България Оупън 2025

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
ФТКС официално RGB за България с удоволствие обявява шестото международно състезание ФТ България Оупен 2025.

гр. Вършец - координати на трасетата 43°11’05.5″N 23°17’04.0″

Дати на провеждане:
02 и 04 Октомври 2025г.

Формат:
3 състезателни трасета по 50 мишени , разпределени в 25 коридора.

Награждаване: Ще има награждаване във всички класове в които има участници , също ще има и отборно класиране по държави според правилата на WFTF.

Такси: 160лв. с включена вечеря за награждаване
допълнителна вечеря за гост 50лв.

Настаняване
Домакин за шеста поредна година ще бъде АТА Спа Хотел - Вършец.
+359 882 099900
+359 2 816 44 22
office@ata-spa.bg
www.ata-spa.bg

*ОРГАНИЗАТОРИТЕ НЕ УЧАСТВАТ В КОМУНИКАЦИЯТА С ХОТЕЛА И НЕ ПРАВЯТ РЕЗЕРВАЦИИ

За повече информация можете да посетите сайт-а ТУК
За регистрация за състезанието попълнете формата на сайт-а ТУК
Регистрираните може да следите ТУК

*За въпроси можете да пишете на лични

Към момента има 35 регистрирани състезатели от 6 държави а остават почти 3 месеца до състезанието. Очакваната бройка със заявките от чужбина е между 65 и 70 състезатели от поне 8 държави.

Остава месец до началото и се очертава рекорден брой участници!
Над 55 до момента от 9 държави, а именно
България, Белгия, Норвегия, Германия, Гърция, Сърбия, Литва, Турция и Малта!
Очакваме около 70 състезатели, сред които пружинният клас е сериозно застъпен.
България оупън се утвърждава като едно от най-големите и посетени състезания в Европа и света през последните години!

Последни дни преди шестото издание на ФТ България оупън! Подготовката тече с пълна сила, трасето е окосено идеално и в неделя започваме да редим! Тогава започват да пристигат и гостите от чужбина един по един.
Във вторник на обяд прострелката ще е готова и отворена за най-нетърпеливите.
Към момента 70+ състезатели от 10 различни държави което е рекорд за нас!
Ако някой иска да дойде да се запознае със спорта и да види що за хора сеем олово е добре дошъл да гледа и да се запознаем, а в дните на прострелката( вторник и сряда) да опита различни пушки и оптики.

Завърши поредният Оупън за 2025 год. Въпреки трудностите свързани с метеорологичните явления си изкарахме супер. Сред приятели и приятни съмишленици няма как да бъде иначе.
Честито на победителите
Адмирации към организаторите.
Радвам се, че има такива хора с широки сърца. Да зарежеш личните си задачи, за да организираш меропрятие за участници от десет държави, безценно.
Време е да стартира подготовката за Оупън 2026.

Последна промяна:
За съжаление поради опасност от счупени клони и дървета се наложи да отменим вторият ден!
Язък!
Всъщност, доколкото разбирам не е бил отменен, а отложен.....и това е правилното!
Обаче аз /като един стар мърморко/ бих препоръчал на организаторите, да изтеглят датите за следващото състезание, с една седмица напред, тоест в края на септември. В първите дни на октомври, често е лошо времето и вали сняг. Мен ме е валял сняг в София на пети октомври.....деветстотин и балканската война.
Иначе - честито на yчастниците и най-вече на победителите, а на организаторите - Браво!

. В първите дни на октомври, често е лошо времето и вали сняг.
За последните 15+ години не е валял сняг през октомври в този район!

Всъщност, доколкото разбирам не е бил отменен, а отложен.....
Беше отменен, състезанието трябваше да е тридневно.

Обаче аз /като един стар мърморко/ бих препоръчал на организаторите, да изтеглят датите за следващото състезание, с една седмица напред, тоест в края на септември.
Някой неща не зависят само от "организаторите"...

За последните 15+ години не е валял сняг през октомври в този район!
Една година, мисля беше 2011, валя такъв и по-голям сняг в началото на октомври.....Три дни всички проходи бяха затворени....Помня, щото бях диспечер на едни камиони. И дрyги години се е слyчвало.
Аз бих го изтеглил една седмица, освен ако не противоречи на нЕкви правила или нещо дрyго.
Страх, лозе пази!

За съжаление има неща които не разбирате...
Времето е част от този спорт и състезание се спира или прекратява само при пряка опасност за състезателите, като гръмотевична буря, градушка или падащи дървета.
Който иска топло да се запише на шах

Това е част от спорта на открито и рисковете, които носи със себе си. Дори такива състезания остават в спомените много по-дълго отколкото ако беше слънчево и приятно за стрелба. Аз даже се надявах да вали дъжд и 3те дни и не ми се понрави като пекна слънце :)
Адмирации на организаторите за перфектните трасета отново, предлагащи супер разнообразие: мишени през реката, инклинации нагоре и надолу, в гората на тъмно, на полето на светло, на полето на светло, а мишените на тъмно. Изпипани до най-малкия детайл. Трасета на първо четене приятни и леки, но същевременно с толкова много загадки, които накрая открояват най-подготвените и можещите. Честито на победителите и чакаме с нетърпение следващия Вършец Опън.

Благодарност за всички организатори помагачи!!!

Респект към всички, които останаха 8 часа в дъжда и студа!
Респект към всички, който излязоха да стрелят в снега!
Респект към всеки, който се е намокрил малко повече защото е протегнал ръката с чадъра си за да покрие с него пушката на опонента си!

За съжаление има неща които не разбирате...
Времето е част от този спорт.......
.......Който иска топло да се запише на шах
Така, така......Същото разправяха и по тИливизията за прохода Петрохан и комплекс "Елените".
П.П. Вярно е, че не може да се предвиди всичко.....Вярно е, във ВСЕКИ спорт се слyчва нещо необичайно, но също е вярно, че човек ТРЯБВА да се yчи от грешките и да се стреми да избягва "слyчайностите".
П.П.П. Следващия път обявете началото на състезанието за 18:00 часа и като залезе слънцето винаги може да кажете, че това е част от ТОЗИ спорт.

Грешки според теб, много е лесно от зад клавиатурата да се правим на интересни. Може ли да споделите Ваши организации да видим и ние как го правят професионалистите?
Не виждам защо се занимаваш с нашите "дертове" при положение, че очевидно нямаш интерес към нашият вид стрелба, ще помоля да се обосновеш ако не са замълчиш.
Ако трупаш постове има БГ мама може да отидеш там.

Back
Нагоре