Есенна Национална среща яз.Копринка'20-21.10.2012

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
И така Колеги каня всеки който има възможност и желание на Есенна Национална среща яз.Копринка 20-21.10.2012.
Места на нощувка:
- комплекс "Лазаур", има двойни стаи от 40,50, 60 лв според обзавеждането и екстрите http://www.complex-lazur.com/
- Хотел ресторант "ЗЛАТНА КОТВА" http://www.zlatna-kotva.com/ цените за нощувка ги има в страницата им.
- Хотел "Роза" http://hotelroza.biznes.bg/sdid.php?f=140 цените са за стая за двама със санитарен възел 30 лв, за бунгалата, които нямат санитарен възел цената за двама е 16 лв.

Който желае и има възможност може да заповяда още в Петък, ще има колеги тогава, само ми пишете тези които смятат да идвате тогава, за да си планирам кога да изляза от работа да ви посрещна и разведа. Телефон за връзка с мен - 0896185358 Любо (за който не ме познава) ако има нужда от нещо.
Състезателната част ще се определи след като се появат прогнозите за времето за съответните дати и след като се разбере колко мишени ще се донесат - мисля този път да е ХФТ състезание, също така може да си направим и стрелба с пистолет ако има възможност да се осъществи - такси за сега не се наемам да споменавам, но мисля да са символични колкото да покрият някои разходи Ще се радвам на всякаква помощ относно тази част, да може да се осъществи
И разбира се веселата част, мисля че ще е най-добре да е в някой от ресторантите на хотелите, но ще ми трябва и бройка на хората, които смятат да идват и остават за тази част, за да знам евентуално за колко човека да се говори ако трябва да се резервира

Ето и координатите на мястото за стрелба 42.607716,25.328218 -координатите са ориентировъчни може и да сме малко по настрани по поречието на реката ще се видим със сигурност като се стигне до горичката ;) малко снимков материал http://soundmax.snimka.bg/other/n-s.704645 вижда се от снимките, преди горичката каква голяма празна площ има за който му се стреля на далечко ;) мястото е близо и до трите хотела, хубавото му е, че и да е валяло скоро почвата е здрава, за разлика от тази покрай язовира, а за там съм слушал доста изпълнения след дъжд :D пътя до мястото става и за по-ниски коли ;) и най-важното в това хубаво време имаше само една кола в околностите :)

ПП: ето и правилния маршрут до мястото със стрелка е обозначено мястото за стрелба другите точки са координатите на хотелите
028611790.jpg


И никой да не прави грешката да минава от тука има кратери все едно е бомбандирано
028611794.jpg
 

братушка

Редовен Потребител
Re: Национална среща ?

Каквато и да е, където и да е, когато и да е - аз ще дойда. Стига някой друг да се погрижи за всичко...
 

st_beer

Редовен Потребител
Re: Национална среща ?

@soundmax
Няма ли начин да огледаш покрай язовира за което си говорихме и да определиш една дата и който има желание и е свободен да идва. Там има и на брега разни хотелчета и бунгала за тези които нямат желание за палатки. Просто една приятелска сбирка без никакви ангажименти към никой. Който иска състезание си го организира и прави. Който иска скара и пиене си го носи и прави. Просто трябва се види за подходящо място за лагеруване (нощувка) както и да става за стрелба. Ти по едно време ги беше обиколил и пуснал снимки така че мисля имаш някакви идеи.
П.П
Следващата събота и неделя ми е свободна и съм готов за едно такова мероприятие без абсолютно никакви ангажименти спрямо soundmax или когото и било.
Качвам си багажа на колата и дим да ме няма към яз.Копринка или яз. Жребчево независимо на кой от двата ще е събирането.
 
A

Anonymous

Гост
Re: Национална среща ?

Определено ще дойда на тази среща, ако има съзтезание с строги правила. Но като цяло тези срещи са от полза. Евала на организаторите.
 

ivofox

Редовен Потребител
Re: Национална среща ?

