Компресор за pcp

Lacho

Потребител
Колеги,предложете компресор за помпение на 250 бара за PCP ?

Здрасти,

Преди 3 седмици си купих https://www.alibaba.com/product-detail/TUXING-4500psi-300bar-220V-pcp-Electric_60672809057.html - 269$ auto stop версията ... ползвал съм го 5-6 до сега и работи без проблеми/

Помисли и за този вариант

Jethro

Редовен Потребител
ФТКС
Да се обадя и аз ...
Имам подобен компресор на този от предния пост. Да, работи, но маслото почернява доста бързо и напомпания въздух смърди та се не трае.
Проведох агресия, направих ново бутало на високата степен и така елиминирах необходимостта от честа смяна на 4-те керамични сегмента (оригиналното бутало имаше луфтове).
Значително подобрих отвеждането на топлина като добавих алуминиеви пробити плочи около тръбата високо налягане.
Охлаждам го с вода от чешмата, не вдига повече от 35 градуса. Сложих му скъпо масло за компресори.
Е, нещата не се промениха много. Всичко си работи и въздуха си смърди здраво.
Затова купих преносим 12V компресор, който е с доста по-нисък дебит, примерно един резервоар от 200 кубика се пълни за около 8 минути от нулата до 200 бара.
Тук има друг проблем ... с охлаждането. Не може да помпаш повече от 5-6 минути, загрява толкова, че ще се стопи и прецака някой от сегментите.
И не е само това. На моя 12V компресор се потроши почти всичко - мотовилка, О-пръстен/сегмент м/у ниска и висока, клапан висока, клапан м/у ниска и висока степен.
Затова направих от алуминий нова мотовилка, нов клапан от тефлон, отпечатах си нови сегменти от полиуретан, почистих и полирах междинния клапан (една пластинка е).
Добавих електроника за управление и следене на температурите, както и мерене на налягането. Пълен автомат :)
Сега работи чудесно и почти не мирише.
С една дума ... или скъп компресор за водолазни цели или влизаш във филм с неизвестен край - студио Х ...
Мнението ми е от личен опит и не ангажирам никого по никакъв начин ... само го споделям.

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Да кажа и аз. Имах китайски компресор, който в момента е в наш колега и си го позлва със здраве.
Аз лично проблеми не съм имал с компресора, но явно зависи кой китаец го е сглобявал.
Лично аз не бих ползвал въздуха за дишане, но за пушката си беше супер.
Даже скоро си търсих дали не мога да намеря в Европа да си взема същия за село да си имам въздух, но не намерих.
Та според мен китайчето е добро, слага се специално масло за компресори и си стои бистро дъъъълго време.

lynx

Редовен Потребител
С китайските стоки винаги има шанс да издърпаш късата клечка, затова и цените са им толкова ниски.
Хубавото е, че чайниците постепеееенно се учат и с течение на времето много от стоките им стават по-устойчиви и работят по-добре.
Работата напомня на новите модели автомобили. В началото се появяват доста дефекти, които с течение на времето производителя ги отстранява.
Според мен за лично ползуване си заслужава човек да рискува с мини компресорче.
Но е задължително да се наблюдава да не прегрее и да не се лакомим от раз да пълним големи бутилки.
Явно все още не са се научили да ги охлаждат качествено. Времето ще покаже какво ще се случва по-натам.

Lidkin

Редовен Потребител
Аз ползвам този модел от два месеца и съм много доволен, помпих Kral Arms BigMax с 850cc и Hatsan galatian месец и половина сега помпя Daystate Air Ranger 500cc - 250бара почти всеки ден по два пъти и нямам никакви проблеми, поне за сега. Охлаждам го през чешмата, в началото го охлаждах през съд 20л с неговата помпа, но повече загрява. При BigMax-са правих две почивки по 4-5 минути като стигне 35-40 градуса, кагато съм го изпускал до нула за настройки. Сега помпя Daystate до 250бара от 150бара за 2-3 минути без почивка и вдига до 38-41 градуса, гледам да не надвишава 45градуса. Има автоматичен режим при достигане на зададеното налягане и е супер удобно.

Attachments

• IMG_20200520_202923.jpg
    IMG_20200520_202923.jpg
    434.3 KB · Прегледи: 266
  • IMG_20200520_202930.jpg
    IMG_20200520_202930.jpg
    366.9 KB · Прегледи: 244
  • IMG_20200520_202938.jpg
    IMG_20200520_202938.jpg
    382.9 KB · Прегледи: 242
  • IMG_20200520_202952.jpg
    IMG_20200520_202952.jpg
    375.4 KB · Прегледи: 238
  • IMG_20200520_203009.jpg
    IMG_20200520_203009.jpg
    298.5 KB · Прегледи: 235
  • IMG_20200520_203020.jpg
    IMG_20200520_203020.jpg
    370.6 KB · Прегледи: 232
  • IMG_20200520_203045.jpg
    IMG_20200520_203045.jpg
    379.8 KB · Прегледи: 241
Последна промяна:

glavanov55

Редовен Потребител
Китайчетата са на цената на помпа и половина и вършат чудесна работа и като бонус не помпиш на ръка!!!!!!!!!

Jethro

Редовен Потребител
ФТКС
https://www.opticsplanet.com/hatsan-tactair-spark-portable-pcp-compressor.html
ето тук нещо по въпроса.не е от евтините а дали е по добър от китаиските?
Моя компресор е почти същия, не е хатсан, откровен китаец е. Не очаквам хатсан да са направили подобрения, но е по-добре, поне индикатора е за температура, (на моя бяха сложили волтметър :).
Резервния комплект с О-пръстени беше за съвсем друга помпа ;)
Само филтрите пасваха :)
Търговецът не е написал, че не се препоръчва да се помпи над 500мл резервоар наведнъж. Не е написал и опасната температура, която е около 75-80 граадуса.
Ако някой си взима такова нещо, да не допуска температура над 60 градуса и налягане над 250 бара.
Ако ще помпа голяма бутилка трябва да е с почивки от поне 30-40 минути - за да се охлади всичкото желязо.
Точно за този модел - да не смазва достъпната част от буталото с нещо различно от силиконоово масло !

Anahtas.DmN

Потребител
Идната година ще си взема преносим компресор, който може да работи и от 12V акумулатор, за сега заглеждам само Air Venturi Nomad II и https://www.mundilar.net/en/pcp-air...sa-electric-compessor-for-pcp-air-rifles.html . Hill EC-3000 също го гледах, но не работи от 12V и не е много преносим. Ще го ползвам да си допълвам пушката.

Kostas

Потребител
Можеш да опитате да работите с помпата Hill от автомобилен инвертор, но помпата има индукционен двигател и ще се нуждае от силен инвертор. Помпата тежи около 25 кг.

Anahtas.DmN

Потребител
Можеш да опитате да работите с помпата Hill от автомобилен инвертор, но помпата има индукционен двигател и ще се нуждае от силен инвертор. Помпата тежи около 25 кг.
Не е много преносима. От производителя май се препоръчваше да се мести без никакви течности.

Kostas

Потребител
Да, производителят препоръчва да изпразните масла преди да преместите помпата, но те могат да бъдат върнати обратно в помпата до местоназначението.

Нагоре