Избор на въздуен пистолет.

Nikicha16

Новодошъл
Здравейте!
Доста начинаещ съм в тази сфера,желая да си закупя въздушен пистолет за мишени през свободното време, тук идва и въпросът ми какъв пистолет да избера до 250 лв, задължително да има Blowback и да е НАДЕЖДЕН,смисъл да има и резервни части или да е доста надежден,понеже имах еърсофт който не изкара и 1 месец,а беше доста скъп.
Благодаря Ви предварително!
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Критериите при избора, които си поставил, няма да "докарат" решение, което да ги удовлетвори.
Надеждност - при СО2 пистолетите това е ряяядко явление и е в пряка зависимост от цената на изделието.
Блоубак -а също влияе както на цената, така и на надежността. Резервни части за тях ???, оооще по-рядко явление, тук там някой резервен пълнител или барабан....
Преди 7-8 години имаше модели на Гамо, произведени в Япония с максимално използване на метални части(но не цамови), но като наличности не съм ги срещал не само у нас, но и по чуждите сайтове вече.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Мисля, че само Gamo PT-85 беше японски, но не съм сигурен дали не беше и само модела с дългата цев.
Иди до магазина и ако го имат наличен разгледай го и виж в документите му къде е произведен.
Но по принцип почти всички СО2 "плякалки" наподобяващи или реплики на КНО, са си къде повече, къде почти целите афив изработка. С визия и ефекти само не се стреля.
Сегашните ти мераци са остатъци от детските мечти и това е начин да ги изпълниш в евтин, но и нетраен вариант.
Ако меракът ти е предимно за точна стрелба с ВО, има си други къси изделия.
Плякалките които оглеждаш са само за "фън плинкинг" - демек само разход на топчета и замърсяване с СО2.
 

undertaker

Редовен Потребител
И аз така бях много мераклия за CO2 пистолет.Многозаряден нали,наподобяващ истински.Обаче след първите две стрелби,меракът рязко изчезна.
Освен ако целта не е стреляне по кенчета и шишета до 10 метра,не виждам смисъл.Гамото мисля,че можеше и с чашки да стреля,имаше го и версия тактикъл(с по-дълга цев)което го прави малко по-точен от стоманените топчета,ама не вярвам да е е кой знае какво.Отделно бутилките с CO2 са си и те разход.Ако искаш и по-голяма точност...
Все пак всеки сам си решава за него,но ако има някой покрай теб с такъв пистолет да пробваш,би било добре.Ако аз бях пробвал нямаше да си купя.
 

andrey.y

Потребител
Аз бих препоръчал Walther cp1, cp2, cp3 или FWB C10, C20, C55 понеже изискват зареждане с CO2 търсенето им е по слабо от Single Stroke Pneumatic (SSP) моделите и могат да се намерят на добра цена а и не се чупят лесно. Има и система за използване на CO2 бутилки.
 

kosmev

Редовен Потребител
Общо взето цената им не отговаря на продукта, който получаваш. Това са по-скоро копия на оригинални модели, които трябва да ги наподобяват максимално и между другото, могат и да стрелнат. :D
Всъщност сериозна част от това, което ще платиш за тях, отива като патентна такса към собственика на марката... Нещо като да си купиш оригинална тениска на Меси...Плащаш тройно само заради името на гърба :)
Моят CO2 револвер стои разглобен - както са ти написали по-горе колегите, бързо се чупят и резервни части няма.
Стрелбата с тях също бързо омръзва - BB топчетата са много неточни. Интересна би ми била само бърза стрелба по падащи и появяващи се мишени - не знам как се нарича, но да си устроиш такава е голяма хамалогия.
Аз бих гледал поне модели, които могат да стрелят и с чашки - те поне са по-точни. Също така да имат и single action - тогава спусъкът омеква и се стреля по-точно.
Иначе за CO пистолет в тоя бюджет аз бих си взел това, ако го нямат го има тук
Aко може да преглътнеш само единична стрелба , Zoraki HP-01 е класа над CO2 играчките.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Аз имам няколко различни въздушни пистолета. Не е напълно вярно, че всички се чупят. Аз досега не съм счупил нито един. Бях разглобил едно Gamo PT80 и го подарих във вид на LEGO.
Бих те насочил към два модела на UMAREX, които са пълно копие на бойните пистолети включително и тяхното тегло. Става въпрос за СР88 и СР99.
Първият е с 8-заряден барабан и стреля с чашки. Спусъка е с двойно действие и при ръчно зареждане на ударника е приятен спусъка. За точност на десет метра и при умение на стрелящия групата е нещо от сорта на 5-6 см, което за механични мерни прибори и естеството на пистолета за мен е напълно приемливо. С хубави бутилчици прави 7-8 пълноценни барабана.
Вторият е с топчета BBS. Блоубек е. Събира 18 топчета и на 10 м можеш да очакваш точност от порядъка на 9/10 по кенче от Кока Кола 330 мл. Спусъка е странен и няма нищо общо с горния модел. Дълъг с две степени, като първата степен освобождава топчето от магнита и "очакава" натискането на втора степен, което води до единствения недостатък - при наклон под хоризонталата топчетата изпадат от цевта.Този мит, че блоубека харчел газ и броя на изстрелите пада, може да го каже само човек, който го няма или не е стрелял и броил. В най-лошия случай прави 4 пълнителя. На практика се доближава доста до стрелбата с .22 LR и аз намирам удоволствие в стрелбата с него. Да си го вземеш по време на риболов, докато чакаш камбанката да удари - безценно.
И двата конкретни модела ги имам от над 10 години и досега не съм имал проблеми. Да, не съм изстрелял десетки хиляди чашки, но едно 200 бутилки съм изпразнил до сега с тях. И двата са изцяло от метал, като единствено чирените са пластмасови. На СР99 в комплекта има две различни (не знам как се казват) капака на бутилчицата, които са с различна големина и можеш да си подбереш коя ще ти пасне по-добре на ръката в зависимост от големината й.
Но да останем с уговорката, че CO2 и мишена в едно изречение не е много уместно. Разбира се всичко зависи от личните разбирания за точност.
 

Niki

Редовен Потребител
Има тук във форума един Крал NP 01 за продажба,малко повече пари ,ама ПСП ,многозаряден,приклад и т.н.Тия изброените по горе са нерентабилни,изключително слаби и ще ти омръзнат бързо
 
Нагоре