Бедствия и аварии

• Автор на темата Автор на темата Niki
  • Начална Дата Начална Дата
В стария ми апартамент се случи точно същата случка. За един ден теракотът във всички стаи се надигна и разлепи.
Нямаше никакви цепнатини по плочата или някакви други знаци, които да предвещаят какво ще се случи.

@rifle - каква марка и модел е този тел.? Каква беше причината за пожара? Дефектна батерия или друго?
Телефона е Самсунг Галакси A 56 5G,купен юли месец. За мен дефекта е в батерията, защото на зарядното му няма нищо. Все още тел. е някъде в Европейска лаборатория, за да установят причината

Когато се лепят плочки, независимо вътре или вън, сухо или мокро помещение, задължително лепило флекс(Флекс мрамор на Баумит е безкомпромисно). При по-обикновените лепила, след време настъпва отлепяне на плочката от лепилото, дали заради влага, температурни разширения и свивания, напрежения предавани от сградата. Дори и да има, фуги по 5 мм, по-резките температурни разлики или известно механично напрежение ги кара да се пукат и надигат, защото влиза и въздух под плочките. Евтино лепило, некачествен монтаж, температурни разлики и се почва ремонт на ремонта.
Задължително флекс мрамор лепило(приготвено както трябва), не по-дебело от 12 мм и не по тънко от 3 мм, на всеки 2 линейни метра фугите силиконови(делатационни) , ъгловите (крайните) плочки завършват под стенните (ако се слагат и на стената или цокъл), а не в тях и също със силиконова фуга към стената.

Последна промяна:
Нямам идея защо се полчучи това.. Сградата е на около 15 години аз съм в това помещение от около 10-12.
Нямаше земетресение. Просто изведнъж започнаха да пукат и скърцат и да се надигат.

Фугите са от доста твърд материал и най-вероятно температурни разлики и некачествен монтаж както каза Peko !

Явно се е заселил полтъргайст в магазина . При мен в антрето пред банята се получи същото нещо и никой не можа да ми каже от какво е. Майстора идва гледа , цъка , чуди се и каза , че за пръв път му се случва. В банята не са мръднали , а са лепени с едно и също лепило.
Телефона е Самсунг Галакси A 56 5G,купен юли месец. За мен дефекта е в батерията, защото на зарядното му няма нищо. Все още тел. е някъде в Европейска лаборатория, за да установят причината
Има зарядни , които зареждат с по голям ток и даже здрава батерия започва да грее , от там става беля. Добре е да се зарежда с оригиналното зарядно на телефона , въпреки ,че и с тях понякога греят.

От мноооого отдавна,умните телефони,първо си разменят две приказки със зарядното. Ако си паснат,заряда тръгва. Ако нещо не си допаднат,заряд йок.

Явно се е заселил полтъргайст в магазина . При мен в антрето пред банята се получи същото нещо и никой не можа да ми каже от какво е. Майстора идва гледа , цъка , чуди се и каза , че за пръв път му се случва. В банята не са мръднали , а са лепени с едно и също лепило.

Има зарядни , които зареждат с по голям ток и даже здрава батерия започва да грее , от там става беля. Добре е да се зарежда с оригиналното зарядно на телефона , въпреки ,че и с тях понякога греят.
Ами това зарядно го ползвам от 5-6 години и си работи перфектно. Дори и сега пак него си ползвам. Явно нещо батерията е била кофти...

Задължително флекс мрамор лепило
Тази дисциплина и аз я играх март миналата година.
Плочки отвън, пред входа.
Повече от 25 години не мръднаха, един ден излизам и всички надигнати на колибки. Събрах ги почти всички без да се счупят.
Останаха залепнали само една в ъгъла, защото е единствен и няколко плочки по краищата. След месец ми монтираха горен мрамор.
Майсторите казаха, че лепилото се е предало с времето.

