Дигитални оптики и прицели с дневно и нощно виждане, далекомери, балистични калкулатори.

Върти ми се една муха в главата за дневно -нощен (не термо) прицел.Както спомена колегата Wakafaka на Пулсар батериите не държат и не помнят настройки .На АТН прицелите забиват (не знам новите им как са)Та в тоя ред на мисли какъв да бъде .Изискванията са -Както писах дневно-нощен .Дистанции голями не гоня .Увеличение нещо от порядъка до 15-20 е добре.Балистичен калкулатор .По добре е със собсвен монтаж .Скаран съм с всякакви Англо-саксонски езици та менюто да е на Български или Руски.Да държи батерията или да е лесно взаимо-заменяема.Хубава дневна картина (за нощната знам че няма да е такава) .Видео записи и снимки какви прави няма значение за мен.Еми това е .

• Харесвам
Reactions: Dim
Върти ми се една муха в главата за дневно -нощен (не термо) прицел.Както спомена колегата Wakafaka на Пулсар батериите не държат и не помнят настройки .На АТН прицелите забиват (не знам новите им как са)Та в тоя ред на мисли какъв да бъде .Изискванията са -Както писах дневно-нощен .Дистанции голями не гоня .Увеличение нещо от порядъка до 15-20 е добре.Балистичен калкулатор .По добре е със собсвен монтаж .Скаран съм с всякакви Англо-саксонски езици та менюто да е на Български или Руски.Да държи батерията или да е лесно взаимо-заменяема.Хубава дневна картина (за нощната знам че няма да е такава) .Видео записи и снимки какви прави няма значение за мен.Еми това е .

С две ръце ти препоръчвам Pard Night Stalker 4K EX
Гледа уникално добре през деня и два пъти по-добре през ноща.

Hikmicro са с най-добрите сензори за светлина но затова и цената им е такава.
За менюто на Пард не съм сигурен дали има Български. Гугъл казва че има Български но ще проверя.
А за видеото което прави Pard Night Stalker 4K EX картината е супер а през окуляра ще се вижда още по-добре. Аз лично чакам да изкарат от малките прицели с характеристиките на големите и тогава да сменя иначе тия са много големи и едвам се събира в куфара който по принцип е голям.

Hikmicro са с най-добрите сензори за светлина но затова и цената им е такава.
За менюто на Пард не съм сигурен дали има Български. Гугъл казва че има Български но ще проверя.
А за видеото което прави Pard Night Stalker 4K EX картината е супер а през окуляра ще се вижда още по-добре. Аз лично чакам да изкарат от малките прицели с характеристиките на големите и тогава да сменя иначе тия са много големи и едвам се събира в куфара който по принцип е голям.
Да наистина са големи "тупалки".И на мен ми се иска нещо по-компактно. Ма то хем добри характеристики .хем компактно.такова "животно" дали е родено.За един Хубен К1 го глася.То самото пушче е 80 см.дневно -нощното ще е колко него :lol:

Аз имам pard nv470 cl. Мисля, че функциите и способностите му са като на night stalker-a ( ако греша по-запознатите да ме поправят). Има български език менюто и лесно се борави с него. Рейндж файндъра и калкулатора работят коректно до 250 метра- поне аз до толкова съм го пробвал. Батерията е сменяема 18650. През деня картината е достатъчно добра за да се стрелят и виждат групи на 100-120 метра на маркиращите мишени. Нощно време също се вижда, но не съм го ползвал. Има си монтажи в комплекта, доста е компактна и лека.

Да наистина са големи "тупалки".И на мен ми се иска нещо по-компактно. Ма то хем добри характеристики .хем компактно.такова "животно" дали е родено.За един Хубен К1 го глася.То самото пушче е 80 см.дневно -нощното ще е колко него :lol:
Алпекс Лайт е 470грама, има си форма на стандартна оптика и ми е в пъти по-красива от другите дето бият на камера. Има и меню на български. Ще почна да им искам процент от продажбите вече хахаха

Алпекс Лайт е 470грама, има си форма на стандартна оптика и ми е в пъти по-красива от другите дето бият на камера. Има и меню на български. Ще почна да им искам процент от продажбите вече хахаха
Хммм. Четох характеристики че са "вроз" кило.

