Качествено PCP

zack

Потребител
Привет. Решил съм да си купя някое качествено ПЦП и към момента съм се спрял на Weihrauch HW100S.:cheers: Допада ми първо, че е с дървен приклад и второ, че е качествена немска изработка. За пари около цената му това ли е най-доброто, без претенции да се засилва и т.н., или ще препоръчате нещо друго? И къде в България може да се разгледат и т.н. Ясно, че може се поръча по Интернет, но точно заради дървото предпочитам да го видя на живо. :cheers:

Ще се ползва за стрелба на различни дистанции за кеф, ако ми остане време :wall:

Друго, което ми е интересно и ако може някой да сподели е, защо колегите ги продават. Четох из форума, че има хора, които са се разделили с подобни пушки и ми е интересно, кое ги е накарало да го направят. Това може да повлияе на решението ми. Примерно нещо по-силно, или нещо по-прецизно за FT, или нещо друго o_O

---

И да попитам. Гледам, че Daystate имат доста красиви пушки с дървени приклади? Кое е по-добро от двете?
 
Последна промяна:

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Daystate 100% e по добрият вариант , но и по скъпият .
Друг вариант е Air arms S510 и подобни доколкото се сещам май печелиха пушка на годината няколко пъти.
HW са по скоро пружинно ориентирани , не че им е лошо пцп-то.
Колкото до фт не скачай на сляпо , ела виж и пробвай няколко пушки.
 
Последна промяна:

Kameno Karp

Редовен Потребител
Ако ще говорим за горчив вкус. .. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е отминало удоволствието от ниската цена.
Относно Дейстейта.Горчивина в устата нямам и съм доволен като слон. :D
До автора. Ако ти позволява бюджета, купи си Дейстейт.
 

zack

Потребител
Решил да си купя нещо, за което да не съжалявам след това и да не ми минават мисли да го сменям.
Сега погледнах Air Arms S510 Xtra и FX Dreamline. Много ми харесват и те. Общо взето търся точно такава пушка,
с дървен приклад и дълъг резервоар. Примерно тази по-долу мога само да си я гледам и пак ще съм щастлив :D:lol:

aa-s510-xse-beech.jpg


Горчивината от лошото качество остава дълго след като е отминало удоволствието от ниската цена.
...
До автора. Ако ти позволява бюджета, купи си Дейстейт.

Точно поради тази причина много добро качество, но нещо се обърках четейки края на темата за Дейстейт тук :sorry:
 

Lidkin

Редовен Потребител
Аз съм с двете ръце и двата крака o_Oза Daystate. Не са минали много пушки през ръцете ми, но когато се сдобих с Daystate разбрах какво означава "пушка мечта". Дори и втора употреба да вземеш, мисля че няма да съжаляваш, но всичко зависи от бюджета, който имаш.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Причините да се продават такива пушки у нас обикновенно са:
1.След първоначалната еуфория от придобиването на "пушка" човека преценява,че е затворил една сериозна сума а пушката хваща прах в някой ъгъл 360 дни в годината и няма какво да прави с нея.
2.Преминава към друг клас ПЦП
3.След "пернишкия тунинг" нищо нестава от нея...има го и това!
Съгласен съм с колегите за марките ,като добавям ФХ и Калибъргън .АА можеш да видиш на живо в Булармс на бул.Цар Борис 3 ,и както писа Део да дойдеш на някоя тренировка или състезание, Успех!
П.с
Има и още една причина,на продавача това му е 15-тата пушка а благоверната го е ограничила до 5...:D
 

zack

Потребител
Да попитам, примерно ако се спра

Малко се притеснявам да взимам втора употреба неща, защото не зная какво им е причинявано и през колко човека са минали. Винаги като съм купувал неща втора употреба съм нацелвал точка 3. от мнението на колегата Kifa по-горе. :( Уж всичко е точно и като взема нещото и почват едни греди, та се сещам за написананата мъдра мисъл на Бенджамин Франклин от Kameno Karp пак по-горе - 'The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten.'
 

