Каква пушка?

Живкоб

Новодошъл
Понеже не съм ловец,искам да си закупя въздушна пушка,която да е хем силна,хем точна и хем евтина.Нямам определен бюджет...но да речем около 400-500лв.Един приятел ми препоръча марката Gamo.. и по точно GAMO SOCOM IGT 5.5.Ще очаквам и вашите насоки.Благодаря
 
Последна промяна:

sts1969

Редовен Потребител
Здравейте.Аз съм на 32г,и както доста хора,извън града си гледам пернати животинки(хоби)!От миналата година обаче,взеха да ме навестяват доста вредители.. лисици,порове,белки и т.нат.Понеже не съм ловец,искам да си закупя въздушна пушка,която да е хем силна,хем точна и хем евтинаИскам да е силничка,за да може от жлизко разъояние,да нанася сериозни щети на вредителите.Нямам определен бюджет...но да речем около 400-500лвЕдин приятел ми препоръча марката Gamo.. и по точно GAMO SOCOM IGT 5.5.Ще очаквам и вашите насоки.Благодаря
Здравей и добре дошъл! Като начало, не е прието да пишем във форума за стрелба по животни, независимо дали са "вредители" или не (фигурира като точка в правилника). Промени текста на темата, за да не те нападнат "природозащитниците". Колкото до търсената пушка, искаш да е силна, точна и евтина...няма как да стане, избери си само две от трите условия :D . Има разни варианти с компромиси, но трябва доста четене в темите, и обсъждане с колегите. Прочети първо няколко теми в който вече е писано по въпроса, и ако трябва ще помагаме. :cheers:
 
Последна промяна:

Licho

Редовен Потребител
Хатсан 125;Хатсан 135;Гамо Хънтър 1250;Метеор АR 1000 Магнум...Засега се сещам за тези на такива цени.
1."Силна"-И четирите пушки са достатъчно силни.
2."Точна"-за съжаление,точността им(както и качеството)не са гарантирани.Има късметлии,чиито пушки стрелят точно и без допълнителна доработка веднага след покупката.Други са разочаровани,носят ги по оръжейници за ремонт и донастройка,хабят нерви и средства...Това са реалностите.
3."Евтина"-И трите пушки са от т.нар."среден клас"и влизат в посочената от теб цена.За Гамото не съм сигурен,може и да понадхвърля петте стотака.
Понякога,макар и рядко,в този ценови диапазон(400-500лв)попада и някое евтино РСР втора ръка(Хатсан АТ,Бам 50/51).Те при всички случаи са за предпочитане пред изброените по горе пружинки .Неприятното е ,че за да стреляш с тях,трябва да носиш с теб бутилка или помпа.
 

didarai

Редовен Потребител
..... хем силна,хем точна и хем евтина.....
То ако имаше такава, никой друг нямаше да прави пушки.
Подозирам обаче, че за твоите цели стават тези , които ние не смятаме за точни.
Тъй като си пропуснал да споменеш и "здрава" :D:D , Хасан 125 ще ти върши донякъде работа, ако се научиш да уцелваш с него кутия от сок на 30 м на механични. И да. Някои хасани стрелят и точно, но по-скоро .....от кутията да се случи това , не се надявай.
Метеорът е по-здрав, поначало малко по-точен (При ПП заради отката колкото по-мощна , толкова по-неточна по принцип) . но и по-слаб. (Около 27 дж. при ~ 36 дж. за Хасана) . Поначало е и най-евтин 170-190 лв.
По гамото нямам наблюдения (не съм сигурен , дали баш едно такова окълвано не оправях. Забравих ??? ). Като качество трябва да малко над метеора, но ....кой знае вече , а и доста пластмаса вкараха в тях и...не се надявай да е някаква особено специална !
На хасаните им са кекави металите , еле на щифрове и винтове.
Силните ПП оптика не търпят дълго, та по-скоро си мисли за стрелба на механичен.
 
Нагоре