Избор на въздушен пистолет начинаещ

danovski

Новодошъл
Здравейте всички,
първо искам да благодаря за приема във форума.
Нов съм, не разбирам нищо от оръжия... Но, от известно време съм заразен от тази страст. Стреля ми се много. Ама много. Търся и чета всичко, в главата ми е каша, засега де.
Всичко започна преди 2 години, когато за рожден ден ми подариха пистолет за сачми и чашки едновременно. Така че може да се каже, че имам вече първия си пистолет: Umarex Beretta Px4 Storm 4,5 макар и да не съм стрелял още с него. Вероятно той ще положи началото на колекция от реплики на бойни пистолети и револвери...
Сега обаче искам да си купя първия си пистолет за стреляне преди всичко по стандартна мишена от 10-15 метра със чашки. Спрял съм се на следното: https://intl.stoegerairguns.com/fr/produits/7-pistolets-air-comprime/43-stoeger-xp4.html
Stoeger XP4
За Зоракито няма да отварям дума. Скоро ще си го купя и него.
Въпросът е какви други алтернативи имам?
Gamo Compact, FAS 6004, HW40, HW45, Baikal, Crossman... Сигурно има още много, но аз не съм и чувал за тях.
Цена, точност и надежност са водещите ми критерий. Нямам намерение да човъркам, ремонтирам, тунинговам пистолетите си.

xpresident

Редовен Потребител
Въпросът е какви други алтернативи имам?
Както си отгатнал, Гамо Компакт изглежда да е добро оръжие. Байкал МП-651К също може да погледнеш, руснаците го хвалят. HW40 и 45, също и 75. Байкал ИЖ 46М и FWB 80 са едни от най-точните, с приемлива цена. Байкал МП-53 за 125лв също е отличен избор, зависи какви са ти целите и очакванията.

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Алтернативи на Стожера бол(всяко китайче и турче за 100лв),ти какво точно търсиш пружинен,СО2,PCP или компресионен пистолет.
Иначе ето предложения:
https://www.balistas.com/?fx=filtr&...icG9kc2VrY2UiO2E6MTp7aTowO3M6MzoiMjM5Ijt9fX0=
https://armasayala.com/gb/inicio/834-ataman-ap16-long.html
Това заслужава внимание въпреки външния му вид
https://www.kentaurguns.com/lov-21-air-pistol-cal-4-5mm/

danovski

Новодошъл
Както си отгатнал, Гамо Компакт изглежда да е добро оръжие. Байкал МП-651К също може да погледнеш, руснаците го хвалят. HW40 и 45, също и 75. Байкал ИЖ 46М и FWB 80 са едни от най-точните, с приемлива цена. Байкал МП-53 за 125лв също е отличен избор, зависи какви са ти целите и очакванията.
Ами както казах искам да се тренирам в точна стрелба на 10м. и по-възможност до 25м. В мишена. Не на 5-6м. На 5 метра кенчета мога да си дупча и с беретата на со2. Без да разбирам, най-много ми хареса ИЖ 46М, да, но скъпичък ми идва за началото, пък и трудно се намира. След него най ми легна на сърце HW 45, след това вече HW40 и Гамото, и този Stoeger XP4... Заглеждам се и по Артемис CP1... ама си е китайче...

danovski

Новодошъл
Алтернативи на Стожера бол(всяко китайче и турче за 100лв),ти какво точно търсиш пружинен,СО2,PCP или компресионен пистолет.
Иначе ето предложения:
https://www.balistas.com/?fx=filtr&category=filtr&data=YToxOntzOjY6Im9iZWNuZSI7YToyOntzOjQ6Im1lbnUiO3M6MjoiMTIiO3M6ODoicG9kc2VrY2UiO2E6MTp7aTowO3M6MzoiMjM5Ijt9fX0=
https://armasayala.com/gb/inicio/834-ataman-ap16-long.html
Това заслужава внимание въпреки външния му вид
https://www.kentaurguns.com/lov-21-air-pistol-cal-4-5mm/
Оффф, колкото повече гледам и чета толкова повече се обърквам, което е нормално за начинаещите де.
Ами иска ми се нещо до към 250-300 евра да е максимум. 1000 евро - да, бих инвестирал, но на по-късен етап. Засега искам просто да започна да стрелям редовно доколкото мога... Някак си постепенно да еволюирам и надграждам към по-скъпи, прецизни и класни оръжия...
И все пак китайче като Бийман 17 , ми мисля да пропусна. Последно гледах и FAS 6004, ок е само слабичък ми се струва, май и не само на мен.
Сайтовете с примерите, които ми показваш... Може ли да се поръчва и дали са надеждни? Предполагам в ЕС няма проблеми с доставка

