Избор на въздушен пистолет 4,5 мм /чашки/

edinmilion

Потребител
Здравейте,
Моля за съвет в избора на въздушен пистолет в малкия калибър (4,5мм),
да е с чашки,
възможно най заслужаващ си като точност, до около 200 лв.
Ще се опитвам да целя по мишени на 5, 10 и дори над 25 метра.

Обръщам се към форума, тъй като предполагам, че повечето са наясно с пазара и дори временни наличности и т.н., че аз обиколих в няколко оръжейни в София и се разочаровах от несъответствието на онлине предлагането и това в магазина.

Доста изчетох и през няколко модела минах детайлно, та ще споделя на какво се бях спрял:

Crosman 2240 - няма наличен, а и е с CO2, а на мен ми се иска по неангажиращо от към консумативи, въпреки че ще се ползва редовно.
Hatsan MOD 25 SUPERCHARGER 4.5 мм. - този най ми допадна, въпреки теглото ми идва добре и като цена, но по магазините има налични само в 5,5мм. Вече има такъв модел и с Vortex, а дали и тук ще има някой ден?

Това ще е първи пистолет и въпреки горното, мисля да е от БГ, че абстиленцията (стреля ми се две не виждам), не ми позволява да изчаквам запознаването за начин на поръчка от вън, пък било то и по добро.
Всяко мнение или информация ще е от полза!
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
По скоро търси мултипъмп от рода на Зораки. Може и пружинен Feinwerkbau 80 но трудно се намират. Скоро се продаде един такъв. Аз лично бих си взел Зораки. По лесни са за обслужване. Лошото е, че нов е над 200 лв. Хубав вариант е и това Гамо: http://arms-bg.com/въздушни-пистоле...о-компакт-въздушен-пистолет-gamo-compact.html
 

Карлсон

Потребител
@edinmilion аз имах преди време Суперчарджъра на Хатсан, в 4,5 mm, малко е големичък но за сметка на това доста силен... Много лесен за обслужване, сравнително дълга и дебела цев откъдето и доста добра точност с хубави чашки разбира се.. Пиши на лични ако те интересува повече инфо, но за развлекателна стрелба според мен с едно бързомерче ще си правиш кефа дълго време...
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Кросман до колкото знам, щом започва с 22 значи е 5,5мм. търси си модела да започва с 17. Ето две разумни оферти, един пружинен и един на СО2: http://olx.bg/vzdushen-pistolet-i71140452
http://olx.bg/vzdushen-walther-cp99-i67300092
Недейте вкарвайте в беля хората с тия Blow преди време с един приятел тръгнахме да му взимаме такъв, след като огледахме бая пистолети с мноооого компромиси избрахме един и след време го продаде, че за никакъв Х..й не става, а го бях предупредил за това, но си умря на ината. Изработката му е под всякаква критика пък за точност въобще не може и да става на въпрос !
 

sts1969

Редовен Потребител
Прав си ...но не се сещам за хубав пружинен на такава цена, а и не съм запознат с пружинните модели. До сега съм имал няколко и само на СО2 и бих му препоръчал Валтера, освен ако не попадне на изгоден муптипъмп :cheers:
 

apapazov

Редовен Потребител
Да събира пари за Зорки НР - вярно е над бюджета но си заслужава всеки лев.
Още ме е яд че го продадох
 

edinmilion

Потребител
CaMyPau - Гледах и ZORAKI HP-01, но е 350 лв., което ми идва двойно като цена. Вярно е че кефа цена няма, но това на по късен етап. Иначе четох във форума, че преди сте ги купували за 250лв., но вече са със 100 отгоре. Което пък сравнено с цените в САЩ примерно, направо ми сълзят очите какво може да си вземе човек :-|
Мерси за предложеното Gamo Compact (има тема тук ),
покрай него попаднах и на "скопеният" вариант (без регулируем спусък и пластмасови чирени Gamo PR-45), та ще огледам и за него по магазините какво е налично.

sts1969 - четох тук за CO2 пистолетите с blowback система, че не са добри (хабят излишно въздух за имитиране на отката на металния затвор, но не се доближавало до реалното). Въпреки това и не толкова прецизна стрелба, заредил съм един такъв в уишлиста, след време да взема за 'бърза стрелба', това е най якото предимство на CO2.
Ето и темата за walter 99, да я линкна, че го споменахме..

