Избрах си идеалната пушка за мен, ама не съвсем. Помощ!

novpotrebitel

Потребител
Здравейте колеги и за много години! Страхотен форум!

Доста четох във форума и доста гледах в тубата и по сайтове и вече се обърках съвсем. За това реших да питам за съвет тук.

Система: Не искам да завися от консуматив като co2 бутилките, а и гледах, че налягането им пада бързо. Остават ПЦП или Газово бутало (не искам пружина). Ходих да гледам Гамо Магнум и пробвах как зарежда, ами мисля, че след 20 зареждания ще имам мускулна треска. В този смисъл два въпроса, има ли модели с по-лесно зареждане и за ПЦП-то помпата в гората ли я носим? Знам, че няма пълно щастие, но нямам опит и за това питам.

Вместимост: Искам да стрелям повече без да пълня всеки път, за това и попаднах на Гамото.

Мощност: Искам да стрелям на 50 метра без да се притеснявам, че духа вятър. Искам и да пробивам разни неща - кутийки от бира, тънки дъски и т.н. За това и се спрях на 45J (после тук във форума разбрах, че реално е по-малко).

Бюджет: На всички претенции горе бюджета е скромен 600-700 лв.

С две думи, Гамото като концепция и цена ми е идеално, но не виждам как ще изпуцам 10 пълнителя по 10 чашки с този тип зареждане. Има ли алтернативи според вас?

Благодаря!

Gadnqra

Редовен Потребител
Бягай от Гамото надалеч. Ако пушката ще е пружинна/гп - ориентирай се към кал. 4,5 мм. И да е до 16 - 22 джаула. Гамото няма абсолютно никаква точност - пробвано е многократно от почти всички колеги тук. Освен това, пружинна пушка с пълнител = още по-голям боклук. Бюджетът, който си определил е добър и можеш да си позволиш много по-добри пушки от Гамото. Огледай Diana, Weihrauch, Cometa, BSA.

lynx

Редовен Потребител
С този бюджет въобще не поглеждай към ПЦП, там нещата са доста по-скъпи.
Както ти е посочил Gadnqra, огледай тези пушки, а по-натам ако ти хареса хобито и разполагаш с повече пари, ще се търси някакво ПЦП.

novpotrebitel

Потребител
Бягай от Гамото надалеч. Ако пушката ще е пружинна/гп - ориентирай се към кал. 4,5 мм. И да е до 16 - 22 джаула. Гамото няма абсолютно никаква точност - пробвано е многократно от почти всички колеги тук. Освен това, пружинна пушка с пълнител = още по-голям боклук. Бюджетът, който си определил е добър и можеш да си позволиш много по-добри пушки от Гамото. Огледай Diana, Weihrauch, Cometa, BSA.

Благодаря, точно това ми трябваше като съвет. Въпрос, 16-22 джаула за какво горе долу ще ми стигнат като дистанция за точна стрелба и пробивност на кенчета от бира с тази Диана например https://www.huntandguns.bg/bg/produ...i--s-gaz-butalo/diana/diana-panther-340-n-tec ?

С този бюджет въобще не поглеждай към ПЦП, там нещата са доста по-скъпи.
Както ти е посочил Gadnqra, огледай тези пушки, а по-натам ако ти хареса хобито и разполагаш с повече пари, ще се търси някакво ПЦП.

Благодаря, това е полезно! За този бюджет ти какво би си взел някакъв примерен модел като вече имаш опит (и горе долу виждаш какво търся)? Питам за да имам съпоставка като избирам, защото марки и модели много, с пример ще разбера по-ясно какво да търся.

Последна промяна от модератор:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Продавам-АТ-44-10.11664/#post-299508
Готов комплект - като за начинаещ има всичко, за да почне направо да стреля. Даже е с 2 резервоара и позволява разходки със 70-80 изстрела без пълнене, като си по далече от колата .
Задължителен е инструктажа от продавача или друг колега, който има опит...
ПП. А при евентуално несходство в характерите след време, позволява по безболезнен развод ...

Последна промяна:

astra

Редовен Потребител
По-горе опитни колеги дадоха добри съвети.
Ще ползвам повода, за да се пошегувам.
Искам да стрелям на 50 метра без да се притеснявам, че духа вятър.
И аз много го искам това, познавам и доста колеги, които също го искат. Ако разбереш как става, непременно пиши! :)

Успех с избора и покупката!

andi

Редовен Потребител
По-горе опитни колеги дадоха добри съвети.
Ще ползвам повода, за да се пошегувам.

И аз много го искам това, познавам и доста колеги, които също го искат. Ако разбереш как става, непременно пиши! :)

Успех с избора и покупката!

