Бензин в кръвта или всичко за хората на мотори.

• Автор на темата Автор на темата CaMyPau
  • Начална Дата Начална Дата

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Пускам тази тема, защото виждам че доста от колегите, както и аз са любители на мотоциклетите.

51316241047909895_2.pic

Ето я и моята "бабичка".
Yamaha FZS 600 Fazer. Спортно-туристически мотор, удобен като туристически, но със зъл нрав на R6-ца.
Обичам дългите обиколки из България. Ходя и по събори на палатка.. Не си падам по издевателства над мотора като палене на гуми, гърмене, прекъсвачи, каране на задна и т.н... Харесва ми да гледам отстрани глупостите на младите луди глави с биричка в ръка .

От две год. не карам мотор направих втора ужасна катастрофа и приключих с дейноста. Минали мотори през ръцете: 250VT CBR 400RR 750 FZR CBR 900RR CBR 924RR CBR 1000RR. Само мога да кажа, че това хоби също ми дава тая тръпка както при моторите. :crazy:

Фазерчето е с дефорсиран двигател от R6. 96 конски сили. За пътешествията които правя ми е повече от достатъчно. Вярвай ми че от 0 до 200 ще съм съвсем малко назад от спортен мотор. Преди да го купя доста проучвах и това което съм взел, напълно приляга на предпочитанията ми. Тъй като имам маунтин байк, по-високия стоеж и стандартното кормило са ми много по-удобни, защото завоите ги вземам като със байка. Само с лягане със малкото кормилце се чувствам супер несигурен - така както и като дам моя мотор на някой с пистарка. Всички викат "Как го караш с това кормило" :) За сметка на това след 300 км. преход без почивка слизам и имам сили за още каране, докато с пистов мотор ще е много трудно ... поне за мен...

Ще минаваш на нещо по-пенсионерско май .. Или ще се отказваш ?!?!?! Или на 1000-ка ? >:D

. Вярвай ми че от 0 до 200 ще съм съвсем малко назад от спортен мотор. Преди да го купя доста проучвах и това което съм взел, напълно приляга на предпочитанията ми. ПП Да наистина си прав за наведените мотори,но кой ще е отдзад и кой пред мен нали се сещаш че книшка кола-мотор не кара.

Така е - много пъти съм бил в компания на пистарки със по-неопитни мотористи и съм водил колоната, защото карам най-бързо.. Но напоследък се улавям че по-умереното каране ми доставя повече удоволствие. Зяпкам си пеизажчета и си почивам. Само от време навреме някой смешник с кола ме кара да връщам с по 2 зъба надолу ;D ;D

Като стана дума за "пенсионерско" това ми е от 1994 год.

Attachments

• 01.JPG
    01.JPG
    349.5 KB · Прегледи: 181
Леле Ники, ако те бях видял на някой събор да пристигаш на тая убавня, нали се сещаш че щах да гледам половин час като отровен от гъби.. Браво - това е красив мотор.... Имаш ли го още туй Сузи ?

anibis написа:
Само мога да кажа, че това хоби също ми дава тая тръпка както при моторите. :crazy:

какво да кажа:

217413_209775565707874_100000262974630_774085_3584033_n.jpg

Тая снимка е от Лукойла преди Севлиево. С Павката отиваме на Търново да стреляме, а двата мотора са на едни приятели дето скитаме заедно - те тъкмо бяха тръгнали към Букорещ да разгледат изложението за мотори... И на двете места ми се ходеше, но големия студ ме отказа от мотора и предпочетох пушката...

CaMyPau написа:
Ще минаваш на нещо по-пенсионерско май .. Или ще се отказваш ?!?!?! Или на 1000-ка ? >:D
Ще минавам вече на BMW F800 GS Adventure. От доста години съм на пистарките, пък доста братя дадоха фира с тях.

Attachments

• 2009-BMW-F800GSf-small.jpg
    2009-BMW-F800GSf-small.jpg
    38.1 KB · Прегледи: 66
  • bmw-f-800-gs-street-2.jpg
    bmw-f-800-gs-street-2.jpg
    41.6 KB · Прегледи: 50
  • bmw-f-800-gs-dirt.jpg
    bmw-f-800-gs-dirt.jpg
    58.3 KB · Прегледи: 50
  • F800GS.jpg
    F800GS.jpg
    203 KB · Прегледи: 50
Да правси и аз до някаде дадох фира,с едната ми ръка хич ме няма цялата е в болтове и шини. :o Но имам и много красиви катастрофи като малък с скутера. ;D

Хей.... ще ме запалите и мен да седна обратно на 2 гуми... От 1994-та съм с А категория, но ... точно тогава слязох завинаги от УРАЛ 650 .Имам наборчета пък където сега седнаха за сефте на по 1000 кубикови прасета и направо ме хвърлиха... А Аз ...от 2 години се умувам дали да купя пак или... да си карам 4колките...А категорията си я имам....

Това е моята настоящна бангийка

сменил съм доста мотори но поради травми и аз бях попрекъснал с карането 10-ина години ама пустата му краста".. мерак ми е следващия да е някои роудстар само живот и здраве да е :cheers:

Attachments

• Picture 1129.jpg
    Picture 1129.jpg
    639.4 KB · Прегледи: 96
Да винаги съм искал някой чопър да си взема, ама винаги пласмаски копувахме и накрая.... :(

Back
Нагоре