Търсенето продължава, благодаря за инфото до момента!
 
Последна промяна:

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Е, то ако стигнеш до 350 по -добре да дебнеш в egun за някой старичък пистолет на FWB или Валтер LP
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
В продавалника има едно Гамо PR-45 за 200 лв. Скачай... Обявата е за пушка и пистолет и цените са по договаряне. Писах на човека и каза 200 за пистолета. Мискя че може и да смъкне малко.
 

edinmilion

Потребител
Е не, той струва 200лв., а в момента от магазина е на 167 лв. нов :) Вярно че са останали малко налични, но се намират. Точно този модел ми попадна, като сподели инфото за Gamo Compact в горните постове, та според наличностите в момента нищо чудно да отнеса един...


Така и така писах, да споделя на какво попаднах пак у БГ сайтс...

RUGER Mark I, 4,5mm http://gunshop.vertex-bg.net/product-1476.html
http://www.umarex.com/de/airguns/federdruck/2.4963.html
Първоначално ми се стори добре по картинки, викам си Умарекс у-а-е, и като прегледах две ревюта се оказа, че още с първите изстрели се троши! А не е малко пари да кажеш, боен да си купиш по няма да има драми ей...


Cometa Indian Хром 4.5 mm
http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=2758 - този също ми допадна, макар трудното зареждане и ще трябва да се види на място. Цената също не ми харесва, че пак отиваме към Зоракито и т.н.
 

xpresident

Редовен Потребител
От скоро и аз се замислям за пистолет 4.5мм и попаднах на тази тема.
Какво е мнението ви за Gamo Compact? Вярно че е малко извън темата, щото надхвърля 200 лв,
колебая се между него и Cometa Indian
 

edinmilion

Потребител
Аз не успях да разгледам Gamo Compact, не е ясно дали има наличен по магазините изобщо, но сходството му (или поне част от елементите) с Gamo PR-45 ме карат да мисля, че ще има проблеми и с него. Вярно че не се взема за вечно ползване, ама прекалено много пластмаса има. Не ми хареса как се зарежда и самото изщракване след зареждане, сигурно при честа употреба се свиква да трескаш ама не е да става с лекота.
От друга страна стои добре в ръката и е доста хвален като точност.
Общо взето ограничен избор и за около 250лв. за въздушен пистолет. Та който прецениш, според това кой ти 'залепне' за ръката : )
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Здравейте,понеже въпроса ми е точно като на колегата - Пищовче за около 200лв за развлечение,пружинен.
Преди 2 дена се продаде 1 Browning Umarex buck,не знам колко е удачен.
Изчетох другите питания,но ако някой е имал лично наблюдение в/у някой пищов.
 

fistmele

Новодошъл
Преди няколко месеца купих с подобна цел (развлечение) почти нов ИЖ-53 (варианта с пластмасова цевна кутия). Писано е за този модел, така че ще споделя само личните си впечатления от конкретната бройка.
Без доработки стреля с 114 м/с (чашки RWS Diabolo Basic, замерено и документирано в лицензирана оръжейна работилница: 2,9J), дори и не мисля да го 'подобрявам'.

Минуси:
- размер (около 41см дължина);
- мерници (наложи се да ги доработвам, защото във фабричния вариант даваха отклонение от +25см на разстояние 10м);

Плюсове:
- мек спусък с настройка на хода;
- добра точност (от 10м дори човек без опит уцелваше консервна кутия с диаметър около 7см достатъчно често, за да се забавлява);
- наличие на резервни части: купих си от пловдивска фирма оригинални маншет и пружина;

Оказа се напълно задоволителен за моите цели и съм доволен от него.
 

krasipet

Потребител
Gamo PR-45, разликата с Гамо Компакт е в дръжката и това, че на 45-цата не се регулира спусъка.
Когато стреляме с малчугана вземаме с нас само този пиЩоФ и пушката.
 
Нагоре