Измамници в OLX?

Lighthammer

Редовен Потребител
Днес попаднах на тази обява https://www.olx.bg/d/ad/prodavam-vazdushni-pushki-CID618-ID8v5hl.html
Може да съм новобранец, но веднага ми направи впечатление нереално ниската цена на пушките, та реших да питам човека и ето отговора му:1.png
Разбира се, няма никакъв линк към сайт, снимките са взети от нета, а от този профил продава още някакви два въздушни пистолета.
Как мислите? И имаме ли някакъв начин да ги спираме такива, ако е измама, както сякаш изглежда?

Hidden

Редовен Потребител
Може да са ги докарали от Турция и да ги продават с малка надценка. Но може и наистина да има някаква шашма.

hristoss

Редовен Потребител
ФТКС
Като му гледам регистрацията е от вчера,плюс това няма оставен телефон,а за мен обява без телефон не е сериозна и не и обръщам внимание никъде...даже и тук във форума.
Направо си е измама,може да се докладва обявата,свалят ги веднага.

Последна промяна:

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Ми и аз си писах с него и ми каза че пушките са в магазин в Бургас, пък локацията в OLX е София Белите брези. Няма нищо против лично предаване!
Дори ме покани в магазина, след като му казах, че се притеснявам така без преглед. Ма не ми каза адреса на магазина....

Hidden

Редовен Потребител
Писах му, че мога да мина покрай него- само го е видял и до там. Няма отговор. А обявата е от снощи, но тогава цените бяха 800+. Като цяло обявата май е копирала обявите на колеги от форума , които внасяха от Турция.

Lighthammer

Редовен Потребител
Еха, взехте присърце тая работа, страхотни сте! Аз не издържах и го докладвах на OLX, макар че не знам доколко ще направят нещо. Не ми дреме дали някой ще ме обвини в доносничество, страшно се дразня на тарикати, които искат да прецакват хора заради тяхно незнание и/или безпаричие. От вашите коментари вече нямам никакво съмнение, че тука работата може да бъде само една.
Всъщност може и да са крадени. Какво според вас значи, че има фактури за тях? Та нали се издават фактури след покупка?

rivan

Редовен Потребител
Уловката е в това, че не можеш да отвориш пратката в офиса на Еконт. След това и да се жалваш, няма кой да те чуе. Измама отвсякъде! Иди доказвай имало ли е фактура, нямало ли е. И пушка ли си поръчал или талпа.

Djack

Редовен Потребител
Ми и аз си писах с него и ми каза че пушките са в магазин в Бургас, пък локацията в OLX е София Белите брези. Няма нищо против лично предаване!
Дори ме покани в магазина, след като му казах, че се притеснявам така без преглед. Ма не ми каза адреса на магазина....
Питай го в кой магазин са в Бургас, аз ще отида да ги видя на място!

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
След последните промени в закона не разрешиха ли на оръжейните магазини да пращат по куриери или бъркам...ако е така то това е добре за тях а и за клиентите,иначе са малко в неравнопоставено положение с колегите си в ЕС.А и така се намалява възможността от дребни шмекери и ли като този OLX нов оръжеен магазин(нали така твърди)

Lighthammer

Редовен Потребител
Питай го в кой магазин са в Бургас, аз ще отида да ги видя на място!
Аз мислех да предложа по едно време, ако може някой да отиде на място в т.нар. магазин, щом не му било проблем предаването на живо на тоя. Ама доколкото се "разбра", не е ясно дали пушките са в Русе, Бургас или София. :confused:

Mitaka588

Потребител

Attachments

• Screenshot_20210413_163326_com.sirmamobile.prodavalnik.jpg
    Screenshot_20210413_163326_com.sirmamobile.prodavalnik.jpg
    125.3 KB · Прегледи: 133
  • Screenshot_20210413_163350_com.sirmamobile.prodavalnik.jpg
    Screenshot_20210413_163350_com.sirmamobile.prodavalnik.jpg
    112.1 KB · Прегледи: 128
  • Screenshot_20210413_163354_com.sirmamobile.prodavalnik.jpg
    Screenshot_20210413_163354_com.sirmamobile.prodavalnik.jpg
    118.4 KB · Прегледи: 128

Dominus

Редовен Потребител
Щяло да пише, че в пакета има обувки :D
Аз се обзалагам, че ще има стари обувки и дори да го отвориш и да не ти харесат ще им платиш доставката. :D

hristoss

Редовен Потребител
ФТКС
Докладвайте за фалшив профил и измама,при повече доклади ще свалят обявите

kosmev

Редовен Потребител
Поръчай няколко на измислено име и телефон , поне да го набуташ с доставката. :D

Нагоре