Връщаме ли се 100г назад ? Apocalypse Now!

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Доста сложен и с нееднозанечен отговор въпрос.
Аз мисля, че всеки сам трябва да си отгвори на него.
За мен казвам, като един човек на средна възраст видял и от предишната и сегашната действтелност се стремя в избора си за политика да следвам дясно-центриската посока.
За това когато гласувам се ръководя от това си виждане. Не казвам, че хората с леви убеждения са лоши или некъдърни или немогат да направят нещо хубаво за държавата, просто това е мое убеждение.
Не приема хората с леви убеждения за мои врагове, на тях гледам като на хора които имат също своето достойно мнение.
Стремя се в работата си да сам на 100% професионалист, но да не забравяме, че всеки човек както и за, има някъв капацитет и неможе да нахвърли своите възможности.
На шефа си се стремя да покажа, че в работата си трябва да сме си взаимно полезни. А не аз да се чувствам като роб, а той като господар. Че заплатата която изработвам не ми е дадена даром от него, а е заслужена от моя страна с професионализма си. Но никога не забравям, че той ми дава шанс да го покажа този професионализам.
Уважавам мнението на другите хора в живота стига то да не е доста арогантно и се стремя да не налагам менито си на околните хора.
Гледам да ни изхвърлям буклука си от терасата, на пешеходна пътека когато шофирам винаги давам предимство на пешеходеца, гледам да не хвърлям фаса си на улицата. Гледам да съм позитивен, да се усмихвам и да поздравявам хората при среща с тях, да ги накарм и те да ми отгворят със същото. Такива дребни и незначителни неща се опитвам да следвам в живота.
 

stelibg

Потребител
pavloff написа:
1.За мен казвам, като един човек на средна възраст видял и от предишната и сегашната действтелност ...
2. Стремя се в работата си да сам на 100% професионалист, ...
3. на пешеходна пътека когато шофирам винаги давам предимство на пешеходеца,
4. гледам да не хвърлям фаса си на улицата.
5. Гледам да съм позитивен, да се усмихвам и да поздравявам хората при среща с тях, да ги накарм и те да ми отгворят със същото....
Отговор по точките:

1.Като човек имал щастието да бъде макар и малко извън България, мога а ти кажа, че това тук си е "кочина"
2.Да, всички зависим от работата си, но напоследък ни морят с толкова бумащина и нелепи изисквания, че откровено съм за "сивия сектор". Пък и не искам парите от данъците ми да потъват в джобовете на разни Нели-та. И в зле закърпените дупки по улиците със срок на годност "един пороен дъжд"
3. И аз така. И го правя със страх, защото някой идиот зад мен не мисли така - и хоп, присаден инвентар в багажника ми. Или пък много изнервен ще надуе клаксона...
4. И аз също, щото не пуша, ама ми се е случвало да няма кошче за боклук в радиус от километър.
5. И аз гледам да съм позитивен. До преди два дни България беше снежна преспа. Ама как чистеха с вдигнати гребла. Ами какви страхотни коловози имаше, как набутваха снега през мантинелите, заедно с тях. Как на едно непочистено от седмица кръстовище един пробва здравината на бронята ми (човека не е виновен - имаше 20 см непочистена луга и се занесе).
А сега се превръщаме в локва. Камарите от сняг се топят, защото няма снегопочистване, а снегопреместване - от улицата към тротоара.
Направо да си умреш от ЩАСТИЕ!
 
A

Anonymous

Гост
Аз имам един принцип, към който се опитвам да се придържам във всичко - да не правя това, което ме дразни, когато друг го прави. Доста просто на пръв поглед, нали?
 

vanko

Редовен Потребител
pavloff написа:
Лошото е, че ние като цяло много малко сме били в позиция на богати (времето на Аспарух, Крум и Симеон) и много дълго време и сега и в бъдеще ще се сме от онази еб..та страна.

Ако Аспарух знаеше какво ще се случи с "неговата България" , сигурно щеше да обърне коня си обратно! А какво нямаше да го обърне ли,и да заведе предците ни някъде другаде,а не на този е...н полуостров? Някъде покрай Рейн или Сена!!! И нека не ви се струва пресилено,но си мисля че ако знаеше,даже и Атлантика можеше са преплува...
 
A

Anonymous

Гост
Нещата са доста сериозни и обвързани, Аспарух, Крум и Симеон и аз им се възхищавам, ама е било в друго време и на друго място.
Времето е друго , вярно , може би дори по добро от тогавашното , но мястото е същото . А дали отстояваме същото , което те са отстоявали ? За интересите на кой съюз или чужда държава ? От това ,което съм учил поне , мисля , че са го правили за България , за да я има сега , но може би не точно такава .
За мен казвам, като един човек на средна възраст видял и от предишната и сегашната действтелност се стремя в избора си за политика да следвам дясно-центриската посока.
На една възраст сме , но аз мисля така - докато масите си играят на сини , червени , зелени и всякакви други , нашите скъпи "избранници " , си оплитат кошницата , доопразват държавата , а народа отново лапа мухи и химери . А дали в Европа ни е мястото - да , в Европа е , но не по начина по който влязохме (ни приеха по милост) и естествено затова се държат с нас като с втора ръка хора . Затова когато гласувам предпочитам да гласувам за личности (умни и кадърни хора все още има в България). Мисля че точно тия партийни пристрастия са отровата на нашето управление след 1989 г .
 
