Избор на първа пушка.

Plamen_pld

Новодошъл
Искам да попитам първо за видовете знам че има с пружина и някакви газови бутала бутилки които не ги схващам много .кое е по добре ? Пушката ще я позлвам за стрелба по бутилки за удоволствие също и за дребен дивеч .Не държа на визия ,най много държа да е здрава .Искам да попитам също за руските иж ,предполагам са по качествени от китайските като минуси да ми кажете какви имат .Бюджета не ми е голям тъй като не знам до колко ще се разпаля в това хоби .

Добрислав

Потребител
Ако искаш да получиш изобщо някакви съвети от колегите, първо махни текста за дребния дивеч.В този сайт стрелбата по този вид мишени не се толерира...

Plamen_pld

Новодошъл
Не знаех..по никакъв вид дивеч ли не е прието да се стреля ,не ми е дивеча целта просто ако ми омръзне по бутилки и капачки да знам какви са общоприетите норми .

Bay Mitko

Редовен Потребител
Пламене, здравей, добре дошъл!
Има доста писано от нас по темата която те интересува, бъди така добър първо да се поровиш и да почетеш, все ще научиш нещо! Това с първата пушка е вече изтъркан шлагер! Прочети за характеристиките на пушките и бюджета който можеш да отделиш и задай въпроси около конкретен модел, кайто си харесал..

Добрислав

Потребител
Преди да поместиш първия си пост,прочети правилата на форума!
Това ще ти спести някои недоразумения и отрицателни емоции с модераторите... ;)

Plamen_pld

Новодошъл
Така по принцип четох разни неща но не намерих какви са плюсовете и муносите на пцп .пружина и в гугъл търсих ,сигурен съм че ако отделя 20,30 часа за четене все ще намеря нещо но нямам толкова свободно време отделих днес 3,4 часа да търся и чета и след като не намирам информация питам тук .Ще стесня въпроса до руските иж нещо за тях да ми кажете .

Bay Mitko

Редовен Потребител
Нашето хоби иска доста свободно време, за четене, търсене, сравнение на мнения, усъвръшенстване на стрелбата, не за "трепане" на врабчета..! Ако нямаш време да прочетеш това онова, не си губи времето , потърси си друго хоби!

Plamen_pld

Новодошъл
офф боже боже човек да съжали че пита нещо ,то бива злоба и простотия ама кви сте такива проклети хора да се чудите по форумите с кой да се заедете .

lynx

Редовен Потребител
Пламене, успокой топката и добре дошъл във форума.
Колегите те налетяха като оси, понеже започна с грешното изречение за дивеча.
Тъй като явно няма да заложиш по-сериозен бюджет в хоби за което не си сигурен, че ще те грабне и ще ти остане за постоянно, най-добре си вземи пружинна пушка. Може на първо време да прегледаш някои от тези теми, те са от хора, които са търсели като теб първа пушка. Би трябвало някои работи да ти се изяснят.
https://forum.airguns.bg/index.php?search/6840156/&q=избор+на+първа+пушка&o=date&c[node]=48

Plamen_pld

Новодошъл
Бай Митко извинявай ама без да ме познаваш казваш че ще стрелям по врабчета аз съм ветеринар знаеш ли колко животни съм спасил ,нямам ми правиш характеристи без да ме познаваш.

Plamen_pld

Новодошъл
Нито съм ловджия нито разбирам кой дивеч е разрешен ,просто ако реша някога да ловувам да става и за лов и съм написъл дребен дивеч щото логически няма как да става за едър ,на 40 г мога ли да ходя да целя връбчета и улични кучета както правят децата .

njatanasow

Редовен Потребител
Бай Митко извинявай ама без да ме познаваш казваш че ще стрелям по врабчета аз съм ветеринар знаеш ли колко животни съм спасил ,нямам ми правиш характеристи без да ме познаваш.
Е ти си ветеринар а Бай Митко е съдов хирург!;)

Kameno Karp

Редовен Потребител
офф боже боже човек да съжали че пита нещо ,то бива злоба и простотия ама кви сте такива проклети хора да се чудите по форумите с кой да се заедете .
Ами намери си форум в който потребителите да са на твоето ниво. Успех.

Plamen_pld

Новодошъл
Трябва да усилите малко дозировката на ракията много сте накривени тука да няма и такова правило ако имаш пушка да не се пие ракия .

Добрислав

Потребител
Някои успяват успешно да фъфлят,дори и в писмена форма, и е трудно да им следим мисълта,даже когато са трезвени...
А какво ли се случва,когато са почерпени... ? ;)

SEPULTURA

Потребител
Gamo Magnum 10X GEN2 .22 CAL

накратко:
+
1. 10 заряден пълнител
2. С газово бутало.
3. Идва с оптика в комплект
4. 45J е, стреля без проблеми на 50-60м

-
1. 580лв.

За повече инфо : интернет