Избор на нова въздушна пушка

Shikoto

Новодошъл
Здравейте,бих се радвал да ми предложите добра въздушна пушка с пружина или газово бутало.Бюджета ми е около 600 лева.Бих дал и 200-300лв за оптика.
Ще се стреля основно по мишени на 50 60 метра,та би било добре да бъде по силничка.
Преди имах Gamo big cat 1250 и съм стрелял доста с нея и съм много доволен но ми идва леко слабичка.
Благодаря за вниманието!
Очаквам предложенията ви!
 

Hidden

Редовен Потребител
Добре дошъл!
Взимай една Комета 400 с телена пружина и не го мисли.
Ако ти се поръчва от чужбина може и това:
Ако ще е последната - виж с каква пружина е - има 17 дж или 22 дж.

Moже да погледнеш и какво е останало от тези Диани в Заримекс:

Все пак имай предвид, че по-мощната пушка с пружина или газово бутало е по-неточна от по-слабата.
 

Shikoto

Новодошъл
Здравей колега,мерси за предложенията но мисля, че ще бъдат леко слабички за стрелба на 50-60 метра.
 
Последна промяна:

Hidden

Редовен Потребител
На 50 м можеш да стреляш и с качествена 7 дж пушка. Някъде имаше снимки от колега, надупчил капачка от буркан с Хайнел 312 или Файнверкбау 300. Не помня вече. В резюме - няма да са слаби.
Още нещо - силната пушка троши оптиката бързо.
Относно Дианите - според мен са по-качествени всички испански пушки, но са стъпка надолу от Вайраух. Ето я последната марка, разгледай дали нещо не влиза в бюджета и целите ти:
Гамотата по-добре ги забрави, не си струват парите.
Може и да напишеш от къде си - току виж някой от форума ти е комшия и има пушка, която може да пробваш.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Та колегата си е доволен от Гамото,просто конкретния модел му е слабичък....
Колега Гамо вече имат и по мощни модели,даже и някои са от тези многозарядните...ето и нещо от тук https://guns.bg/bg/vzdushna-pushka-g-magnum-1250-igt-whisper-mach1-kal-a-006634 ,мисля че на место ще ти направят отстъпка!Други мощни пружинни Хасан 125/135,Артемис/СПА W 1600 някой Кросман/Бенджамин ако има в Геодар...има един мощен Умарекс но е в4,5...друго не се сещам?Това са мощни пружинни,точност и комфорт...колкото толкова!
А ако послушаш Ники Атанасов и прескочиш пружинните защото тези ,които си заслужават са хем скъпи хем болшинството и слабички...та нещо такова:
https://www.isd-bg.com/oruzhie/v-zd...zdushna-pushka-kral-arms-pcp-nish-s-cal-5-5mm. Хората ще ти направят отстъпка като кажеш че си от форума,можеш да сложиш каквато оптика си решиш а по-натам гадняра ще ти я нагласи

Може и това ако си по-дребничък...много добро пушле 30тина джанки...https://zarimex.eu/vazdushna-pushka-diana-stormrider-synthetic-kal-5-5-mm
И двете пушки ако не се готвиш за война стават и с помпа,200лв!
Успех
 
Последна промяна:

shaman

Редовен Потребител
.много добро пушле 30тина джанки...https://zarimex.eu/vazdushna-pushka-diana-stormrider-synthetic-kal-5-5-mm
Мога да предложа и същото, но с друго име :) и на друга цена:

С помпа за около 120-130 лв. се събира в бюджета ;)

За малко повечко пари може да вземеш това:

(Има и Flash 101, който е доста пластмасови части, но е на 399 лв.)

Пушката е невероятно точна - ето мишена на 100 метра, но не може да стреля добре със слъгове:
100м.jpg
 
Последна промяна:

Shikoto

Новодошъл
Гледах доста относно ,,Флаша" и бях доста впечатлен от резултатите,но как стои въпроса със помпите?В смисъл ще стане ли всяка една помпа или трябва специално да си е хътсън, а и също някъде гледах, че силата и точността намалят след всеки удар.
 
Последна промяна:

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
В смисъл ще стане ли всяка една помпа или трябва специално да си е хътсън,
Помпата трябва да е за ПЦП без значение марката. Т.е. да може да помпи до и над 200 бара.
също някъде гледах, че силата и точността намалят след всеки удар.
Много гледаш!
 

shaman

Редовен Потребител
Гледах доста относно ,,Флаша" и бях доста впечатлен от резултатите,но как стои въпроса със помпите?В смисъл ще стане ли всяка една помпа или трябва специално да си е хътсън
Флаша е със 165cc резервоар, така, че с около 70-80 напомпвания с каквато и да е помпа, предназначена за пълнене на PCP се пълни.
а и също някъде гледах, че силата и точността намалят след всеки удар.
По принцип от кутията има нещо подобно, но много лесно се оправя ;) и прави около 2 пълнителя с почти еднаква скорост при мощност 45-46J (говорим за кал. .22)
 

Ватник

Новодошъл
Някой от вас има ли мнение по diana stormrider, освен че фабрично е 7J и резервоара е мальк? Може ли без редуктор да се докара някакво плато на около 40J?
 

LogiBG

Редовен Потребител
Аз съм стрелял доста с такава но в 4.5мм. Пушката е ужасно добра за парите си. Ако стреляш с плочката за единична стрелба няма и заяждане при зареждане. В предвид, че съседа прави 20-5 изстрела на около 35м и след това започва пропадане на попадението незнам дори и да стигне тези мощности дали си заслужава с този резервоар. Това е от мен.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Да. Не е лоша, но на мен лично, не ми харесва много. Притежава я един познат но не е член на форума. Искаше ми се, да попадне в мен, за да и направя ревю и да я видим, какво може, но на човека не му се занимава. С това резервоарче и този калибър, са много малко изстрелите.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Добре, де. Не е лоша, защото може да се направи, да стреля добре и защото носи на тунинг. Не ми харесват: малкият и резервоар, малкият брой изстрели, шината за оптиката, спусъкът и т.н.
 

burrago

Потребител
Резервоарът наистина е малък предвид големия калибър и мощност, спокойно можеше да го направят още 150-200мл. по-голям. Пълнителят вместо двузаряден също можеше да е три, четох че фабрично е с редуктор и заредена на 300 бара може да направи три редукторни изстрела с около 950 джаула. Сериозно пушкало, не е тежка предвид калибъра, изглежда готино, обаче не съм виждал да се продават някъде в България, а и като цяло явно не е много разпространен модела.
 
Нагоре