A

Anonymous

Гост
:bravo:
Ето още един, който не смята, че "боклукът" има точно определен цвят.
 
A

Anonymous

Гост
Да , боклука никога няма цвят и мирис . Просто който може го усеща отдалеч . :cheers:
 

andro

Потребител
А ,бъркаш има миризма ,на пури и кожа на Бентли.И малко кока по носа.Всеки ден минава покрай нас обикновенните с луксозното си возило .И го боли кура за народа ,пардон илектурата.Усещате ли миризмата на боклука?
 

Attachments

  • 23335.jpg
    23335.jpg
    46.8 KB · Прегледи: 35
A

Anonymous

Гост
А бе някой интересува ли се от яЙца . Гледам , че яЙцата станаха по щастливи от кокошките дето ги снасят . :eek: Е те такова щастие - всекиму от нас . ;) ;) :crazy: :crazy: Един ляп (хляб ) , две яЙца . Ураааа да живее Демокрацията в Бълхария . Да живее Бойко , да живеят всите дето ни управляваха след 1989 г , да живеят щастливите кокошки , да живеят щастливите прасета , да живее Европа , нас вълци ни яли - може и без нас . ;) ;) ;)
 
A

Anonymous

Гост
Това е от грижа за клиента. В яйцата има холестерол. Сега ще се купуват по-малко яйца. Клиентът по-здрав, кокошките по-щастливи... Всички печелят. Построихме кокошия комунизъм. :crazy:
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Вече много хора освен мангали, ще искат и кокошки да са в държавата. ;)

Че защо не и свине! ???
Нали ЕС нареди играчки да си имат.
 
A

Anonymous

Гост
Амиии аз искам да съм яйце сега . То си е далавера . Никой не те купува . Живееш си живота щастливо . ;) ;)
 

angelmr

Редовен Потребител
Това сега е спекулация. Производители споделят че няма как едно яйце да струва 40 стотинки.
 
A

Anonymous

Гост
Споделят, споделят, ама и те вдигат цените над увеличените си заради кокошето щастие разходи.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
U-2 написа:
А бе някой интересува ли се от яЙца . Гледам , че яЙцата станаха по щастливи от кокошките дето ги снасят . :eek: Е те такова щастие - всекиму от нас . ;) ;) :crazy: :crazy: Един ляп (хляб ) , две яЙца . Ураааа да живее Демокрацията в Бълхария . Да живее Бойко , да живеят всите дето ни управляваха след 1989 г , да живеят щастливите кокошки , да живеят щастливите прасета , да живее Европа , нас вълци ни яли - може и без нас . ;) ;) ;)
;) ;) ;) Хубаво казано :cheers: Иначе аз се интересувам от яЙца, че са ми любимо ястие и ги ям по много - кеф ти със сирен (педи малко ги ометах така ;)), или чушки, салам, на очи, с бабек .... всякак си ги ям ;) за съжаление ще им намаля консумацията май утеха ми остава, че ще се зареждам здраво от село даже смятам да инвестирам в още няколко кокошки да ги дам на баба ( че да има повече яйца) ама нещастни кокошки ще са ;) щото яйцата им по принцип са в пъти по-хубави от тези в магазините на които жълтъка не мога да го нарека жълтък, че той даже не е жълт от някой видове купешки яйца за вкус да не говорим :mad: баси какви боклуци ядем, че и поскъпват ;)
 

angelmr

Редовен Потребител
Dejmos написа:
Споделят, споделят, ама и те вдигат цените над увеличените си заради кокошето щастие разходи.

Обикновено цените ги определят търговците. Също така обикновено те извиват ръцете на производителите да си снижат разходите, за да увеличат собствената си печалба (3% за производителя, 17 % за хипермаркета се смята за честно разпределение на надценката). Не случайно за древните гърци бога покровителстващ търговците и мошениците е един и същ. Но това е друг въпрос.
 
A

Anonymous

Гост
А бе то добре , че споделят производителите , ама ние купувачите с кого и какво да споделим . Със щастливите продавачи ли . То щастливи кокошки , щастливи яйца , щастливи търговци , нещо все на щастие избива . А тия дето купуват , дали са щастливи . Щот май от тях зависи пазара . То 10 яйца 4,00 лв . Алооооо , че за толкова ще си купя 2 кила дробчета и ще ям като бял човек , че и ще ми остане за утре . ;) ;) Бах мааму , те да не вземат да вдигнат и тях утре . Що ли го казах . :lol: :lol: ;) ;)
 
A

Anonymous

Гост
А яйца ям за застройка в супата и чат-пат за гювече, има-няма 2-3-4 месечно, ще го преживея и ще си ги купувам на каквато и да е цена. Ама аз съм изключение. Така че търсенето определено ще спадне и ще им се наложи да се замислят какви да са им надценките.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Ако повечето от хората намалят консумацията на яйца до минимум, до две седмици цените ще си идат на мястото.
Така, че ние можем лесно да регулираме пазара.
Дали обаче това ще стане, времето ще покаже.
Може пък тогава търговците да направят стачка и да идат пред Народното събрание да бият депутаите с яйца.
За Бога братя, не купувайте яйца поне две седмици.
 
Нагоре