Въздушни пушки Magtech Air Rifles - Brazilia

Gadnqra

Редовен Потребител
Пускам темата, защото ги има вече и в България. Пушките са много нови и предполагам, че няма никакви отзиви. Днес подържах една и ми хареса. На външен вид също стават. Доколкото разбрах са с газова пружина. В книжката с инструкциите за модел АР 1000 - 5.5 мм я дават 46 джаула, което малко не ми се вярва, но и до 40 да ги докарва е доста добре. Цената е около 400 лв. Прочетох някои интересни неща в американските форуми - има добри отзиви. Надявам се скоро колеги да споделят впечатленията си от пушката. http://www.zimbibooks.com/comersus/store/catalog/MAGTECH.jpg
Offline Tiago

Shooters
*
Posts: 2
yes

Re: magtech air rifles
« Reply #3 on: November 19, 2012, 12:48:59 AM »
Hi.

I'm Brazilian, so forgive my English errors (blame google translate). I'll try to help with some info.

Here in Brazil these air guns are sold as "CBC Nitro X1300". They use 4,5mm (.177) pellets. We have in the same line the "CBC Nitro X1000" (5,5 mm/.22 pellets) and "CBC Nitro Six" (6mm Pellets). If you want to search in Brazilian forums, these are the same guns, just with different names.

I've found a chrony test in a Brazilian forum for the "X1300" (in meters per second, sorry. We do not use measures in fps here.):
with Gamo Pro Magnum pellet, 368 m/s (average after 5 shots).
With Gamo Raptor pellet, 452 m/s (average after 5 shots).

As you can see it's very strong for a air gun, but i think that Magthech X1300 is not the best choice if you want to use it in competitions like Field Target or Bench Rest, for example. Can be a good choice for hunting, or in use just for fun.

(Hope I did not made many mistakes writing...)
Logged

São Paulo
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Тъкмо щях да кача същия клип. Тук се вижда, че е около 34 джаула. Нищо общо с надписите по кутията и в ръководството. Иначе като външен вид не е никак зле. И като мощност е добре. Сега остава да разберем и как е като точност и здравина. Доколкото знам фирмата е известна по целия свят с производството на бойно оръжие и боеприпаси. http://www.gbverrina.net/SITO/Aria_compressa_porto_armi/MAGTECH-AR-1000-2.jpg http://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=actNRrlY0_NPJM&tbnid=Gvn7NZJja5kZNM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.gbverrina.net%2FSITO%2FAria_compressa_porto_armi%2FAria_compressa_porto_armi.htm&ei=Qy4eUv2LIqXT0QWAvoHwDQ&bvm=bv.51156542,d.ZG4&psig=AFQjCNHS6mD-bvyhPRih8iXFRs8WwrTg1Q&ust=1377795951631612
 

andi

Редовен Потребител
По скоро боеприпаси за пистолети и револвери за американските калибри и пазар . Пушката е правена някъде и брандирана като тяхна .
 

titanium

Потребител
Пушката изглежда доволно мощна и струва нищо пари! Онзи ден се замислих дали да не я придобия, но Гамото нищо, че е по- слабо обезсмисля идеята!
Впрочем като казах Гамо и като стана дума за брандиране, нали никой не вярва, че Гамо се правят в Испания?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Вчера простреляхме пушката на едно приятелче - Magtech N2-800. Пушката е с фабрична газова пружина. Хроното показа постоянна скорост 206 м/с с ЖСБ-1.17 - Около 24 джаула. Откатът е много лек, както и самата пушка е доста лека. Добро впечатление ми направи и фаската от 2-е страни на цевта. Точността е страхотна. На 25 метра в тихо време онзиден направих 5 изстрела дупка в дупка. Направо си е скалпел. Пускам и вчерашната мишена на 25 метра при силен, поривист вятър - 25 метра. Стрелях от тавана на колата - ЖСБ-1.17. Групата е от 6 изстрела и е колкото 5 ст.
 

Attachments

  • Снимка0083.jpg
    Снимка0083.jpg
    347.3 KB · Прегледи: 275

lynx

Редовен Потребител
Gadnqra, напиши каква е цената на пушката, за да си направят сметката бъдещите мераклии.
Няма да е зле някой колега от форума, който има сериозен опит с пружинките да разпилее една такава пушка и да огледа проблемните места, да може да се направи съпоставка с другите пушки на нашия пазар.
Може да се окаже хубава пушка за парите си.
А за скороста, имам чувството че специално заради това че се внася у нас, нарочно газовата е напомпана на такова налягане, че да не надскача 24 джаула и да не е нужно да уведомяваш служба КОС.
Най-вероятно газовата може да се напомпи допълнително, но и показаната скорост за пружинна пушка е хубава.
Групите също са обнадеждаващи, аз и с по-хубава пружинка няма да мога да направя такава група на 25 метра ;)
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Линкс, цената ми изглежда дъмпингова - 280 лв. При разглабянето не видях нито един пластмасов детайл. Следващия път ще я снимам и разглобена. Предпазителят е автоматичен и много удобен - намира се пред спусъка. За пружината - сигурен съм, че може и още. Между другото има и модел със силна пружина - АР 1000. Той е около 36 джаула. За ниския ценови клас - до 300 лв. пушката ми изглежда много добра.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Добро впечатление ми направи и надулникът - може да се демонтира много бързо и лесно, за разлика от Хатсанските. Захванат е към цевта чрез 2 винтчета. Ето и част от основните детайли и сглобката.
 

