Как да си настроя оптиката

Minion

Новодошъл
Здравеите преди 3 дни си купих въздушна пушка GAMO ELITE X със оптика GAMO 3-9x40. Искам да попитам как да я настроя оптиката
Блъгодаря.

Minion

Новодошъл
Не казвам че е най добрата
Искам да знам дали са по хубави от турските защото това е испанска марка :)

Ctan4o

Потребител
По принцип не ги хвалят в особено в този форум. Аз имам bull whisper igt и вече над 5000 изтрела си е в перфектно състояние. Нито скъсан маншет, нито луфт в цевта. Скоро смених оригиналната оптика и останах приятно изненадан от резултата. Иначе като недостатък ще спомена твърдия спусък.

Minion

Новодошъл
Моят спусък е много мек аз винаги дърпам претпазитела за всеки случеи
Но в ловния продаваче ми е приятел и каза по добре е испанска отколкото турска щото каза за турските че неса много хубави
Твоята колко джала е :)

Ctan4o

Потребител
22J e пушката. Никога не съм докосвал турска пушка и немога да дам мнение за тях, някой по- разбиращ трябва да каже

Minion

Новодошъл
Моята 21.8 J. Но съм много доволен от нея трябва само оптиката да настроя как трябва и е готова

Ctan4o

Потребител
Прочети темата за оптиките, има какво да се научи, също така трябва да видиш и какви сачми ще хареса цевта ти.

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Бързо ще трябва да се научиш, че може би ще ти се налага да го правиш при всяко излизане или през определен брой изстрели.
Ако я качиш на моноблок със стопорен винт, ще увеличиш може би броя изстрели без нужда от корекции.

redsox

Редовен Потребител
Поздравления за покупката колега и дано си попаднал на читава бройка.
Ползвал съм това видео , когато настройвах моята оптика в началото.
Аз също имам Гамо която дойде с фабрична оптика, но много бързо я разкарах. На всеки 10ина изстрела попаденията се изместваха и трябваше нова корекция. Настрой, простреляй, но имай предвид, че е много вероятно да инвестираш в нещо по-солидно, ако не искаш да се нервиш при стрелбата.
Успех!

Minion

Новодошъл
Аз гледах оптиката във един саит е 239 лв
Мисля че е добра за тези пари

lynx

Редовен Потребител
В общия случай, когато се продава комбо вариант/пушка+оптика/, производителя ни набутва евтина оптика, за да е по-евтин комплекта.
По сайтовете Гамо Елит Х в комбо вариант го дават, че върви в комплект с оптика Гамо 3х9х40 WR
http://arms-bg.com/component/virtue...r-riflescope-gamo-3-9x40-wrarms.html?Itemid=0
Но както каза колегата, дано си уцелил добра бройка...

Minion

Новодошъл
Ами мисля че е добра щото стрелях ламатина дето слагат на някои покриви и я пробих

Нагоре