Вицове и смешки

Астрален

Редовен Потребител
Тече изпит. Преподавателят казва:
- Въпрос за шестица. С какво се измерва напрежението?
Тишина.
- Въпрос за петица. С какво се измерва напрежението: а) волтметър, б) амперметър, в) омметър.
Отново тишина.
- Въпрос за тройка. Напрежението не се ли измерва с волтметър?

Есен е. Отпочинали и събрали сили, пенсионерите се завръщат в поликлиниките...
 

tvt1968

Редовен Потребител
Младо семейство заминало на меден месец. Тъщата, обаче не ги оставила на спокойствие и се лепнала за тях. През цялото време давала акъл и правела забележки на зетя, с което му отровила изцяло настроението! Тримата посетили някаква островна държава. Там всичко било прекрасно - слънце, море, палми, луксозен хотел, изискана храна... Но тъй като не познавали местните нрави, тримата отпускари неволно нарушили един важен закон. Изправили ги лично пред краля. Той им казал строго:
- За такова нарушение се полагат сто тояги на голо! Но тъй като сте чужденци и не сте го направили нарочно - ще проявя известна снизходителност! Готов съм да изпълня на всеки от вас по две желания, с които да облекчите наказанието си. И така, слушам ви!
Младата съпруга казала:
-Ваше Величество, първото ми желание е тоягите да бъдат намалени от сто на петдесет. А второто, преди боя, на гърба ми да бъде завързана една възглавница!
И така, съпругата понесла наказанието по-леко. След което й махнали възглавницата!
Дошъл ред на тъщата:
- Ваше Величество, първото ми желание е тоягите да бъдат намалени от сто на двайсет! А второто - преди боя, на гърба ми да бъдат завързани две възглавници!
И така, тъщата понесла наказанието по-леко! След което й махнали възглавниците!
Накрая взел думата и зетят:
- Ваше Величество, първото ми желание е тоягите да бъдат увеличени от сто на двеста! А второто - преди боя да завържете за гърба ми тъщата!
 

Астрален

Редовен Потребител
Да...
А пък Заю-баю и кумчо Вълчо хванали златната рибка и си пожелали по три желания.
Вълкът: вила на морския бряг, коктейли и дузина красиви мадами.
Заекът: само една красива мадама, бърз мотоциклет и ... на кумчо Вълчо да не му стане оная работа! :)
 

emci74

Редовен Потребител
Доктора:
- Подгответе мъжа си за най-лошото.
- Докторе, ще умре ли?
- По-лошо. Повече няма да може да пие бира...



Статус във фейсбукНай-добрият край на спор с жена - прави се на мъртъв.
 

tvt1968

Редовен Потребител
На една жена <span class="corrected">ѝ</span> се паднала възможност да прегледа телефона на съпруга си. В списъка с контакти намерила три номера, записани като "Най-нежното докосване", "Сладки сълзи" и "Моята господарка на мечтите".
Младата дама много се ядосала и от ревност започнала да звъни на тези номера, за да разберете кой е скрит под тези романтични имена.
Оказало се, че номерът на "Нежно докосване" - това е неговата майка, номерът на "Сладки сълзи" - сестра му. И когато тя се обадила на номера "Моята господарка на мечтите", звъннал нейният телефон. Жената избухнала в сълзи на разкаяние, защо е мислела толкова несправедливо за мъжа си, после взела всичките си пари и му ги дала.
Когато казала на майка му за това, тя му купила златен часовник. Когато сестра му разбрала, тя подарила на брат си мотоциклет.
Съпругът бил много изненадан от това отношение, дори малко се просълзил.
И тогава сложил часовника си, яхнал мотора и отишъл да пръсне от секс "Генко Електричаря"...

Езеро пълно с крокодили. Милионер предлага един милион на този, който преплува до отсрещния бряг. Ако остане жив, ги получава той. Ако крокодилите го изядат, ще ги даде на близките му. Всички се отдръпнали, само един цамбурнал в езерото и със зор доплувал до другия бряг. Първите му думи - само не разбрах, кой ме бутна в езерото. Всички останали в един глас отговорили - жена ти.... Извода е - зад гърба на всеки един успял мъж стои една силна жена!!!!

1663525278959.png
 
Последна промяна от модератор:

Астрален

Редовен Потребител
Казват, че на изпит по обща физика в университета в Копенхаген бил зададен следния въпрос:

“Опишете как с помощта на барометър може да се определи височината на небостъргач.”

Отговорът на един от студентите гласял:

“Завързваме здрав канап за горната част на барометъра и го спускаме от покрива на небостъргача до земята. Сумата от дължината на канапа и дължината на барометъра е равна на височината на зданието.”

Този отговор така разгневил преподавателя, че студентът бил веднага скъсан. Студентът обаче се оплакал, твърдейки, че отговорът му е несъмнено верен, поради което университетската управа, за да разреши случая, назначила независим арбитър. Арбитърът отсъдил, че отговорът наистина е верен, но не показва никакво забележимо познаване на физиката.

За да се реши случаят, решили да извикат отново студента и да му дадат шест минути, в които той да предложи устно отговор, показващ поне минимално познаване на основните принципи на физиката. Пет минути студентът седял мълчаливо с набръчкано от мисли чело. Арбитърът му напомнил, че времето изтича, на което студентът отговорил, че той е готов с няколко изключително подходящи отговора, но не може да реши кой от тях да предложи. След като го посъветвали да побърза, студентът отговорил следното:

“Първо, трябва да отнесем барометъра на покрива на небостъргача, да го пуснем от ръба и да измерим времето, за което ще падне на земята. Височината на зданието
тогава може да се пресметне по формулата ... . Но в този случай жалко за барометъра.”

“Второ, ако денят е слънчев, можем да измерим височината на барометъра, да го поставим на земята и да измерим дължината на сянката му. Тогава измерваме дължината на сянката на небостъргача и по просто тройно правило намираме височината му.”

“Ако обаче искаме да постъпим строго научно, трябва да вържем за горния край на барометъра неразтеглива нишка и да започнем да го люлеем като махало – първо на земята, а после и на покрива. Измервайки периода на махалото в двата случая, като имаме предвид формулата ... можем да намерим стойността на земното ускорение на равнището на земята и на покрива, а чрез разликата от двете стойности – да пресметнем и височината на зданието.”

“Ако ли пък небостъргачът има външна стълба за случай на спешни ситуации, по-лесно ще бъде, изкачвайки се по нея, да използваме барометъра като мерителна линия. В този случай трябва да умножим дължината на барометъра по числото, което показва колко пъти той се нанася във височината на зданието.”

“Е, разбира се, ако държите да бъдете досаден и ортодоксален, ще трябва да измерите с барометъра атмосферното налягане на земята и на покрива и да превърнете разликата от милиметри живачен стълб в метри, за да получите височината на зданието. Но тъй като нас непрекъснато ни втълпяват да се упражняваме в нетрадиционно мислене и да прилагаме научните методи, без съмнение най-добрият начин е да почукаме на вратата на портиера и да му кажем “Ако искате да се снабдите с този хубав нов барометър, аз съм готов да ви го дам, стига само да ми кажете колко е висок този небостъргач!”

Казват, че студентът бил Нилс Бор, първият датчанин, получил Нобелова награда по физика...
 
Нагоре