Здравейте.

• Автор на темата Автор на темата Z.B
  • Начална Дата Начална Дата
Оригиналния коняк е преварено вино, тоест винена ракия по нашему. Получили са го случайно, когато през хиляда и незнамкояси година изтървали цялата реколта от някакво ново вино - не била каквото трябва, голяма излагация! За да не отиде зян, го дестилирали и го наляли в бъчвите за вино. Резултатът бил изненадващ и започнали да го правят редовно. Вероятно после са дестилирали направо от грозде, но първите коняци са станали случайно. Така твърди легендата.
И да не е истина - добре е измислено!

Момчета и момичета, имам лоши новини. Понеже поръчвах за първи път в тези размери, съм объркал панталоните - гледал съм женски размери. Както всички знаем, жените обикновено са с по-широк ханш, така че панталоните са с един размер по-малки. В смисъл, гледах онлайн размерите в сантиметри и се ориентирах по тях, но уви, не съм забелязал, че съм гледал женски размери. След това ми дойде на ум да проверя и размера на шубата, и забелязах, че съм гледал UK размери, тъй като сайтът е английски, а продават в европейски размери... Поръчал съм XXS размер, което просто няма как да ми стане.

Свързах се с английския сайт, за да видя дали ще мога да върна поръчката и да заменят шубата с нормален размер. Що се отнася до панталона, обмислям да го занеса при тапицер, за да видим дали може да го разшие и разшири, ако изобщо е възможно. Ако някой има съвет къде да ги занеса за разширяване, ще съм изключително благодарен.

Знам, че направих глупави грешки, но за първи път ми се налага да взимам дрехи, които не са в размери от типа S, M, XL и т.н.
:wall:

Последна промяна:
Ето как пристигна пушката... Направо не знам вече, честно.
:mad::mad::mad:
Сега погледнах условията на Mundilar за повредена стока и не ми харесва какво пише тук.
Някой да е връщал неща към тях заради повреда да знае дали ще ми откажат или не?
1724142580440.png

Attachments

• 20240820_110912.jpg
    20240820_110912.jpg
    191.3 KB · Прегледи: 118
Последна промяна:
Човек не се ядосвай,хладнокръвно подходи към решаването на проблема и когато всичко се нареди целият този карък ще бъде повод за усмивка!
Не знам какво да правя ако откажат да разменят пушката. Това е толкова тежка повреда, че няма начин да се оправи за да се използва пушката. Дрехите ги върнах за размяна сега, пушката ако откажат да сменят ще е ....

Това е толкова тежка повреда, че няма начин да се оправи за да се използва пушката.
Колега, ако не я сменят, това изобщо не е нещо, което да те притеснява. Така счупена, може да се оправи почти без да си личи и ще стане още по-здрава за напред.

Колега, ако не я сменят, това изобщо не е нещо, което да те притеснява. Така счупена, може да се оправи почти без да си личи и ще стане още по-здрава за напред.
Силно се надявам да е така. За всеки случай съм се обадил на бащата, за да попита един негов колега, който се занимава с дърворезба, какво мисли по въпроса. Ако той не може ще съм благодарен ако можеш да ме насочиш към някой.

Искрено се надявам само приклада да е пострадал! Представи си каква сила му е приложена за да е в този вид.
Стискам палци и успех!
И аз за това се моля, въпреки че не съм много вярващ.

Иначе от Mundilar отговориха и казаха, че ще ми изпратят нов приклад още днес, за да го сменя. След това вече ще си проличи при стрелбата дали проблемът е бил само в това.

тъпа работа, но мундилареца е точен. Навремето бях поръчал една Gamo CFX . Дойде но нещо ГПто не беше наред стреляше с 10дж. Изпрати ми етикет за пощата обратно, върнах я. Предложи да върне парите аз поисках да ми прати Комета и му доплатих разликата. Така може да има и варианта да му върнеш цялата пушка и да ти прати нова, ако се притесняваш, (съвсем основателно) , че пушката може да е повредена не само приклада.
Успех!

Според мен е настъпена. Кофти отношение на превозвача. Не се знае в какво положение е железарията. Защо не настояваш за цялостна подмяна или не става? Щото като ти изпратят приклада кво. Язък за хубавата пушка.

тъпа работа, но мундилареца е точен. Навремето бях поръчал една Gamo CFX . Дойде но нещо ГПто не беше наред стреляше с 10дж. Изпрати ми етикет за пощата обратно, върнах я. Предложи да върне парите аз поисках да ми прати Комета и му доплатих разликата. Така може да има и варианта да му върнеш цялата пушка и да ти прати нова, ако се притесняваш, (съвсем основателно) , че пушката може да е повредена не само приклада.
Успех!
Искрено се надявам да е само приклада. Едно обаче не ми е ясно как се е счупила в куфара без да се спука самия куфар?
Според мен е настъпена. Кофти отношение на превозвача. Не се знае в какво положение е железарията. Защо не настояваш за цялостна подмяна или не става? Щото като ти изпратят приклада кво. Язък за хубавата пушка.
Направих и 10 изстрела пдопряна и е само в приклада проблема.

Моята дойде по същия начин преди години с разликата че беше втора ръка от Англия и нямах гаранция. Бърз ремонт при местния майстор и вече седма година не е мръднала и не личи.

Местото на счупване е много тънко заради леглото на цевната кутия. Достатъчно е да се изтърве веднъж и ще се счупи, дори за такъв шперплат, който по принцип е много здрав. Може да се поправи без проблем с два тънки бамбукови дюбела и лепило С300, няма да си личи че е чупено. Може да се счупи дори както е в куфара ако падне от високо.

Може да се поправи без проблем с два тънки бамбукови дюбела и лепило С300, няма да си личи че е чупено.
Светльо, би ли обяснил как ще пробиеш дупките за дюбелите, така че като се сглоби да паснат точно двете части?

Васко, не е сложно.
Пробиваш в едната половина 2 дупчици с бургия 2 мм дълбоки 5 мм. Рязваш 2 пирончета на 6 мм от върха и ги набиваш в дупките.
Внимателно нагласяш другата половина като си пасва и ги притискаш двете. После вадиш пирончетата и правиш 4 дупки, като внимаваш да са вертикални.
Свредлото трябва да е с размера на дюбел + 1-2 десети, за да има място и за лепилото, иначе може да се спукат отворите при набиването.
Преди години, когато си сглобявах сам поръчковите мебели, си бях направил от алуминиева пръчка направо вложки с диаметъра на дюбела, заострени като молив.Пробивах дупките в едната плоскост, вкарвам вложките, налагам другата плоскост, почуквам, пробивам на отбелязаните места, мажа с лепило и монтирам. Разминавания по-големи от 0.05 мм нямам. Който не вярва да дойде да провери...

Последна промяна:
Може , налагат се двете части да си паснат на счупеното , прихващат се да речем с дърводелска стяга и се пробива през двете едновременно. После дюбелчета , стават и от бамбукови шишове например , лепилце и воала.

Моя е ремонтиран по следният начин: първо е залепен след това е пробит отдолу с 10мм и е набит 10мм варен бук с лепило в дупката. Разликата е че аз имам палм рест отдолу и не личи нищо.

Back
Нагоре