Да се обадя и аз ...
Имам подобен компресор на този от предния пост. Да, работи, но маслото почернява доста бързо и напомпания въздух смърди та се не трае.
Проведох агресия, направих ново бутало на високата степен и така елиминирах необходимостта от честа смяна на 4-те керамични сегмента (оригиналното бутало имаше луфтове).
Значително подобрих отвеждането на топлина като добавих алуминиеви пробити плочи около тръбата високо налягане.
Охлаждам го с вода от чешмата, не вдига повече от 35 градуса. Сложих му скъпо масло за компресори.
Е, нещата не се промениха много. Всичко си работи и въздуха си смърди здраво.
Затова купих преносим 12V компресор, който е с доста по-нисък дебит, примерно един резервоар от 200 кубика се пълни за около 8 минути от нулата до 200 бара.
Тук има друг проблем ... с охлаждането. Не може да помпаш повече от 5-6 минути, загрява толкова, че ще се стопи и прецака някой от сегментите.
И не е само това. На моя 12V компресор се потроши почти всичко - мотовилка, О-пръстен/сегмент м/у ниска и висока, клапан висока, клапан м/у ниска и висока степен.
Затова направих от алуминий нова мотовилка, нов клапан от тефлон, отпечатах си нови сегменти от полиуретан, почистих и полирах междинния клапан (една пластинка е).
Добавих електроника за управление и следене на температурите, както и мерене на налягането. Пълен автомат

Сега работи чудесно и почти не мирише.
С една дума ... или скъп компресор за водолазни цели или влизаш във филм с неизвестен край - студио Х ...
Мнението ми е от личен опит и не ангажирам никого по никакъв начин ... само го споделям.