И аз ще дойда на срещата ,само да има такава среща :cheers:
 

Termina4

Потребител
Re: Национална среща ?

http://www.byalokamane.com/
Ходил съм там преди 2 години и останах много доволен (имаше рибарник, конна езда, карахме АТВта, басейн, стадион с тревно покритие(голям колкото на Бърса стадиона), прилични стаи с телевизор и топла вода, голяма столова (мисля че 150 човека) страхотен готвач и какво ли още не) Малко ми е далеч от Варна, но ако има навити мога да проверя и на място и да говоря със хората там дали ще може да направим събиране със стрелба
Преди 2 години ходихме голяма група и предварително направихме резервации, защото мястото е райско и ходят хора от цяла България.
Такива места има навсякъде в България, по важното е да има интерес и да се съберем-другото лесно се купува
 

Карлсон

Потребител
Re: Национална среща ?

И аз с удоволствие бих дошъл на такава среща, не съм с кой знае каква пушка и не съм кой знае какъв стрелец, ама желание за стрелби, скара и весело имам в изобилие, :yahoo: а мисля че това е важното в случая... ^-^ С интерес ще следя развитието на темата... :cheers:
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Re: Национална среща ?

http://www.byalokamane.com/
Има, има път. Това е преустроен "лагер за военно обучение". Доста спомени имам от там а и мястото наистина е подходящо. Малко по-нагоре(още 7-8 км) на Бунтовна също става.
 

Termina4

Потребител
Re: Национална среща ?

От Пловдив се хваща пътя за Хuсаря и се следи табелата за гробницата на село Старосел. Бяло камaне се намира на 8 километра от тази гробница-преди 2 години пътя беше чисто нов до гробницата и от там 8 км някакви пресовани бяли камъни, сега незнам как е, но мога да проверя ако има желаещи :cheers:
Мога да сметна и различни маршрути на колко километра е от Bарна, София, Пловдив, Казанлък, Троян, Враца, Търново и т.н.
 

st_beer

Редовен Потребител
Re: Национална среща ?

@Termina4
Прекрасно място. Дано ако се организира нещо съвпадне с почивните ми дни. Интересува ме това езерце от галерията което е ще може ли да се кара в него каяка да товаря и него освен пушката. В галерията гледам ония момчета де се гърмят с цветните топчета (пейнтболистите) са си правили събиране там.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Re: Национална среща ?

Днеска след работа взех фотото и се изтрелях към яз. Копринка да разгледам докато не се е стъмнило за палатков лагер е излишно да казвам, че е повече от походящо, избрал съм и място където ще е добре да се направи, така че в непосредствена близост по навътре в полуострова да можем да си стреляме евентуално. Проблем малко е със нощувките покрай самия язовир. комплекс Лазаур има двойни стаи от 40,50, 60 лв според обзавеждането http://www.complex-lazur.com/
казаха ми, че няма нищо резервирано за 13-14 октомври, това е другото място http://www.zlatna-kotva.com/ ама цените са по-зле даже. Вариант е да се намерят апартаменти и места за нощувки в Казанлък има на доста сносни цени някой оферти за апартаменти, аз ще потърся и други варианти евентуално. Другото добро местенце със добри цени около 12 лв за нощувка (поне така пишеше на разни места из нета) е на 3 км от Казанлък http://www.kranskohanche.com/motelche2.htm.
Относно стрелбите покрай язовира, мисля че няма да е проблем, че и на какво основание ще се заяждат стреляме си с ВО закона не го забранява ;) пък и там където може да сме евентуално, не е населено място ;)
Ето снимките от тази вечер нащраках ги на бързо и не съм ги сортирал http://soundmax.snimka.bg/nature/yazovi ... nka.703604 направо не ми се тръгваше от там :)
Ако пък мястото за стрелба ви допадне, пък може и нещо като състезание да си спретнем ако си носите мишените това е от мен. Датите мисля да са 13-14.10.2012 ако ви допада идеята и не ви е пречка, че трябва да се пътува от тези които са на хотел. Ако нещо пък не ви допада пишете ми, пък да видя мога ли да направя още нещо и да проверя за каквото ви интересува ;) Не държа да се нарича Национална среща това събиране !
 

petkof

Редовен Потребител
Re: Национална среща ?

За среща на това място си мечтая от доста време.Джорджи от нашата група е родом от там и бях му казал да разгледа терените наоколо, но той се позагуби от тогава. :pardon:
Нощувал съм в Златната котва, и съм доволен, най-вече от пържения сом овалян в печени бадеми. :cheers:
 

Termina4

Потребител
Re: Национална среща ?

