ИЗСТРЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОМНИМ ДЪЛГО

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ами те цевите се цепят ама не винаги трябва да станат на цвете, може да се прояви като сцепване, може и части от тях да се отделят, или да се раздува, но това се проявява не при всяка цев а е рядко явление което се дължи на ред причини част от тях са някакъв дефект във матеряла(кристалната решетка на цевта, или включавания от други хим .елементи) на цевта, възникнали напрежения при обработка, да не говорим пък какво става когато се сложи повече барут в патрона, НО при изправна цев може да се претовари и да не възникнат дефекти. Относно Митбъстърс по Дискавъри и аз им се кефя, ама не са запознати с материята и същността на възникване на тези явления изглежда. Най-странното е че принципно всички цеви трябва да минават на дефектоскоп и на куп иследвания ама не всичко може да се открие, и се допускат такива цеви. Разбира се дефекта (или съответните вътрешни напрежения) могат да възникнат и след дълга употреба неправилно експлоатиране на оръжието и куп други работи, но такива неща се случват.
 
A

Anonymous

Гост
Айде един ъп на темата.Значи мисля че имам два изстрела които ще помня дълго.Единия е около 2 години и вече е поизбледнял леко но в общи линии е когато ходех още на спортна стрелба.Първата точна 10ка с Feinwerkbau 600.А другия е от няколко месеца,по-скоро като подарък за Коледа,нооо :quiet: той не е за този форум
 

dinkata

Редовен Потребител
Kristian написа:
Айде един ъп на темата.Значи мисля че имам два изстрела които ще помня дълго.Единия е около 2 години и вече е поизбледнял леко но в общи линии е когато ходех още на спортна стрелба.Първата точна 10ка с Feinwerkbau 600.А другия е от няколко месеца,по-скоро като подарък за Коледа,нооо :quiet: той не е за този форум

10 пъти препрочитах поста и не мога и не мога да хвана смисъла на тея изстрели ? ??? :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Ами не успях да се изкажа добре.Първия беше първата десетка дето направих,обаче точно в кръгчето,без да излезе дори малко,а другия беше летален за един представител на Lepus europaeus.Така по-ясно ли е?Ако пак не е,пробвай с повече слабоалкохолни напитки :cheers:

PS:За да не става съвсем като чат няма да пиша ново мнение.
Не съм се запалил,и аз като го прочетох не се разбрах ;) и се опитах да го кажа по-добре,а за напитките няма лошо,но все пак "алкохола в малки дози е полезен във всякакви количества" ;)
 

dinkata

Редовен Потребител
Да сега е по - ясно, няма смисал да се палиш.... просто ми беше любопитно, затова попитах ! А относно "слабоалкохолните" напитки, не са притеснявай от изестно време на сам освен вода и айран не пия друго ;) :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
 

big_dragon

Редовен Потребител
umarex написа:
Не се шашкайте, пистолета не е боен, а газеняк "травматический" както се изразиха. Освен тава звука който се чу, повече ми заприлича на звук само от капсула, а не от боен патрон.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Е, то ако беше боен със сигурност щеше да се види... ;)
 

qtex

Потребител
От такова растояние и тапата от газовия патрон може да ти е достатъчна... :death: После цял живот мъртъв...
 
A

Anonymous

Гост
big_dragon написа:
Не се шашкайте, пистолета не е боен, а газеняк "травматический" както се изразиха. Освен тава звука който се чу, повече ми заприлича на звук само от капсула, а не от боен патрон.
Травматичен и газов не е едно и също. Травматичният (у нас не са разрешени, затова не са ни познати) изстрелва гумен куршум. Барутния заряд вероятно е намален в сравнение с боен, но определено не е само капсула. Може би се чува тихо, защото е заглушен от главата на пострадалия. И явно има за какво да се шашкаме - "Лекарите още се борят за живота на пострадалия"
 

didarai

Редовен Потребител
Обикновено се казва,че при стрелба под метър травматичния(гумен) куршум е смъртоносен.Колега от друг форум стреля от няколко сантиметра в метални кутии от крем Нивея с шумов патрон и ги пробива,така че даже и с халосен да е пак няма никак да му е приятно.
-------------------------------------------------------------------------------
А някой гледа ли репортажа за онзи спортист уцелил бягаща от полицаите кола в гумата? :eek:
 