Attachments

  • MAGTECH-AR-1000.jpg
    MAGTECH-AR-1000.jpg
    108.5 KB · Прегледи: 286
  • MAGTECH-AR-1000-2.jpg
    MAGTECH-AR-1000-2.jpg
    100.3 KB · Прегледи: 329
  • garmo ricamgio rg6.jpg
    garmo ricamgio rg6.jpg
    44.7 KB · Прегледи: 220

Иван Димов

Потребител
А спусъка как е?Не се вижда нещо за регулиране.Той е много важен за постигане на добра точност.На снимката ми се вижда елементарничък.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Ами и на мен ми изглежда елементарен спусъкът и мисля, че липсват настройки. Стори ми се и малко твърдичък. Най-вероятно ако пробият в Европа, бразилците ще го променят.
 

roker4eto

Новодошъл
здравейте,от скоро и аз станах собственик на magtech n2 800 adventure и днес след първото ми разглобяване на пушката установих че маншетът е започнал видимо да се износва,та въпросът ми е от къде мога да си го поръчам,ако може някой да ми препоръча сайт,магазин,тел.,размерите му са 27x17x6.Може и на лични.Благодаря ви предварително.
 

niki 67

Потребител
cilindura написа:
Аууу, сакън, колеги не си пипайте пушките, че ще се счупят! ;) ;) ;)
Наздраве! :cheers:
Здравей, колега. Понеже се занимаваш с тунинговане на пневматика, би ли дал обективно мнение за възъзможностите за промени по това оръжие с цел подобрение. Не че не е достатъчно качествено и мощно от това което съм прочел, но винаги може да стане по добро.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте, колеги.
Пушките Магтех са на едно сравнително добро ниво. Става въпрос за материалите, от които са изработени те. Ако Магтех се бяха появили по-рано, когато се появиха Хатсаните, аз лично бих избрал Магтех. Пушката е много податлива на тунинг (като всяка една чупеща). За тунинга на чупещи пружинни пушки е писано достатъчно много, но нека все пак отговоря на колегата и споделя аз какво бих направил. На първо място след закупуването и изваждането от кутията - никаква стрелба. 2 - разглобяване на пушката и снемане на маншета от буталото. 3 - зачистване на фрезовите пътечки от вътрешната страна с цел премахването на евентуални заосенъци, които биха наранили маншета. 4 - изработването на нов маншет с болтово захващане и стоманена сърцевина състояща се от три компонента. 5 - разширяване на трансферпорта на 8 мм и имплантиране в него на втулка с точно определена конфигурация. 6 - полиране на опашната част на буталото и поставянето на полиамиден водач. 7 - полиране на тези участъци от спусъка, които са в пряко съприкосновение. Изработване на нови дистанционни шайби на цевната кутия от бронз или неръждаема стомана. 8 - и не на последно място направата на нови фаски - на входа и на изхода на цевта. 9 - проверка на цилиндъра за наличието на раздути участъци и ако е необходимо шлайф посредством който се постига абсолютен цилиндър. 10 - оглеждане на челото на цилиндъра и ако е необходимо да бъде шлайфано.
 

lynx

Редовен Потребител
Или казано по на кратко:
Не си купувайте пушка, която се нуждае от това да я произведете наново.
Услугите на стругар, фрезист, шлайфист, шлосер и евентуално "съветник" по ремонта ще струват доста пари.
На финала ще сме платили колкото за 10 годишна Диана, но пак ще си стреляме с бразилска тояга, макар и с "тунинг".
Аз лично бих предпочел Дианата или някой дърт Еър Армс.
Там тунинг почти не е нужен или поне няма да е в такива размери.
 

cilindura

Редовен Потребител
Или казано още по накратко на мен няма да ми струва нищо тъй като аз съм си стругар, шлосер, шлайфист и консултант на самия себе си. ;) ;) ;)
Все пак човекът пита какво бих направил аз. Но всъщност всички тези манипулации, които съм изброил биха отнели един два дни работа и като цяло цената на пушката пак ще бъде далеч под тази на Диана и прочее. Миналата година Петко ми беше дал няколко маншета, немско производство (скъпи) и след направата на отвори за стоманени сърцевини на два от тях цъфнаха огромни шупли. Така че макар и немски - гаранция Франция. Влез в guns.ru и ще видиш отчупена цев на Диана 350 Магнум по време на зареждане.
Наздраве!
 
Нагоре