ИЗСТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

potrebitel 13

Потребител
Приятели! Пускам тази тема във форума, защото смятам че всеки един от нас е имал или е пресъствал на случаи ,когато било по една или друга причина - късмет, професионализъм, благоприятно стечение на обстоятелствата или всичко взето заедно- се е получила онази магия на онзи един - единствен изтрел, при които е била поразена някаква мишена и сте почувствали респект, радост , тръпка и задоволство каквато носят оръжията . Критериите са различни - дълги дистанции или трудни мишени, неблагоприятни условия а и много от нас добре познават "тъмната страна на силата". Темата е парлива и деликатна -така че умната....

Повечето мои красиви спомени са от детството ( прекършен ствол на жълто лале- дистанция 20 метра (другия край на двора :) ) оръжието - някакъв пружинен пистолен . Бях на 10 години. А конкретния повод е нещо което ми се случи тези дни но...не е за този форум :pardon:
 
A

Anonymous

Гост
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

potrebitel 13 написа:
Приятели! Пускам тази тема във форума, защото смятам че всеки един от нас е имал или е пресъствал на случаи ,когато било по една или друга причина - късмет, професионализъм, благоприятно стечение на обстоятелствата или всичко взето заедно- се е получила онази магия на онзи един - единствен изтрел, при които е била поразена някаква мишена

Неизлечим спомен е как брат ми ме уцели в задните части със старата китайка и една седмица след това не можех да седя нормално. ;)
 

dinkata

Редовен Потребител
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

Аз пък като бях малък (7-10 годишен) един познат ми каза, че играели на война с въздушните пушки, ама вместо съчми слагали добре сбит станиол от шоколад ;) И аз "будалата" направих си въпросното куршумче, напъхах го в цевта и като дойде момента за изстрел понеже исках да видя дали наистина боли... си сложих пръста на около 2см от края на цевта ! Болката беше ужасна, метнах пушката като пръчка и хукнах на чешмата :D



НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА СИ !
 
A

Anonymous

Гост
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

О не се и съмнявам, станиола и при това е твърд, на един приятел с екструдиран пенополистирол (XPS) от 10-20 см. му направих синина 3х3 на крака
 
A

Anonymous

Гост
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

Питайте djboby какво е усещането от хлебни топчета, изстрелвани с СО2 пистолет :D
Преди това и в себе си пробвах, от упор, болеше колкото еърсофт.

Но темата все пак беше не за простотии, правени с пневматика.

Ето моя незабравим изстрел, разстояние 30-35 метра:
IMG0032A.jpg

Мухата не стоеше на едно място, потрябваха 3-4 чашки за този резултат.

Хахахахаха, като казах муха.
Преди доста време, може би 3 години, едва прохождах в Русенската група, сме се събрали да постреляме. Сложили сме една малка тарелка от кебапчета на 100-ина метра и чат пат стреляме по нея.
По едно време някой вика "Има попадение в нея, виждам дупка, кой я уцели?"
Всеки казва "Стрелях по нея, ама не знам дали я уцелих."
И като тръгнахме да си обираме боклука, открихме, че дупката е едра муха, която ближе кръвта от тарелката ;)
 

ininia

Потребител
ФТКС
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

Първият ми незабравим спомен от изстрел с въздушна пушка ми е от времето когано бях на 5-6 години.В съседната къща живееше едно момче 7-8 години по-голям от мен - истински хулиган,както се казва сега (после лежа и в затвора).Та той имаше пушка и един божи ден стреля по мен от прозореца си и ме уцели по темето.И до сега имам белег на това място (освен другите от камъни - все пак тогава живеех в Коньовица).Мой това беше причината дълго време да убеждавам баща ми да ми купи пушка.И от тогава ми е любовта към пневматичното оръжие.
 

andro

Потребител
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

Щом като е деликатно ..Около 150 м. после мерено, студ, вятър и голям късмет ,нещо черно в тиквата :quiet:.Стрелях с Бам 21.За мухи не съм се пробвал ,на 100 метра не ги виждам :p
 

potrebitel 13

Потребител
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

Андро! Усещам че сме от една кръвна група ;)
 

Yasho

Потребител
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

3 ти клас бях дисциплина 5-тобой,наблюдаващия стрелбите се запиля на някъде,зад мишените къща растояние може би 35-40м пушка славия 4.5 на последния етаж кенефно прозорче през което се виждаше обикновена крушка висяща на неква жица от 1-ви път през стъклото крушката ,аууу незабравимо усещане:)))
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

Чувал съм, че някъде ги стреляли с въздушни пушки.
 
A

Anonymous

Гост
Re: ИЗТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

;) Колеги, да сменим името на темата на изстрел,а какво ще кажете ?Така много ми вади очите, а аз обещавам да чета по рядко и да не правя забележки ;).Ама какво да се прави женска работа ;) само да мрънкаме ни дай ;)
 
A

Anonymous

Гост
Това е много странно видео, ловците са облечени с някакви яркооранжеви якета, имат яркооранжеви шапки и раници и всички са облечени еднакво. Второто подозтително нещо е снимащия. Обикновенно се фокусира върху животното, а той снима стрелеца, всякаш се очаква цъфването на цевта. Трето. Помислете си за какво налягане става въпрос, че цевта да се пръсне. А на стрелеца му няма нищо. Дядо ми разкара един случей с пръсната цев. Някакъв тъп пазач пазел лозе, с карабина. Понеже бил очевидно прост се подпирал на карабината, с цев забита в почвата. Видял този пазач някакво куче, заредил и гръмнал. Цевта се пръснала и лявата му ръка била доста наранена, по късна я ампутирали, от лакътя надолу. И в крайна сметка този стрелец изглежда доста спокоен. А друго странно е това, че долната половина от цевта някак си излиза през ложата на приклада, а на приклада му няма нищо.
Вижте края на клипа, показано е "пръснатата" цев. http://www.youtube.com/watch?v=PGFS0BDwHUE И въпреки че на фокус е масата пак се вижда че цевта е прекалено равно разцепена.
 

Loki

Потребител
Ралфи, те ловците така се обличат по принцип на гонка, за да не се изпозастрелят като нашите бунаци преди време! Клипа е нагласен- цевта не може да цъфне така, ако не е предварително зарязана- кинаджииски номер ;) А на дядо ти историята също ми се струва невъзможна- тея от Митбъстърс по Дискавъри тъпкаха една цев с кво ли не и пак не стана, та накрая завариха една тапа отпред и пак не се пръсна- само се поду и се сцепи :crazy: освен ако пазача не е бил с кремъклиика ;)...
 
A

Anonymous

Гост
Но те се опитваха да пръснат ловджийска пушка (12к.), а не карабина.
 

Alamo

Потребител
Явно митбастърдс не са достатъчно упорити. Аналогична случка в нашето село, само че пушката е 12 калибър, успоредка, подпряна цев в калта - последните 10см от едната цев е сцепена като на НуПагади - прилича на маргаритка и в момента му стои на секцията и служи за ваза за сухи цветя. Повярвайе цевите се пръскат. Другият път като ходя до Плевен ще го помоля за снимка.
 
Нагоре