Избор на втора пушка

niki 67

Редовен Потребител
Тъйййй. От известно време ме яде червейчето да си взема втора пцп пушка в по голям калибър а именно 6,35. Заглеждам се по бюджетни пушки а именно АЕА чалънджър нова която я дават в този калибър на 105j. Имам някакви технически познания и мисля, че ще успея да я докарам поне до 170-80j. Имам ФХ дримлайн и него съм го докарал до 90j, но това е лимита според мен, повече не може. Ще ми се малко по мощна пушка за по голями дистанции а за мен това е най подходящия калибър. Как мислите, заслужава ли си заигравката или ще изпадна в филми? Отворен съм и за други бюджетни модели в този калибър да кажем до 1300-500 лв които да носят на тунинг.

Последна промяна:
Според мен по-подходящ и привлекателен на външен вид модел е AEA chalanger pro gen 3, защото има някакъв огромен резервоар за пленум много над 100cc и освен това има 2 вида цеви с дължина 24 и 26 инча Chalanger pro Gen3 LB (Long bore) според клипчето на Павлин от магазин Дунав и като цяло е създаден точно с тази цел за далечна стрелба. И мощмостта, която ще изкараш след тунинг при модела Nova ще я имаш тук направо от кутията. Единственото притиснително нещо е дали ще е точна цевта със слъгове понеже старите модели според клипчета не бяха но те постоянно си подобряват партидите и моделите и в бъдеще сигурно ще излязат и със нови подобрени части който да си сложиш на стария AEA. Освен това предлагат и някаква модулна конструкция по подобие на FX и Edgun което значи че може да му се смени и калибъра на 9мм което само RTI mira и fx dynamic го предлагат.

Освен това се предлага и в нов калибър .338

Последна промяна:
Така е, но надхвърля бюджета с над 500лв. Да не започваме, дай още малко и ще вземеш това, страшно добро е, а ако добавиш още малко на малкото и еди какво си... Знам, че има пушки топ от кутия и са по няколко хиляди, даже и за десетки хиляди но къде е тръпката да си я донагладиш сам?

Няма да е лесна задачата с тези ограничения в бюджета.
Може и да се получи с нещо турско или китайско.
Но на финала ще имаш нещо, което ще те дразни на фона на сегашната ти пушка.
А както знаем, всичко което ни дразни заминава на пазара и отново започваме да мислим за по-ново и по-добро.
Но този път с по-висок бюджет и се опитваме да не мислим за прецакването с предишната пушка.
Ако искаш пиши на Гадняра да те насочи за парите какво ще е най-добре да вземеш.
Той е отлично запознат с бюджетните варианти и какво може да се извади от тях. Успех!

Амиии, както е казл народа, пресПи и пак ще говориме... Та така и аз, склонен съм да се съглася с колегата кокоджамбо за неговия вариянт. Днес бяхме заедно да постреляме и зачекнахме и този въпрос в разговора. Съгласих се, че с разни доработки чалинджър нова ще ми излезе почти колкото чалинджър про. Ама пусто да остане, като съм фен на класическия изглед, ми не харесвам пушки приличащи на патерица и това е! Модерно било, е айде няма нуджда...

....... Ама пусто да остане, като съм фен на класическия изглед, ми не харесвам пушки приличащи на патерица и това е! Модерно било, е айде няма нуджда...

Напълно те разбирам и аз съм така.....
Няма да ти давам съвет за марка и модел, щото не ги знам повечето, пък и не съм много наясно с тyнингите и доработките /да не кажа, че май съм против, ама това междy нас да си остане/ но според мене, почти винаги е грешно да се тръгва от т.нар. бюджет. Вярно че цената не е без значение, но тя трябва да бъде фактор, по-скоро като порядък, а не като граница. Далеч по-важно е да се спреш на модела, пък цената все ще я нагодиш някак си. Дали няма да закyсваш два-три месеца или няма да заведеш любовницата ти във Велинград.....варианти ще се намерят.
Освен това, каквато и пyшка да вземеш, след време ще искаш да си вземеш нЕква дрyга, така че пак ще трябват пари.....
Затова, вземи си тази, която ти харесва и започвай да пyскаш фишове от тотото.

Back
Нагоре