Последна промяна:
Абе да ви кажа не е чак толко добро защото с колегата ходихме в един хамбар/хале дълъг 56м а от вратата навън до втората мишена стреляхме на 110м. И като погледна навън Alpex 35L беше или 45L малкото дето е. Навън понеже светлината беше по-ярка автоматично Alpex-a известлява изображението, като от менюто имаше само 3 степени на яркост ниско, средно и високо а алпекса беше на най високо ниво на яркост. Та като погледнах навън автоматично изсветляваше още допълнително от това което ти можеш да правиш от менюто и картината се виждаше добре яркостта и цветовете някакси добре ги нагаждаше и дупките в светлата мишена се виждаха отличително. Да поясня за външната мишена понеже има силен отблясък на светлина от мишената тя се виждат само с хубава оптика с минимално discovery hd стъкло и то трудно затова си купих discovery ed стъкло 5-25x56. Естествено на колегата Element-a няма проблем като премиум оптика за въздушно. Та с Hickmicro-то като започнеш да гледаш от искрящата светла мишена навън през вратата и след това завъртиш дигиталната оптика да гледа вътре в халето на 55м на сянка не успяваше да си настрои яркостта и вътре беше много тъмно и не се виждаше мишената такаче да можеш да направиш изстрел като за 1 секунда като завъртиш оптиката от светло към тъмно се виждаше добре но после автоматично като си намали яркостта вече не се виждаше и екрана беше почти като черен а яркостта от 3те степени в менюто пак си стоеше на най висока степен. Същия сценарии може да се получи ако стреляш от дебела сянка под дървета навън към слънчева поляна и после завъртиш да стреляш към сянката под дърветата. Общо взето цифровата оптика си може но нещо вътре с програмката не е наред и не ти разрешава да си правиш финни настройки на яркостта за такива сценарии, затова бих се насочил към друга марка или поне да изчакам някой софтуерен upgrade който да отстрани този проблем. Също мисля че за такава бърза корекция на яркостта би било по-удобно копчето да е с врътка а не да влизаш в менюта да натискаш тоя бутон да се чудиш натиснах ли го добре не го ли натиснах чакай пак да пробвам така само губиш още време. Та хубава е защото е много лека и вижда добре за камера на далече но контролите и този софтуерен проблем не ми допадат а и кефа дс погледнеш през хубаво стъкло като на елемента или Meopta optika6, Vortex просто не е същия.

Последна промяна:
Като искаш да стреляш от едната страна на тъмно а от другата на светло вземаш базата Pard DS-35/(Night stalker). В менюто има 6 или 8 степени на чувствителност, 5 степени на яркост на дисплея.Отделно отпред имат бленда пред предната лупа за да ограничава влизащата светлина при много светло време. NV-SC4 няма бленда(ама реално и не ти трябва).Системата им работи отлично дори и на хартиени мишени които са директно осветени от слънцето.

Добре де , какво очаквате и за , какво спорите ???? Обсъждат се устройства за максимум 1600 лв . Е , колко да са добри ???? На фона на 8000 - 15000 лв …. В тоя ценови клас ( 8000-15000 ) може да мрънкате дори за отношението на търговците към Вас ! Жалко , че не мога да си ги позволя . Иначе , свикваме с компромисите и не се правим на професори .

Добре де , какво очаквате и за , какво спорите ???? Обсъждат се устройства за максимум 1600 лв . Е , колко да са добри ???? На фона на 8000 - 15000 лв …. В тоя ценови клас ( 8000-15000 ) може да мрънкате дори за отношението на търговците към Вас ! Жалко , че не мога да си ги позволя . Иначе , свикваме с компромисите и не се правим на професори .
При мен прицела Pard NV-S470CL ми излезе около 1200 лв преди година. И това тогава беше един от най-добрите дигитални прицели на пазара. И поне от моя гледна точка не мисля че има конкуренция откъм големина/функционалност.

Ето някой работи които не се споменават относно Pard NV-S470CL:
+Фокуса е лесно достъпен защото уреда е къс.+ има добавена ръчка за по-лесно използване.
+Може да се завърти предната капачка и да се отваря на долу без да се закача, стърчи или пречи.Това е първия уред който виждам с капачка на обектива която реално работи по предназначение.
+Може да му се настройва лазера на далекомера и мястото на където се прави измерването.
-Фабричния монтаж е зле и не притиска правилно шината на прицела към уивър релсата.
-Управлението е само с бутони.Няма пълно щастие.

От миналата година до сега са излязли 2 по-добри модела(Hikmicro Alpex 4k и Pard Night Stalker eX). Но те са огромни в сравнение с горе посочения модел.

Относно тези дигитални оптики 8000-15000лв които визираш приемаме че това са класически оптики с вграден далекомер, балистичен калкулатор и вътрешен дисплей който ти показва къде да очакваш попадението?

А какво мислите за dnt zulus v2 5-20x?
Аз съм с такава от година и половина и съм супер доволен от нея. Само, че е първата версия. V2 излезе малко пи-късно. Допада ми и компактния малък размер. Не мисля да я сменявам с нищо друго. Калкулатора работи много коректно при правилно въведени данни. Преди месец един познат и той си взе такава.

Недостатък ли е че е с малка врътка за приближението v1 отзад? При в2 е като на аналогова оптика...

Аз съм с такава от година и половина и съм супер доволен от нея. Само, че е първата версия. V2 излезе малко пи-късно. Допада ми и компактния малък размер. Не мисля да я сменявам с нищо друго. Калкулатора работи много коректно при правилно въведени данни. Преди месец един познат и той си взе такава.
А балистичният калкулатор може ли да се програмира на устройството, без да се използва смартфон?

Недостатък ли е че е с малка врътка за приближението v1 отзад? При в2 е като на аналогова оптика...
За мен не е недостатък малката врътка. И така си ми върши работа. А иначе увеличението може да се управлява и през самото приложение.

Последна промяна:
Back
Нагоре