Избор на пушка с ГП

Vlad1

Новодошъл
Здравейте.До сега стрелях с китаец доста дълго време...както и да е,да не ви разкавзам за това.Имам доста опит от към брой изстрели.Искам да си взема нещо ново и що годе здраво,разбира се като всички искам точност и мощност,може би да се вместя до 24 джаула и да не се занимавам с уведомления,като подчертавам НЕ е задължително да е под 24дж.За калибъра се колебая ама май-отива към 4.5.Ще ми се на 40тина метра(иска ми се и повече,но да не се изсилвам за сега) да цели капачка от туба за минерална вода(да кажем),и в същото време да има и пробивна мощ.Мисля да е с ГП,ужким по-издръжливи били и не отслабвали като ПП,вие какво мислите?Изчетох доста теми и бая се обърках с марки и модели... гледах комети,норика,хатсан,бам,гамо и какво ли не.Бюджета е към 300-330 да кажем,зависи и към какво ще ме насочите вие може да варира леко.

Последна промяна:

Hidden

Редовен Потребител
Добре дошъл във Форума!

...Ще ми се на 40тина метра(иска ми се и повече,но да не се изсилвам за сега) да цели капачка от туба за минерална вода(да кажем),и в същото време да има и пробивна мощ.....
За такива постижения се по- скоро трябва ПЦП. Но се иска и добър стрелец. Но виж- ако искаш да целиш шише от минерална вода - става и пружинна пушка.
ГП не само е по-издръжливо, но и прави пушката по-точна.

...Изчетох доста теми и бая се обърках с марки и модели... гледах комети,норика,хатсан,бам,гамо и какво ли не.Бюджета е към 300-330 да кажем,зависи и към какво ще ме насочите вие може да варира леко.
Кометите са най-добрия избор, по-точно Комета 400 с ГП и дървен приклад. БАМ-ове вече няма много, Гамо не са с добро качество вече, както и Хатсан никога не са били.
Не забравяй, че ти трябва и оптика, за по-далечна стрелба.

Vlad1

Новодошъл
Добре дошъл във Форума!

За такива постижения се по- скоро трябва ПЦП. Но се иска и добър стрелец. Но виж- ако искаш да целиш шише от минерална вода - става и пружинна пушка.
ГП не само е по-издръжливо, но и прави пушката по-точна.

Кометите са най-добрия избор, по-точно Комета 400 с ГП и дървен приклад. БАМ-ове вече няма много, Гамо не са с добро качество вече, както и Хатсан никога не са били.
Не забравяй, че ти трябва и оптика, за по-далечна стрелба.
За постиженията с неизвестния китаец го правех на 15-20 метра с оптика,с по-качествена пушка предполагам ще вдигна метрите та дори и да не са 40.Пцп нямя да е заради бюджета.Иначе по това което прочетох из темите май оставам с убеждение,че комета 400 е пушката,обаче лееко надхвърля бюджета с около 100-150лв.Дали ще мога да се вместя до към 330 или си трябва още малко?

Hidden

Редовен Потребител
За нова- няма да се вместиш. Вероятно би било разумно да пуснеш обява, че търсиш втора ръка. Но не прави компромис с модела - взимай само 400 и нейните модификации.
Хрумна ми и нещо друго - може да си вземеш и един Метеор 1000 или БАМ 19 и останалите пари за оптика и газово бутало.

Vlad1

Новодошъл
Ами от това което съм прочел до сега останах с убеждението,че за метеора и бам трудно се намират части или изобщо не се намират.Така ли е?Май вариантите ми са комета 400 или хатсан в 4.5(не намерих инфо колко е точен,в малкия калибър).И все още се колебая между 4.5 и 5.5,вие какво бихте ме посъветвали?

Hidden

Редовен Потребител
И аз съм за 4.5 мм. Относно частите - БАМ 19 е копие на Гамо 440, а Метеорът - на Норика Марвик Голд. Т.е. частите от оригинала стават за копието.

didarai

Редовен Потребител
https://arms-bg.com/component/custo...180d183d0b6d0b8d0bdd0b0&orderby=product_price
Тук има няколко 400 около 350 лв . Това , че не са с ГП да не те притеснява . Кометата е много приятна пушка и с обикновенната си пружина . С моята на 30-35 м . на механичен и стрелба прав от ръка , кутийка от чашки уцелвах с много голяма успеваемост (8 от 10).
И с ква да е оптика (за начало) капачка от туба за мин. вода е постижима също с голяма успеваемост , но и със съответните умения . С правилните чашки , оптика и умения , на 35-40 м и капачка от безалкохолно , няма да е кой знае какъв проблем .
Ако можеш я вземи в 4,5 мм , но ако не ти се чака (че понякога мое и половин година да откара ) и в 5,5 мм е добра пушка .
Ето и в плевенският магазин цени .
http://shop.gunman.biz/cometa-c-22_64.html

