Връщаме ли се 100г назад ? Apocalypse Now!

angelmr

Редовен Потребител
Здравко написа:
Айде ,още малко апокалипсис... :crazy:

Лошите кредити достигнаха 7,4% от всички кредити на българските банки
24.09.09 / 16:09
Лошите и преструктурирани кредити достигат 7,37% от размера на всички кредити, или 2,75 млрд. лв., към 31 август 2009 г. според данни от БНБ....

Хайде пак започваме със спекулациите и манипулирането на данните. Значи гръмва заглавието че лошите кредити вече са над 7%. И веднага започваме с оплакванията на родната банкова система. Само два реда по-надолу обаче се оказва че в цифрата са включени и преструктурираните кредити, които далеч не би ги броил за лоши и следователно равни на загуба на банката. Честно казано всички апокалиптични твърдения на които съм попадал споделят някакъв подобен недостатък. Заедно с недостатъка че общо взето не се сбъдват. Също като прословутото преизчисляване на курса на лева спрямо еврото. :)
 

bor1968

Потребител
И при нас има такива. Има дори цели хотели, които се продават за 1 лев. Но като придобиеш нещо на такава сума, придобиваш и задълженията на имота, които са за мноооооогооооо повече.
 
A

Anonymous

Гост
Не е баш така в случая за щатите. В статията казват ,че ограниченията са само ,че трябва собственика да живее в имота,че няма право да го отдава поднаем или продава с цел спекулация,както и да подържа имота в добър вид. А техните жилища не са от 100 м2,толкова са им само холовете... ;)...Междудругото навремето говорих с един индиец,там жилищата не се продавали на квадратура ,а в зависимост колко стаи има имота... :quiet: ..Говорих и с един германец,точно като въведоха еврото при тях...тогава той ми каза ,че наемите на магазините при тях също не се определяли от квадратурата на обекта ,а от размера на лицето му към улицата... :pardon:
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Например в градчето Сейнт Пол в щата Минесота местната власт притежава 2000 пустеещи жилища. За да се реши проблемът, някои от тях бяха обявени за продажба на цена от 1 до 50 000 долара.
По-лесно е да отиде до там и да си купи човек, отколкото да чака и тук да станат по толкова.
А и тия от 1 до 500 долара , сигурно са свършили. :)
Ако се вярва на информацията, че много хамериканци спят на палатки, щото банките са им взели къщите.
Че те палтките по-скъпи от жилищата, ама хамериканска му работа.
 
A

Anonymous

Гост
"цената се определя от състоянието на сградата... Собственикът ще бъде длъжен да направи необходимите ремонти..." Тук такива изненади може да има... Още повече, "имотите се намират в историческия център на Сейнт Пол"
Бас хващам, че ремонтът трябва да е такъв, че жилището да си пасва с историческия облик.

П.П.
много хамериканци спят на палатки
А, те са добре. Някои общи познати спят на "пакти" :D
 
A

Anonymous

Гост
В по-горен мой пост бях нахвърлил вариантите за финансирането на дупката в бюджета по време на криза.Наред с възможността за падане на борда и превалутиране на лева,пях посочил и няколко други сценария,един от които беше теглене на облигационен вътрешен заем от правителството.Ето този сценарии е на път да стане факт.Не съм познал само ,че заема няма да бъде само чисто български/от населението в България/ а понеже вече сме федерация и членуваме в евросъюза ще бъде еврооблигационен заем. Така че, правителството ни смята вместо да тегли кредит от МВФ да пусне облигации в ДЦК,което пак си е заем и трябва да се връща,а парите за него се събират от повече данъци,няма откъде другаде.Изводите си ги правете сами... Наред с това по сценария от предишните ми "черни" постове в момента официалната безработица е 8 % ,а за догодина се предвижда нови те безработни да стигнат 450 000 човека ....Казват ,че ще нарасне с нови 13-15% ,но сами вие сметнете колко процента прави това от работоспособното население на страната...

http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/10/05 ... ii_vmesto/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/10/ ... dhvurli_8/


http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/10/ ... pazara_na/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/10/ ... _predstoi/
 

mdinkov

Редовен Потребител
работоспособното население на страната е около 1 200 000 за другите градове незнам ама в пловдив 2/3 от хората нежелаят да работят от какво се здържат тези хора незнам .
 