Има зарядни , които зареждат с по голям ток и даже здрава батерия започва да грее , от там става беля.
Моето зарядно е 120W.Телефона модела му е геймърски.Зарежда се за 15-20 минути.Има опция и за още по бързо зареждане.Казваш да си купя друго зарядно?Зарядното е оригинално с телефона е комплект.

Това с плочките и на мен се случи. Уж хубаво флексово лепило. След година всичко във въздуха. Проблема май е в лепилото. Стои по складове с месеци уж на сухо, но си оказва влияние. Приятел с магазин каза, че много трябва да се гледа дата на производство. Другата грешка е температурите при които се слагат плочките особено отвън. Директно слънце и висока температура лепилото прегаря. Още по голяма грешка е бъркането на голямо количество. Почне да стяга пребъркват го в кофата и и ок. "Майстора" ми налепи 50 кв. за три дни с фугирането. После като си ги лепих само с приятел ми отне 5 съботи и недели с подготовка от петък, като се съобразявахме с горните неща и вече трета година няма проблем. Дъжд сняг лед слънце. Абе не е просто лепенето на плочки

Мдаа, мнозинството "майстори" дори не четат технологичните изисквания на производителя за приготвяне на лепилото. Всичко има значение: ако щете и това дали ще сипеш лепилото във водата или обратното, колко трябва да е водата, с какъв тип бъркалка се бърка, колко е технологичното време за химическите реакции(повечето имат 15-20 мин време за "узряване" и пак разбъркване преди работа), и чак накрая колко е отвореното време за работа. Най ма кефят "майсторите" дето сипват торба лепило в кофа, наливат с маркуча вода на око, бъркат докато на него му изгледа добре и почват да лепят веднага, а плочките ги взимат директно от кашона и редят тъй по 40-50 квадрата на ден.......
А Майстор, който сипва по половин торба в кофа със вече налято точното количество вода, бърка с точната машина, оставя да узрее, през това време си обезпрашава и подготвя плочките необходими за това количество, разбърква пак и тогава почва да лепи, че и се "разкатава" цяла седмица с една баня, бил "неефективен" и "с ниско КПД"......

Преди години, във фирмата в която работех, със затоплянето на времето през март и на силното мартенско слънце, започнаха да се отлепят от стената на новата офис- сграда лепените през есента, специално внесени от Китай гранитогресни плочки - почти по 1 кв. метър, тъмнозелени на цвят.
Собственикът ми поръча да разбера от "Хенкел" защо падат плочките. За мен беше ясно защо: лепени с по 4 канчока в ъглите и един в центъра на плочката. Разбира се, нищо не съм знаел.
Специалистът от "Хенкел" ми разказа цялата технология за подготовка на основата, използваните материали и нанасянето на лепилото.
По - късно, при строежа на къщата ни, избирайки гранитогрес за външни облицовки и настилка на площадка, прочетох в каталога от коя тоналност нататък може да се лепят плочки навън (по - светли цветове).
Дойде времето за лепене на гранитогреса на външната площадка.
Майсторът - млад, интелигентен, скромен и отзивчив, потомствен строител от две поколения, каза, че започва на следващия ден (материалите, препоръчани от "Хенкел" бяха доставени вече).
Погледнах площадката: "- Абе Гошо, тука има хоросан, нападал от измазването на хастара на къщата" - казвам му аз. "- А, няма нищо, то лепилото си хваща!" - вика той.
Връчих му моя двукиловатов ловешки ъглошлайф с камбановидната телена четка, чифт нови ръкавици, добра противопрахова маска и защитни очила. Не му стана хубаво, но нищо не каза. Един цял ден в прахоляка - златен мъж! После - маркучът и съхнене. При лепенето той многократно и в различни посоки размазваше лепилото с назъбената шпакла както на плочката, така и на основата...
Една година по - късно вятърът събори няколко керемиди "брамак" върху площадката. Керемидите - на парчета, плочките - не! Само в ъгъла на една плочка имаше няколко къси пукнатини, а връхчето ѝ беше раздробено. Загледах се: на това място имаше конусче от червен прах - керемидата беше паднала от около осем метра с ъгъла си върху плочката!
Днес, двайсет години по - късно, плочките си стоят в студ и пек на южната площадка; има една - две пукнатини по тях от слягането на площадката; частично възстанових тук - там изронената фугировка, но други грижи с тези плочки нямам.
Гошо построи от кота 0 нагоре цялата къща и налепи всички плочки, а по мои описания направи чешма на двора и огнище с пещ под навеса.
- Ама не съм правил чешма и пещ! - вика той.
- Нищо, ще станат! - казах му.
И се получиха.
Златни ти ръце, Майстор Георги! Жив и здрав да си!

