КЪДЕ ДА НАМЕРИМ ? Стругари, фрезисти, шлайфисти. МЕТАЛИ- дурал, месинг , бронз.

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Дано и това не се приеме лошо, но покажи нещо направено от теб. В нашите среди се знаят повечето майстори, и хората които ще извадят пари няма да се доверят на сляпо. Обратно, показвайки добре реализиран проект, ще спечелиш повече доверие и съответно поръчки. Наистина има нужда от някой като теб, на който да можем да се доверим, а не да търсим поединично разни майстори по градове и селца.. Добре дошъл и успех !
 

bdbonev

Новодошъл
Аз съм конструктор и производител на машини. PCP оръжието и стрелбата са ми хоби.
Ето примери:
 

Attachments

  • IMG_20141122_115507.jpg
    IMG_20141122_115507.jpg
    158.3 KB · Прегледи: 212
  • IMG_20141122_120728.jpg
    IMG_20141122_120728.jpg
    189.2 KB · Прегледи: 201
  • bdb1_v1_p1.pdf
    44 KB · Прегледи: 80
  • bdb1_v1_p2.pdf
    21.7 KB · Прегледи: 44
  • bdb1_v1_p3.pdf
    18.2 KB · Прегледи: 34
  • bdb1_v1_p4.pdf
    41.2 KB · Прегледи: 35

sts1969

Редовен Потребител
:bravo:Хареса ми, браво за ентусиазма! Я кажи какво представлява и къде ти е клапанчето което запушва резервоара след помпене при предната тапа? :cheers:
 

Niki

Редовен Потребител
Абе,Бояне къде изчезна.Напуснал си работа и си си сменил телефона.Ще те ,,прибивам,,Така да кажа и аз.Човека го познавам,преди време ми направи метална цевна кутия за Кросман 2240.Взискателен и точен.И най важното може би- цени народни!
 

bdbonev

Новодошъл
Обратният клапан е в предната глава на резервоара, зад манометъра. Пушката е със лек ударник и яко бойна пружина, с цел бързо и рязко отваряне на клапана и бързото му затваряне. Доста сметки и опити имаше. При падане на налягането в резервоара времето на отваряне на клапана се увеличава. Целта е налягането да нараства много бързо за да се изкара мощност от късата цев, без голяма загуба на въздух. Налягането при изхода да не е повече от 20 бара. Мощността се регулира чрез регулируем упор ограничаващ хода на ударника върху клапана. На 15J си стрелям на 8-10 метра в къщи, на макс - на Бонса
Разчертал съм версия с 10 заряден барабан от Хатсан, но нямам време да я изработя. Разработвам и подцевно презареждане тип "Помпа" Но това май не е тема за тука?
 

sts1969

Редовен Потребител
Аз съм с десетзаряден Хатсан...но повярвай ми, от както си направих еднозарядна приставка и забравих за барабаните :)
 

kodi

Потребител
Здравейте колеги,аз не съм от капацитетите на форума а не разполагам и с много инструменти.Имам една молба към вас, не съм сигурен дали ще ви се занимава .
Става дума за редуктор.Имам хасан булпап който се пренася с раница и няколко цилиндъра които също нося в раницата като само единият цилиндър е с редуктор.Имам два варианта : единият е да си потърся малка бутилка за да зареждам само цилиндъра с редуктора,другият вариант е (това е нещото за което ви моля)универсален редуктор който да стои на пушката и само да се сменят цилиндрите.