njatanasow

Редовен Потребител
Ами както казах искам да се тренирам в точна стрелба на 10м. и по-възможност до 25м. В мишена. Не на 5-6м. На 5 метра кенчета мога да си дупча и с беретата на со2. Без да разбирам, най-много ми хареса ИЖ 46М, да, но скъпичък ми идва за началото, пък и трудно се намира. След него най ми легна на сърце HW 45, след това вече HW40 и Гамото, и този Stoeger XP4... Заглеждам се и по Артемис CP1... ама си е китайче...
Така е защото не си пипнал FWB 80.А и е вечен!Не ти пиша за мод.100,101,102 защото разликата в цените е драстична.

danovski

Новодошъл
Евентуално може да се замисля и за Crosman 1377... Гамо компакт за 275 евра, ИЖ 46МП за 735, Stoeger XP4 за 85, Кросмана за 120, HW40 и HW45 съответно за по 180 и 360, но няма налични...

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Balistas съм поръчвал няколко пъти, даже последния се учудих на евтината доставка от 20 лв. ,наистина трябва да попрочетеш(не се сърди)поставяш на кантар несъпоставими продукти като качество,предназначение и цена
От armasayala колеги са пазарували също няма проблем,Лов 21 май няма от къде,но си е тренировъчен пистолет за професионалисти,е от преди 30 и повече години

Licho

Редовен Потребител
Като начало,пружинният Хатсан Суперчейрджър 25 в 4,5 мм също не е за подценяване.Има го по магазините и не е скъп(около170лв).Достатъчно е мощен и точен-за целите,които си посочил, е напълно подходящ.

Последна промяна:

danovski

Новодошъл
Значи, ще се радвам да споделите преки и лични впечатления за следните модели в 4,5мм:
Weihrauch HW40 PCA
CROSMAN American Classic
GAMO Compact
GAMO PR45
Stoeger XP4
Кой е най-тих, най-надежден и безпроблемен.

Hor

Новодошъл
CROSMAN American Classic 4.5 - взех го :) . Темата стара ли е`..или не е` .... )))
Купих и от чашките на Кросман .Спусъкът е малко твърд , като цяло се стреля приятно , доволен съм много , помпя до около 5 помпи ....
Да поясня , че досега не съм имал ВО-пистолет и нямам база за сравнение , изстрелях около 300-350 чашки ....като сила -джаули- енергия мога да кажа , че на 8 помпи около 7-10 метра направи отвор на кутийката за съхранение на чашките...опитвам се да уча и настройвам стрелбата с пистолета )))) :)...като точност не коментирам , защото има огромна разлика с въздушната пушка )))) :D
Поздрави

Bay Mitko

Редовен Потребител
Здравей, имам куп пищови, включително FWB 80, Weihrauch HW45 / което е класиката , а не 40/ и тн... Моят съвет е: вземи си компресионен пистолет Зораки в кал 4.5 и ще бъдеш безкрайно доволен и щастлив, сравнително евтин, с 3 степени на напомпване, удобна ръкохватка, точна стрелба. Личен опит..!

petrrrrdz1la

Новодошъл
Привет,

Мнения за GAMO PT-85 Tactical и/или GAMO PT-80 Tactical, Blowback?

Всяка препоръка за някой от двата или друг модел е добре дошла!

Мерси,

П.

Licho

Редовен Потребител
Здравей,колега,
посочените от теб модели са повече за игра и забава,а не за точна стрелба по мишени.
Вече ти препоръчаха Зораки,който наистина е сериозно пневматично оръжие.От тези,които и в момента се продават по нашите магазини, могат да ти бъдат от полза модели като:
Хатсан Суперчарджър 25-с "позлатен" спусък;ИЖ 53 М; Комета индиан; Гамо Р 900 с и без ГП;посоченият вече Вайраух 45;Кросман в 4,5(компресионен)и др.Последните два пистолета се доставят най-вече от магазини зад граница.
Не се спирам на такива състезателни модели като Файнверкбау 80 и 65,защото отдавна не се произвеждат и ги няма по магазините.Намериш ли такъв обаче,друго не ти трябва.
Успех!

Последна промяна:
Нагоре