Последна промяна:
Моето зарядно е 120W.Телефона модела му е геймърски.Зарежда се за 15-20 минути.Има опция и за още по бързо зареждане.Казваш да си купя друго зарядно?Зарядното е оригинално с телефона е комплект.
"Има зарядни , които зареждат с по голям ток и даже здрава батерия започва да грее , от там става беля. Добре е да се зарежда с оригиналното зарядно на телефона , въпреки ,че и с тях понякога греят. " Колега чети докрай , не през ред

Щом има запалване на батерия, проблемът винаги е в нея.
Дали заради прегряване, късо, разхерметизиране, каквото и да е, причината е в нея. Каквото и да е зарядното, то подава към входящия блок, където трябва да сработват регулиращите и защитните вериги. И в този блок да е проблема, той е част от батерията.

Щом има запалване на батерия, проблемът винаги е в нея.
Дали заради прегряване, късо, разхерметизиране, каквото и да е, причината е в нея. Каквото и да е зарядното, то подава към входящия блок, където трябва да сработват регулиращите и защитните вериги. И в този блок да е проблема, той е част от батерията.
ОК. Пеко всеки знае , че е батерията. Но нали знаеш как е при нас в БГ. От офиса на моб. оператор в офиса на Самсунг Пловдив. От там в офиса на Самсунг София. От там след мое разрешение в някаква лаборатория в Европа. А ако не дам разрешение- гаранцията не се уважава...Времето си върви....тъмната е пълна ! Да видим в крайна сметка какво ще решат !

Attachments

• Screenshot_20251203-103051_Viber.jpg
    Screenshot_20251203-103051_Viber.jpg
    77.9 KB · Прегледи: 29
ОК. Пеко всеки знае , че е батерията. Но нали знаеш как е при нас в БГ. От офиса на моб. оператор в офиса на Самсунг Пловдив. От там в офиса на Самсунг София. От там след мое разрешение в някаква лаборатория в Европа. А ако не дам разрешение- гаранцията не се уважава...Времето си върви....тъмната е пълна ! Да видим в крайна сметка какво ще решат !
Бих ти препоръчал следната стратегия: образуване на дело за обезпечаване на доказателства по чл.207 от ГПК. Ответник - продавача. Назначава се съдебнотехническа експертиза от съда. Като излезе експертизата се преценява дали и доколко ще е успешно завеждане на исково дело за обезщетение срещу продавача затова, че ти е продал неизправна стока. В това производство можеш да претендираш и неимуществени вреди следствие на стреса и уплахата, които са били причинени на теб и на семейството ти следствие на некачествената стока.
Съответно - изгърмелия телефон трябва да е наличен.

Привет,

Времето за решаване на технически проблем на гаранционен продукт е 30 календарни дни. Т.е., КЗП пази търговеца 1 месец. Провери си по гаранционна карта каква гаранция имаш отделно на самата батерия - там е разковничето.
Имаш приемо-предавателен протокол от сервиза с дата на постъпване. Сезирай КЗП в случай, че нещата излизат извън упоменатия срок.

Имам човек в чистотата,снощи ми каза че излизат в 4.00ч да хвърлят сол,ясно че колите са малко,пък и не спира да вали....

Back
Нагоре