Дигитални оптики и прицели с дневно и нощно виждане, далекомери, балистични калкулатори.

Новия pard с тая резолюция 2560х2560х на кръглия дисплей наистина води пред другите дигитални оптики които са макс със 800х800 дисплей. Тя резолюцията на запис на клипчето може да е 4к но ти като гледаш през тоя дисплей на пикселчета след като zoom повече от 10х файда няма. Тука се вижда запис на 300 метра по едни сръндаци не е нещо свръх качество ама за дигитална оптика си е почти като истинска. Сърнетата обаче много виждат гледат право в него.

Заснетото видео като качество няма нищо общо като другите 4к оптики на Пард...качеството изглежда много по-високо на този клип.Интересно как настройва фокуса на подсветката на тая оптика...
Иначе аз ще чакам да изкарат компактния прицел с такива характеристики.Такива големи телескопи вече не искам.

Последна промяна:
Цитат:
"Новия pard с тая резолюция 2560х2560х на кръглия дисплей...

Тази резолюция не е ли на сензора?
Извинавайте, ако греша.

View attachment 126547
Ще чакам да изкарат 60 Hz в night mode и ще се замисля за обновяване на оборудването.
Цитат:
"Новия pard с тая резолюция 2560х2560х на кръглия дисплей...

Тази резолюция не е ли на сензора?
Извинавайте, ако греша.
Еми на картинката дето ти беше показал пишеше дисплей. И на сайта пак така пише резолюцията на сензора е 3840х2160 пиксела а резолюцията на дисплейчето през което гледаш 2580х2560 пиксела. което според видеата дето съм гледал в интернет е доста по високо от 800х800 пиксела дори в youtube 1080p има осезаемо по-добра видимост на детайлите.

1753704292387.png
1753704507004.png

Доста е трудно според мен по видео да се направи някакво сравнение защото видеото не минава през дисплея. Всеки производител пише и конкретно каква е резолюцията на видеото което прави уреда. Освен това много зависи и от лещата през която се гледа този дисплей. Най добрият начин е реално сравнение на двата уреда при еднакви условия.

Доста е трудно според мен по видео да се направи някакво сравнение защото видеото не минава през дисплея. Всеки производител пише и конкретно каква е резолюцията на видеото което прави уреда. Освен това много зависи и от лещата през която се гледа този дисплей. Най добрият начин е реално сравнение на двата уреда при еднакви условия.
Да но при положение че правим сравнение на необработен клип от 4K уред на Pard в YouTube и клипа по-горе качен от новия уред който уж пак е със същата резолюция сензор 4K(но може и да е с друг сензор).Разликата в качеството на видеото от новата оптика е много по-добро(като оптичното увеличение в 2-те устройства е еднакво).Качеството на видеото през дисплея на оптиката очаквам да е в пъти по-добро от сегашното отлично качество през 800х800 дисплея.

Здравейте. Няколко години ползвам pulsar digex на ловно оръжие. Доволен съм като цяло. За това как вижда нощем май най-голяма роля играе подсветката към самия уред. Недостатък който мога да спомена е,че вградената батерия за няколко години се скапа и сега разчитам само на тази която се поставя допълнително.

Не вярвам да е термо дори и за по високата цена от 340 лева . Сигурно измама или някое цифрово ще е нисък клас .

Вече двапъти си купувам така реплики един път на върховата тротинетка на xioami вместо за 2 бона за 600 и дойде само отвън xiomi вътре беха запоили няколко батерийки колкото да тръгне за 3 минути и моторчето беше от някой вентилатор щото едвам вървеше и се набираше. После и с един range finder за 30лв от алито цъкаш и се сменят 2 картинки и ти си мислиш че мери нещо едната на 10 метра другата на 30 колкото да си помислиш че нещо мери. Бахти долните измамници.

Какво става тука?
Измама. Даже може и камък да ти изпратят. Избягвайте разни съмнителни сайтове.
Здравейте. Няколко години ползвам pulsar digex на ловно оръжие. Доволен съм като цяло. За това как вижда нощем май най-голяма роля играе подсветката към самия уред. Недостатък който мога да спомена е,че вградената батерия за няколко години се скапа и сега разчитам само на тази която се поставя допълнително.
Играе роля защото тези прибори са с сензор като на камера и им трябва светлина. Ако е с електронно-оптичен преобразувател не им трябва подсветка(ама там цената е друга).

Аз затова и не ги харесвам Pulsar. Новите им термокамери са с обикновенни батерий(li-ion 18650) но батерията е затворена в една пластмасова кутийка и струва над 100 лв вместо да е 15 лв(колкото струва една оригинална читава 18650). Докато на Pard-а сменяш стандартната батерия и си готов. Ама хората хвалят Pulsar щото били голямата работа...

На Pulsar на термо-камерите батериите наистина нямат голям капацитет

батерия АPS5​

4.5 часа (като е студено и толкова няма) и "втаса". Но иначе уредите на Пулсар (в горния ценови клас) не са никак лоши.

Ако е с електронно-оптичен преобразувател
Новите им термокамери
Новите им термо-камери в по-горния ценови клас сензор (поне) 640 х480 или 1024х768 пак казвам не са аууу върха на сладоледа но не са никак лоши пак казвам.

Здравейте ,поръчах от алито HENBAKER CY900 една бюджетна оптика с балестичен калколатор има добри клипове в нета, не ме интересува ношното защото тогава си пия ракията .
Като дойде януари ще пиша отзиви

Здравейте ,поръчах от алито HENBAKER CY900 една бюджетна оптика с балестичен калколатор има добри клипове в нета, не ме интересува ношното защото тогава си пия ракията .
Като дойде януари ще пиша отзиви
Като му гледам описанието в техния сайт не ми вдъхва доверие. Даже не фигурира резолюция на CMOS сензора. Погледнах разни клипове до 70м ама те не знаят как се ползва(не е фокусиран уреда, измерват разстояния но не използват балистичния калкулатор и т.н.)

Даже не фигурира резолюция на CMOS сензора.
1920x1080 е сензора...
Screenshot 2025-12-18 at 9.08.22.png
Само екранчето не ми харесва:
Display resolution800*480

Но за тези пари си е добре според мен... Под 640 лв. с безплатна доставка си е подарък :)

Back
Нагоре