Избор на пушка от няколко модела.

tio

Новодошъл
Здравейте колеги.
Ако може да помогнете, да си избера някой модел пушка с газово бутало.

https://arms.bg/product/5550/vazdushna-pushka-gamo-replay-10-magnum-igt-gen-2-kal-5-5mm.html
https://arms.bg/product/4900/vazdushna-pushka-gamo-g-magnum-1250-igt-whisper-mach1-cal-5-5.html
https://arms.bg/product/5781/vazdushna-pushka-diana-ar8-n-tec-sas-supresor-kal-5-5-mm.html

Не съм фен на "сгъваема цев", но като гледам, само такива има. Пушката ще ползвам за стрелба по мишени на 40м.-50м... и ако може и по-далеч.
Нарочно съм се насочил към газово бутало, защото не ми се занимава с бутилки, компресори....
Ще бъда благодарен, ако някой даде насоки за покупката.

Hidden

Редовен Потребител
Добре дошъл във Форума! :cheers:

Взимай Дианата. Май е без мерни прибори, та ще ти трябва и оптика. ПОгледни за Диани и в магазин Заримекс.
Гамотата просто не си струват парите.

tio

Новодошъл
Благодаря за приема във Форума.
Доста работи съм изчел тук, макар и да не бях регистриран тогава. Разбрах, че Gamo не са добри, както преди десет-петнадесет години. Но виждам, че и някой ги хвалят много.
А пък някой ако предложи нещо.... няма да се сърдя :). Основния критерий е пушка с газово бутало и модератор. По възможност и с фиксирана цев. Дали е дървен или пластмасов приклад - за мен е без значение.
Бюджета е до хиляда лева с оптиката.

xpresident

Редовен Потребител
Силна пушка по-добре да е с чупеща цев, защото по-лесно се зарежда. Модератор при пружинките има две функции - да прави по-удобно зареждането и да изглежда повече на снайперска винтовка. Долния лост за зареждане има смисъл при прецизна стрелба, за която горе посочените модели не стават. Дава предимство при монтаж на голяма оптика, но променя баланса напред. Вземай Дианата щом ти е в бюджета и не се чуди.

lu-bo

Редовен Потребител
А пък някой ако предложи нещо.... няма да се сърдя :). Основния критерий е пушка с газово бутало и модератор.
Аз бих Ти предложил да погледнеш във VIP-а има BSA английски пушки според мен много качествени,не знам защо не ги качват на саита но в магазина ги има.

redsox

Редовен Потребител
Колега каквото и да избираш проучи как стои въпроса с резервни части за съответната пушка. Неминуемо ще ти трябват в някакъв момент. Ако ще поръчваш от чужбина, гледай да си вземеш я маншет я екстра пружина, дори и да ти натовари бюджета, че тука е тегаво. Късмет с избора.

tio

Новодошъл
Колега каквото и да избираш проучи как стои въпроса с резервни части за съответната пушка. Неминуемо ще ти трябват в някакъв момент. Ако ще поръчваш от чужбина, гледай да си вземеш я маншет я екстра пружина, дори и да ти натовари бюджета, че тука е тегаво. Късмет с избора.
Честно казано, не бях се замислял за това. Гледам, че Гамото и Хасана си разменят някои чаркове. За другите марки,не съм срещал, поне не съм чел такова нещо.

Аз бих Ти предложил да погледнеш във VIP-а има BSA английски пушки според мен много качествени,не знам защо не ги качват на саита но в магазина ги има.
Някой конкретен модел? Не ми е проблем да си поръчам точния модел. Така сме се разбрали с нашия, градски оръжеен магазин. Отивам, давам поръчка за някой модел пушка, те ми се обаждат с оферта и ако ми е изгодно, поръчам.

