Дигитални оптики и прицели с дневно и нощно виждане, далекомери, балистични калкулатори.

По спомен вътре в самата капачка този кръг със зъбчетата може са се натисна навътре, но само като е отворена капачката. Подпираш оптиката на окуляра на някой диван или нещо друго, отваряш капачката и с двата палеца натискаш вътрешния ръб на капачката към оптиката. Аз многократно така обръщах посоката на отваряне на капачката, като я свалях и по този начин я слагах.
Пластмасата от която е направена капачката е много твърда и почти няма никакъв ход при напъване да се огъва на някъде.

Аз мисля, че кръглия пръстен със зъбчетата трябва да излезе и да се пъхне заедно с пръстена на капачката!

Намерих видео от което разбирам, че капачките за Pard DS35 са два модела. Капачката която имам аз прилича на тази от дясно на видеото. Но виждам разлика в другата част, която дойте с капачката. Най вероятно поради тази причина не може да се щракне към оптика.

Attachments

• IMG_20260127_232124.jpg
    IMG_20260127_232124.jpg
    128.3 KB · Прегледи: 17
  • IMG_20260127_232920.jpg
    IMG_20260127_232920.jpg
    164.3 KB · Прегледи: 17
Последна промяна:
Добра вечер, колеги!
Имам следното питане - приятел иска да си закупи термовизионен прицел и ме попита от тези двата: https://www.aliexpress.com/item/100...tail&platform=AE&terminal_id=cb87b2f6677347c2
и :https://www.aliexpress.com/item/100...2f6677347c2923ab52bda68226a&afSmartRedirect=y
кой да избере.... Не съм ползвал такъв уред, дори не съм и гледал през такова устройство затова и му обещах да попитам знаещите за съвет..
Предварително благодаря на отзовалите се!

Добра вечер, колеги!
Имам следното питане - приятел иска да си закупи термовизионен прицел и ме попита от тези двата: https://www.aliexpress.com/item/100...tail&platform=AE&terminal_id=cb87b2f6677347c2
и :https://www.aliexpress.com/item/100...2f6677347c2923ab52bda68226a&afSmartRedirect=y
кой да избере.... Не съм ползвал такъв уред, дори не съм и гледал през такова устройство затова и му обещах да попитам знаещите за съвет..
Привет! Не съм особено запознат с тези двата прицела, но нека приятелят ти помисли и за гаранционното обслужване в случай, че се наложи такова. Закупуването на техника от Алиекспрес си има и плюсове и минуси. Тези двата като ги гледам не са кой знае какво и шанса да остане разочарован накрая не е малък. Моят съвет е да събере още малко пари и да си вземе нещо по-качествено, което няма да излезе от употреба след година.

Добра вечер, колеги!
Pard-а. Но да не очаква нещо кой знае какво за тая цена.

Здравейте колеги
Искам да попитам има ли вече някой,който да притежава новият DNT ZULUS 4K и какво е мнението му относно възможността оптиката да бъде ползвана и за хартиени цели на 100-150м.
Известно ми е всеобщото/за сега/ мнение,че цифровите оптики не стават за това, но техниката напредва ,все пак 4D и увеличение ×24 няма ли да променят нещата? Цената от 650 паунда /750евро/в UK е сравнима с тази на
добра нормална оптика,та си заслужава,ако работата става
две в едно...

Последна промяна:
Здравейте колеги
Искам да попитам има ли вече някой,който да притежава новият DNT ZULUS 4K и какво е мнението му относно възможността оптиката да бъде ползвана и за хартиени цели на 100-150м.
Известно ми е всеобщото/за сега/ мнение,че цифровите оптики не стават за това, но техниката напредва ,все пак 4D и увеличение ×24 няма ли да променят нещата? Цената от 650 паунда /750евро/в UK е сравнима с тази на
добра нормална оптика,та си заслужава,ако работата става
две в едно...
Дефинирай ползвана на хартиени цели на 100-150м?
Може да се стреля и на доста повече от това разстояние но има ограничения в обратната връзка към теб. Това значи че някога няма да получаваш достатъчно добра картина ако примерно хартиената мишена е малка. Отделно не винаги ще се виждат попаденията на хартия на това разстояние. И цифровото увеличение не помага за тази работа. За тази работа ти трябва оптично увеличение като на нормалните оптики. Няма как да сравняваш оптично увеличение х24 срещу оптично х3+ цифрово(DNT Zulus 4K). Моя съвет ако искаш да стреляш на такава дистанция е да погледнеш Pard Night Stalker 4K eX с 100мм фокално разстояние и х8 оптично увеличение. Защото картината която ще получиш на х8 оптично увеличение сравнено с картината на х3 оптично увеличение ще е няколко пъти по-добра на по-високото оптично увеличение. А за момента това е единствената оптика с х8 оптично увеличение. За сравенение другите малки прицели на Pard са на х5.6 оптично увеличение при 70мм фокално разстояние и х4 при 50мм фокално разстояние.

Прикачам и видеото с стрелба по балони до 200м с Pard NV SC470L с 5.6 оптично увеличение като показвам как изглеждат различните цифрови увеличения. През окуляра се вижда по-добре от колкото на клипа.

Последна промяна:
Благодаря за съветите колега.
Не случайно посочих 100-150м.,
защото това е реалната дистанция на която с моите възможности и пушка бих могъл да очаквам добри попадения.7см на 100м и 10см на 150м са размери на мишените,които ползвам.Групите са по-малки,разбира се,но и така над 100м. трудно се виждат попаденията с оптика 6 36 56 на Дискавъри.Що се касае до обратната връзка,ако мишената е летяща и падне,значе всичко е О.К.Това имах в предвид,когато споменах две в едно.Иначе ако ще се стреля само по хартиени мишени оптичното увеличение за сега безусловно печели.

Мисля че не е добре ако с оптика 6-36 не се виждат попаденията. ако е на черен фон е разбираемо, но и цифровата няма да види нищо на такъв фон. На цифровата бонус е калкулатора и нощния режим, но през деня винаги нормалната оптика ще е по добре

Да,трябваше да поясня,че е на черен фон.Иначе за парите си Дискавъри наистина гледа много добре и попаденията се виждат и на 150м. Явно, докато сам не погледне човек през дадена оптика трудно се правят преценки..

Да,трябваше да поясня,че е на черен фон.Иначе за парите си Дискавъри наистина гледа много добре и попаденията се виждат и на 150м. Явно, докато сам не погледне човек през дадена оптика трудно се правят преценки..

Ами може и от годинките да е,за съжаление .И мого зависи къде са попаденията все пак.На чист бял фон наистина се виждат и на 150м.

Back
Нагоре