lynx

Редовен Потребител
При покупка на ПЦП, повечето хора пробват през хронограф как се държи пушката.
А ако има възможност и на поляната да пуснеш 10-20 чашки в мишената е най-добрия тест.
Няма значение дали пушката е втора или седма ръка, което е добро си личи в мишената и на хронографа.
Успех!
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Сега погледнах Air Arms S510 Xtra и FX Dreamline. Много ми харесват и те. Общо взето търся точно такава пушка, с дървен приклад и дълъг резервоар.
И двете ги имам. Препоръчвам ти АРМС-а в кал. 4,5 а ФХ-са в 5,5.
Имам нов фаворит! Живот и здраве следващата ще е https://daystate.com/rifles/huntsman-revere/
 

Добрислав

Потребител
Когато купувам пушка от висок клас,винаги имам едно наум,че най-вероятно я вземам завинаги,защото поради цената си,след време е най-вероятно да бъде почти невъзможно да бъде продадена на реалната си цена,или пък с голяма отстъпка,а и нямам навика лесно да се разделям с оръжие,с което вече съм свикнал и се е доказало във времето,просто защото бил излязъл по-нов модел ...
Така че,успех на колегата в нелеката задача за откриване на ВО,което е не само качествено и надеждно,но и радва окото с дизайна си...
 
Последна промяна:

zack

Потребител
Така че,успех на колегата в нелеката задача за откриване на ВО,което е не само качествено и надеждно,но и радва окото с дизайна си...

Аз започнах да се ориентирам, ама нещата водят май към Steyr Hunting 5 и цената с оптика и т.н. става космическа :(
Рагледах разни ревюта и т.н. и тия Steyr-и нещо много ми допадат :D Хем красиви, хем скалпели, хем имат и с много приятни приклади и т.н.
Ако не бях закотвен в София през повечето време, това щеше да е пушката, ама да седи неопределено време и да хваща прах не ми допада.
 

Васил 83

Редовен Потребител
Здравей колега, защо не се насочиш към нещо по-бюджетно щом се притесняваш, че пушката може да се използва по рядко? Нямам много голям опит с марките, но мога да кажа от личен опит, че примерно един Валтер Ротекс може би ще ти свърши хубава работа, качество цена бих казал отличен. Успех с начинанието!
 

zack

Потребител
Здравей колега, защо не се насочиш към нещо по-бюджетно щом се притесняваш, че пушката може да се използва по рядко? Нямам много голям опит с марките, но мога да кажа от личен опит, че примерно един Валтер Ротекс може би ще ти свърши хубава работа, качество цена бих казал отличен. Успех с начинанието!

Колеги ме посъветваха на лични да не бързам с покупката и като се замисля, май сте прави. Прав е и колегата, който писа, че много като мен се надъхват и после ги продават, поради липса на време.
Имам една Feinwerkbau 300SU и няколко оптики - Hawke, Nikon Monarch и т.н. Освен да й сложа една, да се пробвам първо дали ще мога да се организирам да отделям време за стрелби, да видя как ще тръгне и тогава да купувам ПЦП :sorry: Просто от много години искам ПЦП. През няколко месеца влизам във форума да чета темите, да разглеждам снимки от срещи и т.н. и се надъхвам, ама...

Бях се замислил да продавам Фанито, ама май ще й сложа новите части, които съм купил и ще пробвам първо с него. Лошото е, че Фанито не е при мен и не зная кога ще пътувам да си я взема и още повече се ядосвам :wall:

P.S. Като се замисля, София май ми пречи на всички хобита и ако я сменя, ще ми е много по-лесно :lol: Ама то иначе животът ми ще мине да се надявам да ми остане време за тях :sorry:
 

zack

Потребител
FWB 300 не е ли подходяща за това?

Снощи до 3:00 сигурно разглеждах из Интернет и тук, как се представя Feinwerkbau 300 с оптика и резултатите бяха много прилични.
С моята до момента съм стрелял само с диоптричните. Но имаше колеги, които споделяха, че с оптика групите на 25 метра са им като тези със Steyr LG110 :D
Отделно има примери за групи на 35-40 метра без вятър, които са впечатляващи. Т.е. да, явно е подходяща. :cheers:
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
С ПЦП-то ще имаш повече сила и точност на открито, ако има вятър. Най-вече на дистанции над 25м. Вземи си хубава оптика и си гледай кефа с Фанито. ПЦП има смисъл за ФТ или за лов (ако живееш в Мексико или Сибир например).
 
Нагоре