А някой от тези стават ли? За калибър 5.5мм говорим.
https://www.huntandguns.bg/bg/produ...--s-gaz-butalo/artemis/artemis-sr1250s--combo
https://www.huntandguns.bg/bg/produ...-gaz-butalo/benjamin/benjamin-np-xl1100-combo

И между другото, тези пушки които се предлагат combo , оптиката съобразена ли с механиката на пушката, или се слага за да може да се продаде по-лесно артикула?

Силна пушка по-добре да е с чупеща цев, защото по-лесно се зарежда. Модератор при пружинките има две функции - да прави по-удобно зареждането и да изглежда повече на снайперска винтовка. Долния лост за зареждане има смисъл при прецизна стрелба, за която горе посочените модели не стават. Дава предимство при монтаж на голяма оптика, но променя баланса напред. Вземай Дианата щом ти е в бюджета и не се чуди.
За зареждането си прав. В момента имам едно китайче със странично зареждане. Когато е студено и пръстите на ръката премръзнали, зор ми е да наместя чашката. Чел съм, че след време се появява хлабина в шарнира при чупеща цев, та за това....

Последна промяна от модератор:

Kameno Karp

Редовен Потребител
Някой конкретен модел? Не ми е проблем да си поръчам точния модел. Така сме се разбрали с нашия, градски оръжеен магазин. Отивам, давам поръчка за някой модел пушка, те ми се обаждат с оферта и ако ми е изгодно, поръчам.

Преди около година си харесах Диана АР8. От магазин Сафари в Бургас ми я поръчаха и ми я доставиха на цената на която е в Заримекс. Другото което е, Заримекс са много коректни.

tio

Новодошъл
Преди около година си харесах Диана АР8. От магазин Сафари в Бургас ми я поръчаха и ми я доставиха на цената на която е в Заримекс. Другото което е, Заримекс са много коректни.
Доволен ли си от пушката? Някакви проблеми?
И аз я гледах в zarimex.eu. Бяха на промоция, шестстотин и нещо лева. Но аз, докато се лутах из нета за "най-добра пушка", изтървах намалението и сега си е 759.00лв., колкото е навсякъде.

redsox

Редовен Потребител
Колега също имай предвид че снимките в нета на БГ търговци най-често са само с “информативна цел”. Асортимента им реално по магазините не отговаря на уебстраниците. Особено напоследък покрай короната отдавна всичко е опоскано, а нови доставки рядко се правят. Така че в понеделник хвани телефона и направо питай какво реално имат, от това на което си се спрял. в момента и популярните чужди сайтове са с поизчерпани количества заради черния петък наскоро. Абе имаш доста дилеми за решаване. Поне тук си попаднал на правилните хора.

tio

Новодошъл
В края на краищата, насочвам се към "Diana AR8 N-TEC със супресор". Ако я няма, вземам "Diana AR8 N-TEC" без заглушителя или Diana 460 Magnum.
Някакви мнения за Diana 460 Magnum ?

Kameno Karp

Редовен Потребител
Ти не я ли продаваш покрай ПЦП-то? Айде, уреди колегата, ако си хареса Диана. Тая Диана вАжи много според мен.
Той колегата си търси от магазина. Днес се чухме по телефона и съм му казал моите впечатления от пушката. Наистина, от както взех Дейтстейта, Дианата кротко си стои в ъгъла.

tio

Новодошъл
Той колегата си търси от магазина. Днес се чухме по телефона и съм му казал моите впечатления от пушката. Наистина, от както взех Дейтстейта, Дианата кротко си стои в ъгъла.
Вярно е. И отново благодаря за съдействието.
Поздрави.

Kameno Karp

Редовен Потребител
... ще ползвам за стрелба по мишени на 40м.-50м... и ако може и по-далеч... /QUOTE]

Това е още в началото, като я взех. Не, че сега съм кой знае какъв стрелец, ама тогава бях... оле-мале. :rambo: Та пушката си е хубава и ако и стрелеца е добър...

• Харесвам
Reactions: tio
Нагоре