Редуктора го виждам така :цилиндрично тяло с редуктор(редуктора трябва да има издатък който да натиска иглата на бойния клапан ) като на -"Румбата"+отвор към околно налягане, камерка както си му е реда и накрая завършва пак с боен клапан ,който вече е в контакт с ударника.
Ако има начин да се направи такова чудо, няма да се намаля обема на резервоара.Най -голямата гимнастика е смяната на цилиндрите при което бутилки пълни ще се завиват и винаги ще има опасност от изпускане на налягането.Това според мен ще може да се преодолее с няколко "о" пръстена които ще уплътняват а чак в понататъшното завиване на цилиндъра издатъка на редуктора да натиска иглата.
Ще се опитам да нарисувам идеята.Не знам дали има пушки с редуктор който не е в резервоара, и дали не може да се открадне някоя идея.
 

andi

Редовен Потребител
Валтера ми е с външен , доста други са така . Винаги съм мислел , че това е "заводското" и правилното , а вътрешния е евтин компромис .
 

lynx

Редовен Потребител
Доста пушки са с външен, аз също съм им фен.
По-скъпичко е за изработка, но определено си заслужава играчката.
Питай евентуално Румбата дали няма да се навие да ти спретне едно тяло с редуктор.
 

Dominus

Редовен Потребител
Само с тяло тая работа няма да стане. Ще трябва на всеки цилиндър универсална тапа с клапан.
Иначе файдата е никаква.
 

sts1969

Редовен Потребител
Как може да стане прехвърлянето на редуктора от един цилиндър на друг без да го изпразва...а това си губи смусъла вече като идея. Най -изгодно е всеки цилиндър да си е със собствен вътрешен редуктор...може и на различни налягания да са настроени. Кеф ти висока скорост, кеф ти ниска. Аз лично не бих ползвал редуктори, а бих си настроил еднакво плато на всички цилиндри като използвам еднакви пружини на бойният клапан. Не е лесно (даже си е играчка) но пък е най-изгодният вариант, от всеки цилиндър може да се получат поне 30-33 изстрела в плато ако бутилките са късата база 180сс. в 5.5 кал. :rolleyes::cheers:
 

andi

Редовен Потребител
Не знам някой да е успял да настрой два клапана на натсан еднакви
 

luis vu

Потребител
Ха здравейте и за много години .!здраве ,пари и точен изстрел за всички!!
Дебното ми проблемче е :търся банциг да ми отреже парченце от талпа на триъгълник .талпата е 60 мм и със зеге не става .
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
С трионя не стаа ли бре ? В Хускварна за 25-30 лв има стахотни триони... Пък инак напиши "дърводелец София" в Гугъл и ще намериш... Има и вариант с моторен трион. Кеф ти бензинов, кеф ти ел. ... Абе варианти много. Даже и с ножовка става ма ще потъркаш малко повече...
 

luis vu

Потребител
за моторният трион трябва здаво дървено менгеме .в апартамрнта няма. а дивата круша ша ти я дам на теб да я търкаш с триона . твърда е на дърводелец излизат мебелисти , те работят с пдч и нямат банцизи колкото и да ти е странно.
 

puxli

Потребител
за Пловдив едната стругарница е уличката срещу института по тютюна на шосето към марково/на излизане от Пловдив преди събраните от града неизползвани коли/т .е вляво на 100 метра вляво отново.а другото място ,където носих да ми ремонтират кислороден редуцирвентил на карловско шосе ,кат слезете на кръстовището на ален мак, покрай високата сграда до нея има бариера и жокер от тоз дет я вдига.http://www.bitova-tehnika.com/
 

DANNY

Редовен Потребител
Някой да знае от къде мога да си намеря шайби за полиране. Интересувам се от шайби за поставяне на шмиргелен двигател. т.е. да не са флекс/ъглошлайф или бормашина.
Трябват ми две шайби. Една филцова /кече/ и една памучна.
Ще се полира неръждавейка.
 

mobilen

Редовен Потребител
Памучни има в денталните магазини/може и кече да намериш/.
 

DANNY

Редовен Потребител
Вчера ходих до Стоматологичния факултет, точно с такава идея. Но уви, магазина, който бе специализиран за дентална техника вече е станал най-обикновена книжарничка, продаваща тетрадки, раници и шарени моливчета :) Сега ще се разровя из нета да намеря къде има такива магазини.
Намерих и един магазин за бижутерийно оборудване и тъкмо се зарадва, той пък се оказа в центъра на Варна :( ...а на всичкото отгоре не си вдигат и телефона :(
 
Нагоре