@st_beer
Езерцето е доста малко (нещо около 100 на 100 метра ми се върти в главата) мисля че ще ти е малко :( Иначе язовир Пясъчник е по големия водоем в района, всички останали язовирчета са минита. Видях и цените на легло-същите са както преди 2 години по 15 лева в бунгалата, по 20 в стаите в блокчето, а за онези хубави къщички (вътре доколкото си спомням имаше 4 легла значи около 40 лева на човек 150 за цялата къщичка
Иначе Копринка е страхотно място-там съм прекарал доста вечери и много риба сме хващали :) Само комарите ми бяха зора, но по това време на годината вече ги няма нали
ще видя да се обадя на Бяло камуне и ще пиша пак, определено ще хареса на всеки който дойде там-просто има всичко на едно място
P.S. Ето един хубав калкулатор-смята приблизително точно разтоянието, литрите, парите и времето на пътуване

http://www.calculator.bg/1/razstoianie.html
 

anibis

Редовен Потребител
Re: Национална среща ?

Карлсон написа:
И аз с удоволствие бих дошъл на такава среща, не съм с кой знае каква пушка и не съм кой знае какъв стрелец, ама желание за стрелби, скара и весело имам в изобилие, :yahoo: а мисля че това е важното в случая... ^-^ С интерес ще следя развитието на темата... :cheers:
Мите, толкова не е от значение пушката ти важното е да има купон. :yes: :rambo: :meat: :mcdonalds: А за комарите, още ги има но не са толкова нападателни. ;) :cheers: П.П С удоволствия ще дойда и аз, само направете тая срещата,искам да се запозная с много хора от форума а пък някой колеги имам доста да ги черпя. :yes: :cheers:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Re: Национална среща ?

Поправка да ме извинява пак Пламен съсвсем забравих за състезанието с пистолети :pardon: Дати евентуално 20-21 ; 27-28 октомври. Просто не знам за 6-7 дали всеки ще може да си направи плановете при някой хора и работа се чертаят графици и т.н. Пак казвам ако искате нещо да свърша или проуча пишете ще видя мога или не мога да бъда полезен и свърша съответната работа.
Тази седмица пак ще се разкарвам към язовира да огледждам най-вече за резервни места за стрелба, ако все пак се наложи ;)
Termina4 - Иване много приятно местенце си избрал и ти ама как се случи, и двамата едновременно да изкочим с предложения ;) :cheers: С радост ще дойда и там ако хората преценят :cheers: Наистина хората да преценят кое ги устройва гледам иначе, че жалаещи има и без да има задължителна състезателна програма което ме радва, но пак казвам не е зачеркната възможността за състезание и на мен ми се иска ама само с искане не става ;) ;)
 

st_beer

Редовен Потребител
Re: Национална среща ?

soundmax написа:
Дати евентуално 20-21 ; 27-28 октомври. Просто не знам за 6-7 дали всеки ще може да си направи плановете при някой хора и работа се чертаят графици и т.н.

Е те това вече ми хареса.
:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Хубаво е всеки който е решил да идва да напише коя от посочените дати му е най-удобна за да се направи сбирката във време удобно за повечето решили да присъстват. Както и е добре да се напише или пусне нова анкета с двете предложени места и съответните дати за да се вземе окончателно решение кога и къде да се проведе.
Надявам се да се получи една прекрасна сбирка без да има задължителна състезателна програма както беше в началото преди време :cheers: :cheers: :cheers:
 

братушка

Редовен Потребител

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Re: Национална среща ?

Колеги, носрочвайте си срещата според както ви е удобно и не се съобразявайте с планираното от мен за 13-ти октомври пистолетно състезание в Търново. Още преди месеци писах, че ще избера дата за това мероприятие минимум с месец отдалечена от Национална среща. Всички имаме финансов капацитет за хобито и никой няма да си напълни резервоара два пъти за една седмица, за да пътува единия уикенд до Търново, а следващия - до Копринка. До момента едвам съм събрал 9 прогнозни участника и то една трета от тях - с известни условности.
При насрочена Национална среща за октомври е напълно възможно броят участници в моето състезание да е по-малък от състава на техническия поддържащ екип /който ще бъде от 3-ма души/ :D. Края на септември сме - мисля, че изчаках достатъчно да бъде обявена Национална среща. 3атова анонсирах моето състезание и планирах да го обявя официално 10 дни преди датата на провеждане в раздела "Мероприятия". При тези обстоятелства предпочитам да се оттегля и няма да провеждам Купа "Велико Търново" :-\.
 
Нагоре