Всекидневно носене (EDC)

NME

Редовен Потребител
Наскоро гледах клип , как един ходи и разпитва случайни хора , какво носят в джобовете си.
Който има желание, може да сподели , какво носи всеки ден.
Аз си нося нещата в чантичка за кръста Ташев . Има 2 джоба за кенче или бутилка вода , телефона се събира също , както и няколко кутийки сачми.
В джоба закачам мултитулче , уж за всеки случай , но до сега съм ползвал само отвертката , за да затегна болтовете на някоя пушка и то рядко.
На ключовете нося светулка и мини лостче. Тях пък никога не съм ги ползвал.
1000015625.jpg1000015624.jpg1000015623.jpg1000015622.jpg1000015621.jpg

Нося по едно от тях , когато излизам да стрелям с пружинна пушка.
Какво е КОС ?

Имат и много добро обслужване на клиентите . Първия REV го поочуках и го подарих , на 2я му се пукна дръжката при челюстите , докато рязах една пружина и ми го смениха. С това герберче1000015637.jpg
, рязах поцинкована тел и сменяемте резци се пръснаха.

Аз такива multi tools с клещи мъкна само в колата че като се отнесеш с газта по черните пътища и вече 3 пъти ми е падало гърнето с различни коли. И ако ти се наложи да отрежеш тампон който държи гърнето или да вържеш тел с тия измислени клещи е голяма мъка и псуване по добре да си носиш отделно истински големи клещи. А такива чантички пробвах доста модели и големи и много мини малки имам но се спрях ей на тоя модел от снимката. Супер тънка материя и е компактна и се сгъва цялата в торбичка която седи в нея а колана може да се изпозлва да закачаш и други тежки неща по него ако ти се наложи и нямаш колан на себеси. А като edc tools нося само малко фенерче на ключодържателя и а ако изплозам велосипед сгъваем мноо компактно tool/инструментче със шестограми и плоска отверка на west biking марката имам от тоя модел сигурно 10 купени някои ги губя други ми ги крадат. За пушки са много удобни и са здраво хванати не се клатушкат като ги напънеш и заемат нула място. Чантичката за кръста е с много джобчета а торбичката излиза от един от джобовете и най често я ползвам за mag dump за празните пълнители от въздушната pcp ги пускам вътре a от другия голям джоп вадя готови заредени и така издумквам на един дъх 10 пълнителя предварително заредени да спестявам време че и без това гонгове, бутилки, триноги направо цял цирк мъкна та поне спестявам време от зареждане на пълнителчета. Иначе като видя някой с такава голяма чанта като твоите винаги си мисля че вътре държи истински пистолет особено ако му е на гърдите. Така че не е много инкогнито :) направо си е знак виж ме
Фенерчето е брутално за ключовете когато най ти потрябва е винаги до теб и е на две степени свети като прожектор на 6-7 метра и се зарежда с micro-USB букса.

Attachments

• Screenshot_20250922_005137_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250922_005137_AliExpress.jpg
    160.7 KB · Прегледи: 30
  • Screenshot_20250922_005218_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250922_005218_AliExpress.jpg
    159.6 KB · Прегледи: 30
  • Screenshot_20250922_011051_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250922_011051_AliExpress.jpg
    136.1 KB · Прегледи: 30
Защо ти е да знаеш в кой кос е ще ходиш да го портиш ли? Че не е с твоите разбирания за света?
Надявам се с хумор го пишеш това? Защото аз така съм писал? А, относно разбиранията за света сигурен ли си че ме познаваш?

Eто ги и моите инструменти за всекидневно градско носене:
Screenshot_2025-09-22-13-51-26-839_com.google.android.apps.photosgo-edit.jpg

Долу в ляво - нож, който се отваря бързо с една ръка и държа окачен на джоба си за спешна употреба.
До него е спрей с екстракт от чушки. Последният се означава като OC (oleoresin capsicum). За разлика от тези с човешки изобретения (сълзотворните вещества CS и CN), според научни изследвания, този действа на добре и на негри, пияни и кучета.
Следват комбинирани евтини клещи от Лидл за стискане и рязане.
Последен на долния ред е Викторинокс Хънтсман, който взех заради триончето, двете остриета и ножичката главно.
Горе е мултитула от Лидл, койото вече не нося. Използвам само какъфчето му за Викторинокса. Причината мултитулът да си почива, е че при един опит за рязане на тел с клещите му, телът се пъхна между резачките на клещите и заклини здраво. Поради конструкцията му, не е лесно да се отвори в полеви условия. При обикновени клещи е елементарно.
Понякога добавям в раницата и една карбонова лека Мора с тънко острие.

За излет в гората бих сложил и малка двуостра брадвичка, сгъваем трион и Френелова леща с размер на карта. С последната може да огледаш забил се трън или да запалиш огън ако останеш без кибрит и запалка.

Малко се отклонява от темата, но мисля, че това клипче, свързано с неща за носене ще ви е интересно:

Успокоявате ме момчета, успокоявате ме, аз не говоря много за тези неща, защото повечето хора не приемат чуждото мнение с лека ръка (и аз съм от тях, споко). Като гледам всичко сте написали, само да добавя и лед фенерче, което се щраква за USB-C-то на GSMa, т.е. не го мисля и него да зареждам, а ползва батерията на телефона, а и е доста ярко. Имам на ръката и гривна с водонепромокаемо контейнерче (по принцип се води за носене на прахта на близък човек), но аз го ползвам да нося допълнително от едни малки лекарства без които не мога - в случай, че не мога да се добера до основните ми запаси от това лекарство. Та така ... :-)

Back
Нагоре