A

Anonymous

Гост
Стрелял съм с газов пистолет с приставка за гумени куршуми. От 2-3 метра пробива дебело стъкло и го пробива гладко, без нацепване, което означава, че се движи с висока скорост. Стрелях и нклк пъти на 20-ина метра. Попадението на тази дистанция е въпрос на случайност.
 

DANNY

Редовен Потребител
В казармата съм стрелял с гумен стоп патрон.
Трябваше да ни запознаят със самото оръжие. Което си бе ловна двуцевка с ловен патрон но вместо сачми или бренеке има гума. Подобна на гумата на шайба за хокей на лед.
Идеята бе да стреляме без поставена цел в празния басейн на поделението.
Когато единия от войниците стреля в дъното на басейна се получи рикошет от там рикошира за втори път от стената на басейна, попадна в джама на кабинета на Началник Щаба.
Свали и 2-та джама :eek:
Не искам да си мисля какво би направило ако те удари такова нещо.
Реално казаха, че в тълпа от демострани ще има от 2 до 3 рикошета. :nunchaku:
 

qtex

Потребител
Именно такива гумени стоп патрони трябва да бъдат забранени за употреба срещу демонстранти, защото подобно парче гума при удър в главата или гърдите убива и си е взеобщо известен факт.
Сега се използват торбички пълни със съчми, които разстейват енергията върху по-голяма площ.
Стоп патрони - в България се използват 9х18 стоп патрони, предназначени за стрелба с пистолет "Макаров" по живи обекти в помещения, транспортни средства и на открито, като се цели висок спиращ ефект при липса на смъртоносни наранявания. Куршумът представлява кръгла торбичка от текстилен материал, пълна с оловни сачми №11 по БДС. Торбичката е сгъната S-образно и е поставена в патрона над преградна тапа. Четири кръгли оловни пластини са поставени в патрона, заедно с куршума. Бяла пластмасова ризница покрива куршума и оловните пластини. При стрелба, след излитане на куршума от канала на цевта, пластмасовата ризница се разрушава и освобождава кръглата торбичка, която ри въртеливото си движение се разгъва и удря целта с цялата си повърхност. Пластмасовата ризница и оловните пластини излитат на разстояния 8-10 метра. Затова при стрелба на по-малки разстояния куршумът може да има смъртоносно поразяващо действие. Следователно трябва много внимателно да се подбира разстоянието за стрелба по живи цели, за да се избегне летален изход.
 
A

Anonymous

Гост
Стрелбата на големи дистанции също не е препоръчителна. Знам за случай, при който торбичката се е разпаднала от триенето (а може и бая стар да е бил патрона), при което сачмите се освободили и се набили в задника на нарушителя. Закарали го в болница да вадят сачмите, за всяка сачма докторът цепи по малко със скалпела, след нклк сачми се отказал ("Аз трябва така да му нарежа задника, че цял месец да не може да седне, да си седят там!").
Освен това на стрелбище съм виждал "куршуми" на стоп-патрони забити в дървото на мишените на дистанции 25 и 50 метра. Пластмасовия кожух не се беше разпаднал в достатъчно много случаи, че да изглежда притеснително. И в резултат си лети целокупно - пластмасов корпус и платнена торбичка... все едно нормален куршум с пластмасова обвивка. Вероятно ще има намалена пробивна сила, но все пак е доста по-опасно отколкото се предполага.
 

andro

Потребител
Че целта на тая оловна дреб не е ли да се забие в нечий задник?Май по добре гума в задника отколкото стоп патрон.
 
Нагоре