За много години .
Иво , за така формулираната задача просто си трябва по правилния инструмент от прецизния Щаер .
Например с този не съм забелязал да ме притеснява вятъра :

Или както казва жена ми " големината има значение " ;)

BAD TORO

Модератор
ФТКС
За много години .
Иво , за така формулираната задача просто си трябва по правилния инструмент от прецизния Щаер .

Или както казва жена ми " големината има значение " ;)
Прехвърли си поста в ''за мунициите и групите'' защото с него уцели всички критерии на човека.Бюджета въобще не го коментирам. Майсторска група поне на 240м.

njatanasow

Редовен Потребител
За много години .
Да,да ама не!
Зави си от вятъра ,разстоянието и какво уцелваш! ;):cheers:

novpotrebitel

Потребител
Много ми помогнахте! И в резултат съвсем сених концепцията и вдигнах бюджета.

Мисля да действам така:

1. 120 лв - Сега взимам евтино пуцало да добия опит от първа ръка (защото ми е първа пушка): https://zarimex.eu/hatsan-airtact-cal-5-5-mm
2. 200 лв - Пролетта ако се окажа сериозен в хобито взимам оптика за да стрелям на по-далече и ако може в перспектива да става за бъдещата по-сериозна покупка
3. 900 лв - След още няколко месеца за нова година или за коледа, взимам това + помпа: https://arms-bg.com/oragie/vazdushn...dushna-pushka-hatsan-hydra-55-635-mmarms.html

За Хидрата мога само да кажа, че винаги съм искал да стрелям с точно такава винтовка с този начин на презареждане :) Така, че има елемент на сантимент тук.

Идеята ми е да е на етапи за да се тествам колко сериозно ще практикувам преди да си правя подаръци.

Приемам критики и съвети!

Kameno Karp

Редовен Потребител
Не, че съм някакъв спец, амаааа... Та смотаната пушка, освен да ти отрови живота, друго няма да направи. Та направо минавай на фаза три, ама се допитай до колегите да ти препоръчат нещо читаво според бюджета. Че не винаги хубавото на картинка е хубаво и като изделие.
От кой град си?

Gadnqra

Редовен Потребител
Бая пари ще изсипеш за глупости. Затова премини директно на вариант 4 - почети 1 - 2 месеца в темите на форума и ще си изясниш доста неща, които не са ти ясни в момента. Може да стане и по-бързо - зависи колко ти се чете. След това ще си по-конкретен и ще знаем накъде да те насочим. Гореизброените варианти ги забрави и си спести парите за тях. Ще помогнем да нацелиш правилния вариант и да се радваш на стрелбата с ВО. За тази цел се иска пушка, не боклуци и пацули. Затова - първо почети още малко.

bleu81

Редовен Потребител
Благодаря, точно това ми трябваше като съвет. Въпрос, 16-22 джаула за какво горе долу ще ми стигнат като дистанция за точна стрелба и пробивност на кенчета от бира с тази Диана например https://www.huntandguns.bg/bg/produ...i--s-gaz-butalo/diana/diana-panther-340-n-tec ?

"Колегите" ти оспамиха темата ..

Пускам ти една снимка на мишена от миналата седмица стреляна с две различни пушки които струват около 500 лева нови. Стреляно е на 49м от маса при много лек вятър.
Лявата "група" е от пружинна пушка 5.5мм 18 джаула с оптика 4х
Дясната група е от пружинна пушка 4.5мм 9 джаула с диоптричен мерник. Същата пушка с оптика свива групата под 30мм на тия метри. И двете пушки целят и пробиват кенче от 50м. тази в 5.5 се влияе доста по-слабо от вятъра.
IMG_20201231_145850.jpg
И двете пушки се нуждаят само от сачми и малко грес пружина/маншет веднъж на много време. Ако не искаш да останеш разочарован не купувай нечия друга "грешка" и най вече не бързай. Повечето неща в "продава се" са резултат на прибързани и необмислени решения.

Поздрави

andi

Редовен Потребител
Ох, не четете внимателно и нападате човека. Той казва буквално:

Не че вятърът не му отвява чашките, но не го притеснява :)

Благодаря за уточнението.
Пропуснах да напиша : на 50 метра.
Но понеже подчертах че отговарям на условието горе - вятър на 50 метра- мислих че се подразбира.
Да се чете :
С този не съм забелязал да ме притеснява вятъра на 50 метра.
Все пак стреля с 3,6 грама проектил с БК 0,11

Последна промяна:

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
И какво стана?! Влезе културно във форума. Попита. Колегите му обърнаха внимание и го насочиха в "правилната" посока.
И накрая колегата ви информира какво л@йно ще си купи... :wall:

Нагоре