A

Anonymous

Гост
Рекорден бюджетен дефицит в САЩ
DarikFinance - 08 Октомври 09:10
Рекорден бюджетен дефицит се очертава в Америка, показва анализ на бюджетната служба към щатския Конгрес. Очакванията на експертите са той да удари 1.4 трилиона долара през 2009 година, което е с около 950 милиарда долара повече, спрямо дефицита от миналата година. За сравнение, федералният дефицит през 2008 година бе 459 млрд. долара. Големият дефицит е резултат на спада в приходите и повишените разходи от страна на правителството, което се опита по този начин да стимулира икономиката в условията на рецесия. Статистиката показва, че бюджетният дефицит е най-голям като процент от БВП на страната от 1945 година насам. Агенция Франс Прес

Забравете за скорошно излизане от кризата... :quiet: :cool:
 

mdinkov

Редовен Потребител
за сащ е нормално да забрават да излезнат скоро от кризата ние сме леко в лево на около 8 000 км. от там , тук е коренно различен сериал .
 
A

Anonymous

Гост
mdinkov написа:
за сащ е нормално да забрават да излезнат скоро от кризата ние сме леко в лево на около 8 000 км. от там , тук е коренно различен сериал .

Да бе ,да..де да беше така...световната икономика е навързана като свински черва. Ако сащ не излязат от кризата ,няма да излезе и европа,а пък ние /българия/ като експортно ориентирана икономика ,ще излезем на върба в сряда ако големите икономики не излязат. Засега само Китай не е нагазил здраво в лайната. И въпреки ,че там е съвсем друга бира..разбирай социализъм и планова икономика и т.н. още глупости от оранжерията... лично аз очаквам и тя да се накисне догодина в кацата с л...а,защото колкото и ефтино да произвеждаш ,колкото и ефтина да ти е работната ръка ,колкото и да девалвираш националната си валута /юана/ за да си стимулираш износа...като няма кой да ти купува износа/останалите икономики са в криза/ ...къде ще си я навреш тази ефтина продукция ?
 

mdinkov

Редовен Потребител
икономиката е такава свера ,че ако не е разбираш сам хич и не се надявай някой пост журналист да ти я разясни , сащ няма да излезне скоро от кризата , русия и китай почвот до итлосквот долара от обръщение е те му бяха най големите фенове , така ,че сащ не ги чакай да излезнат скоро те имат огромен дълг който не е обслужван света все по-малко ги взема насериозно и все по-малко им дава на доверие (на италиански на кредит ) ако Българската политика страни от сащ и турция кризата ще ни засяга все по-малко , европа от лятото насам върви напред страни като германия ,полша и съседна гърция дават ръст в икономиката , европа вече е дават с по-голям оборот от щатите и с по-голямо влиание на световния пазар . китай пък въобще не ги мисли толкова са напред ,че нямат стигане . а мойто мнение е ,че колкото щатите по малко дитуват нещата толкова по-добре за нас .
 

angelmr

Редовен Потребител
Спадът е толкова голям в обемите на продажбите, понеже има известен спад и в цените. Но не мисли че ще можеш да се сдобиеш с ценен имот за жълти стотинки. Там където имотите са имали цена сега цената предлагана от евентуалните купувачи пада. По тази причина евентуалните продавачи задържат продажбите си до по-добри времена. За това е и спада в обемите на продажбите.
Като цяло наплно нормално е кризата да удари най-вече този сектор. Предвид че дълго време продажбите на терени и строителството бяха непропорционално раздут дял на тази икномика. Така че дори бих казал че пазара на недвижими имоти е много по-стабилен от колкото си мислех че ще стане.
 
A

Anonymous

Гост
Когато атовете се ритат,магаретата го отнасят...

http://www.dnesplus.bg/Business.aspx?f=102&d=299121

Това неминуемо ще рефлектира с толкова процента върху стоките и услугите у нас по веригата и ще надуе инфлацията по време на криза при повишена безработица....Ще става все по-интересно... :eek: :( :mad:
 
A

Anonymous

Гост
Може и да не стане точно така.
Руснаците не обичат някой едностранно да им проименя договорите.
Ще има някакви санкции към Украйна, които много вероятно да доведат до нова газова криза.
После ще се разберат.
Това го гледаме от години.
 
A

Anonymous

Гост
Както писах в по-ранен свой пост,за взетите мерки срещу кризата от правителствата и банките на големите икономики,че намирам за грешни и неправилни.Накратко мерките бяха ,печатане и наливане на пари в губещите банки и корпорации,един вид национализация или един вид социализъм. Правилното решение според мен ,за по-бързо излизане от кризата бе да оставят гнилите банки и фирми да си фалират и да останат само читавите и добре управляваните предприятия на пазара.Мотива ми бе...че нищо няма да попречи на менъдмента на губещите предприятия ,след като държавата ги спаси ,пак да си правят каквото си искат и да водят предприятията към дъното ,крадейки пари и очаквайки парите на целокупният данъкоплатец отнова да ги спасят от фалит. Та именно ето това се случва в момента. Дали бях прав тогава ,а ? ;)

http://www.focus-news.net/?id=n1280776
 
Нагоре