Vlad1

Новодошъл
https://arms-bg.com/component/custo...180d183d0b6d0b8d0bdd0b0&orderby=product_price
Тук има няколко 400 около 350 лв . Това , че не са с ГП да не те притеснява . Кометата е много приятна пушка и с обикновенната си пружина . С моята на 30-35 м . на механичен и стрелба прав от ръка , кутийка от чашки уцелвах с много голяма успеваемост (8 от 10).
И с ква да е оптика (за начало) капачка от туба за мин. вода е постижима също с голяма успеваемост , но и със съответните умения . С правилните чашки , оптика и умения , на 35-40 м и капачка от безалкохолно , няма да е кой знае какъв проблем .
Ако можеш я вземи в 4,5 мм , но ако не ти се чака (че понякога мое и половин година да откара ) и в 5,5 мм е добра пушка .
Ето и в плевенският магазин цени .
http://shop.gunman.biz/cometa-c-22_64.html
Май ще почакам да събера още някой друг лев,за да взема комета 400.Ще гледам да е от плевенския магазин защото съм от Лом и ми е по близо...нали вече не може с куриер,а не знам във Монтана и Видин има ли ги.Ако някои колега знае за магазини предлагащи ги в моя регион моля нека даде линк.

6

6.35

Гост
Добре е че ще я видиш.Пушката трябва да се вземе в ръце.Абе да е твойта пушка.Късмет.И да не е точна да те кефи.

didarai

Редовен Потребител
Май ще почакам да събера още някой друг лев,за да взема комета 400.Ще гледам да е от плевенския магазин защото съм от Лом и ми е по близо...нали вече не може с куриер,а не знам във Монтана и Видин има ли ги.Ако някои колега знае за магазини предлагащи ги в моя регион моля нека даде линк.
Е сега и без тва не е сезона за стрелба . 2-3 месеца , събирай ! ;) По-добре да изчакаш и да вземеш нещо което с години ще те кефи , отколкото да избързаш и после пак да се чудиш ...

Vlad1

Новодошъл
Може би също е вариант,обаче така без да я видя и пипна...без да знам в какво състояние е малко неприемливо ми идва.Иначе прочетох че се разглабя лесно и бързо,за резервни части не разбрах дали се намират.

Vlad1

Новодошъл
За сега съм се ориентирал към комета,въпреки че продавачите ме убеждават за хатсан.Обаче как стоят нещата с резервни части,ако се наложи нещо?Не видях ниъде в сайтовете.

Hidden

Редовен Потребител
За Комета се намират много лесно - или от магазина на бул. Цар Борис III в София (не помня името му, но имат сайт) или от Сотис. В първия е по-евтино.
Как няма да те убеждават за Хатсан - купуваш, чупи се, връщаш се пак в магазина за нова или поне за части. Пък и толкова разбират.
Аз като избирах първа пушка отивам в един магазин. Ппродавачът : "Вземи си ей тоя Хатсан 125 - 320 м/с ! Най-мощната пушка! Страшна работа!" Аз: "А гаранция има ли?" Той: "Че закакво ти е?! Вътре има само едно бутало и една пружина - какво пък може да се повреди толкова?!" Аз се усмихнах леко и си тръгнах. Добре, че вече бях открил Форума и не си взех Хатсан. Първата ми пушка беше Славия 631.

t.marev

Редовен Потребител
За сега съм се ориентирал към комета,въпреки че продавачите ме убеждават за хатсан.Обаче как стоят нещата с резервни части,ако се наложи нещо?Не видях ниъде в сайтовете.
Как стоят нещата ли - Никак? Най-много части има за комшийските пушки, защото са най-разпространени. Ти хубаво си се ориентирал към Комета, ама извън София в два -три магазина, другаде не са я и чували. В Пловдив има само един магазин в който има Комети....за части - забрави!
Разбира се, наличието или не на резервни части, не трябва да е критерий при избора на пушка, но понеже питаш, казвам ти. За всяка пушка се носят легенди, кои хубави, кои лоши....трябва само да се ориентираш между многобройните приказки.

Vlad1

Новодошъл
Как стоят нещата ли - Никак? Най-много части има за комшийските пушки, защото са най-разпространени. Ти хубаво си се ориентирал към Комета, ама извън София в два -три магазина, другаде не са я и чували. В Пловдив има само един магазин в който има Комети....за части - забрави!
Разбира се, наличието или не на резервни части, не трябва да е критерий при избора на пушка, но понеже питаш, казвам ти. За всяка пушка се носят легенди, кои хубави, кои лоши....трябва само да се ориентираш между многобройните приказки.
Кометата може да ми я доставят и в Лом,има магазин които работи със Сотис.А колкото до комшийските свързахме се с човек от един от по-големите магазини и той потвърди,че е до бройка и късмет....а 350 лева да си пробвам късмета не ми се дават.

6

6.35

Гост
Абе за всяка марка може да не случиш на бройка.Щом си решил Комета лошо няма.Ама спорет мен пушките се чупят ако сложиш по силна пружина примерно.Иначе аз на хатсаните сменям само маншетите.Късмет.

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Добре де ,за да има равновесие с ТИЯ Комети ето :https://www.umarex.com/products/airguns/spring-operated/2.4362.html има ги в софийският ВИП и с телена и с газова пружина,към 330лв май бяха.Повече инфо за пушката ...има си тема!
П.С.
Не я препоръчвам, нито обратното...просто инфо(диверсификация)!

Последна промяна:
Нагоре