Китайски co2 бутилки за многократна употреба

mortan

Новодошъл
Здравейте може би въпроса ми е крайно тъп ама аз да си го задам. Купих си от алиекспрес едни които приличат на co2 бутилки ама могат да се пълнят и с въздух . Пробвах да го сложа на всичките ми co2 пищови но не тръгнаха. Даже не успях да вкарам въздуха в пищова. Един в Ютюб беше сложил такива нещо в co2 пушката си и тя стреляше. Аз не съм много сигурен. Понеже не съм много наясно да попитам по знаещите. Може ли co2 пищовите и пушките да стрелят с такова нещо. Благодаря предварително и съжалявам ако въпроса е крайно тъп Screenshot_2025-10-19-17-11-42-010_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Здравейте може би въпроса ми е крайно тъп ама аз да си го задам. Купих си от алиекспрес едни които приличат на co2 бутилки ама могат да се пълнят и с въздух . Пробвах да го сложа на всичките ми co2 пищови но не тръгнаха. Даже не успях да вкарам въздуха в пищова. Един в Ютюб беше сложил такива нещо в co2 пушката си и тя стреляше. Аз не съм много сигурен. Понеже не съм много наясно да попитам по знаещите. Може ли co2 пищовите и пушките да стрелят с такова нещо. Благодаря предварително и съжалявам ако въпроса е крайно тъп View attachment 128599

Ако си я набухал на 200-300 бара няма и да заработи...
Това се пълни с СО2 и е опасно да се пълни над определено налягане.
Тези системи са направени да работят на СО2 по ред причини.

На 100 бара беше. В някой от пищовите ми не влизаше че е малко по голям от стандартните со2 бутилки . В други успях да го набутам ама когато завъртях там да се пробие не се проби и не влезе въздух

На 100 бара беше. В някой от пищовите ми не влизаше че е малко по голям от стандартните со2 бутилки . В други успях да го набутам ама когато завъртях там да се пробие не се проби и не влезе въздух
Трудно ще отвори. Вероятно клапанчето е с голямо сечение и съответно е нужно голямо усилие за отварянето му. Обикновените бутилки се пробиват и там иглата на практика само пробива тънка ламаринка, а не се опитва да преодолява налягане.
Измери какъв е диаметър на бронзовия клапан!

Последна промяна:
Е мах 60 бар.,но на въздух не става, трябва си СО²!Ако искаш да правиш нещо смислено във форума е писано,вземаш си пожарогасител с СО² и от него пълниш
Ще се избиете с тия клипчета от тубата и боклуци от алито...
( Колега не го приемай лично ,не е специално към теб или с цел обида)

А хич не го приемам затова питам и се извинявам ако въпроса е тъп ама и аз не съм спец в тази област. Ще пробвам и с со2. Нали знаете любопитството уби котката. Ама не глождеше много затова винаги взех. Пък и няма да обеднея с 26 лева

Балончетата са 3 размера, надявам се да си избрал подходящият размер! Аз също от любопитство съм си купил едно балонче за да пробвам на въздух. При мен клапана започна да отваря на 130 бара, кото в калибър 4,5мм. Направих 3-4 изстрела и всички бяха с различна понижаваща се скорост. В Алото се продават приспособления за пълнене с Со2, вършат работа.

Back
Нагоре