Баш първа пушка

Frankeiy

Потребител
Така.Юни месец догодина големия става на 6,а все повече проявява интерес към моите играчки.Почти зарежда китаиката,вече знае мушка/мерник/мишена и как да се прицелва.Естествено вече е възпитан дори и да не поглежда касата без мое присъствие.
Та да си доидеме на думата-дали е готов за нещо почти негово или съм прекаленно пристрастен.Негово разбира се под мои контрол.
Тъй като аз съм си пружинкаджия докраи няма да може да се възползвам от наличния арсенал и явно ще се разраства.Та колебая се между :
1 qb78-со2 играчка ама нема намиране.
2 некое со2 кросманче
3 китаичето cr600w,ама наи си ме блазни
4cz200 и да си реша разходите за 10 години напред,но пък нямам капка време за обскужване,разходки за пълнене на бутилки и прочие.
Даваите акъл ,че юни идва.
П.с. според жената е твърде рано.Моля кажете откровенно дали пък не съм аз в заблуда.
Благодаря.

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Мисля,че е малък за нещо почти негово(еле ако живееш в град в апартамент)би ли го пуснал сам в гората или полето да си стрела по шишарки и кавото да било там? Още 5-6 години му трябват, до тогава аирсофт.(Метадонова програма :) )Пиша както бих постъпил с моето дете...

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Иж60/61 пушката е доста лека и с реголируем приклад.
Мисля,че няма са му е проблем да стреля с нея.По спомени ми даваше около 150 м/с

Frankeiy

Потребител
Сам апсурд,просто исках да кажа,че оръжието ще се ,,води,, негово,за негова радост,а чупенето на цевта много го дразни( не е заблуден явно като баща си),затуи се ориентирам към со2 играчки.Ама ся като го гледам...абе малък си е ама знам ли.

st_beer

Редовен Потребител
...................................................Ама ся като го гледам...абе малък си е ама знам ли.
Не е малък. Всички спортисти ,които са станали шампиони независимо в кой спорт са започнали да спортуват от най-ранна детска възраст.
Гледай на нещата така все едно ти си неговия треньор и му провеждаш контролирани тренировки понеже все пак си е някакъв вид оръжие въздухарките.
Аз бих те посъветвал да прескочиш СО-тата и направо да му вземеш някоя малка лека ПЦП пушка като тая на която си се спрял cz200, Перфектна пушка си е и предполагам ще допадне не само на него,а и на женската аудитория и току виж сте припламнали цялото семейство.
Успех ти желая.

sts1969

Редовен Потребител
4cz200 и да си реша разходите за 10 години напред,но пък нямам капка време за обскужване,разходки за пълнене на бутилки и прочие.
Привет! Ако се спреш на ЧЗ 200, гледай да и купиш от новите предни комбинирани тапи с манометър и куйкфил (дупка) за зареждане. Поради малкия си резервоар (120 куб.) тази пушка се пълни много удобно с ръчна помпа за РСР, когато напомпя моята пушка, едва едва леко се задъхвам за 50-60 напомпвания, а помпата почти не променя температурата си. Въпреки това, според мен най-удачно е да му вземеш Кросман на СО2 от тези пистолети-пушки дето са с удължена цев и лек приклад.

Последна промяна:

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Не е малък. Всички спортисти ,които са станали шампиони независимо в кой спорт са започнали да спортуват от най-ранна детска възраст.
Гледай на нещата така все едно ти си неговия треньор и му провеждаш контролирани тренировки понеже все пак си е някакъв вид оръжие въздухарките.
Аз бих те посъветвал да прескочиш СО-тата и направо да му вземеш някоя малка лека ПЦП пушка като тая на която си се спрял cz200, Перфектна пушка си е и предполагам ще допадне не само на него,а и на женската аудитория и току виж сте припламнали цялото семейство.
Успех ти желая.
Абсолютно съм съгласен! Ще почнете от маса или от лег, което му е по-удобно и те така!
http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Монтанска-група.54/page-86 - прочети от мнение #1709 , не са много -3-4 мнения.

Frankeiy

Потребител
http://www.balistas.com/air-rifles/ceska-zbrojovka-air-rifles/cz-200-s-fs-45mm/
Мисля към Април да дебна наличност и да действам,щото за последните две коледи все пушки идват и ме е страх Дядо Коледа да не ме прати на квартира тоя път.
Има и една в саита 7.5 джаула,та още има време за умуване,а и фотуристично доста кефи,а пък за порастване във ФТ инструмент в бъдеще знам,че ще помогнете.

lynx

Редовен Потребител
Звънни в БулАрмс на Иво Радев, да питаш за колко време могат да я доставят и на каква цена ще бъде.
http://bularms.com/index.php/contacts
Наш Милен Миладинов работи там, може и него да питаш.

Frankeiy

Потребител
Цените тук и в balistas идват еднакви,а пък там следя,че редовно правят зареждания и си пише колко броики има.Колегите нямат оплаквания от доставките им,тъй че няма ли наличност март/април тук,поръчвам от там.Доста ме грабна това ЧЗ(уж никога пцп,ама е....)

Frankeiy

Потребител
Комета Орион Булпап?Дали ще достига с ръчичката удобно спусъка и дали ще се учи на правилно прикладване.
Иначе засега съм се наточил на 90% на cz-то.Мислех и варианта иж-60 + ремонт до пцп,ама нямам единственото нещо което неможе да се купи-време.

bleu81

Редовен Потребител
Привет,
Синът ми става на 6 след седмица.
Имам хайнел 312 но е твърде тежка и не става за дете.

Първо огледах еърсофт пистолетите но ръкохватките им са за двуредов пълнител и са твърде големи за детска ръка. После търсих цо2 пушка но не намерих нищо свястно.
Последно реших да взема пцп и да му намаля енергията до минимума при който пушката все пак ще изстрелва чашката по хартиена мишена на 10м.

Търся леко пцп с регулируем приклад за предпочитане с механични мерници.

Спрял съм се на крал армс Puncher PCP NP01 в 4.5мм защото е лека и когато приклада е свит би трябвало и дете да може да я приклади. Също така за мен е плюс че се разглобява лесно и може да се пренася в в раница. Основния му минус за мен е че няма механичен мерник на който много държа но това ще се изработи допълнително. хрумва ми дори да му направя за начало нова цев 6мм за да може да стреля с 6мм топчета за еърсофт.

Питането ми е дали бихте препоръчали друг модел който да е по-подходящ за дете или да взимам тази.

Поздрави на всички.

didarai

Редовен Потребител
https://arms-bg.com/component/virtu...mm-air-rifle-crosman-m4-177arms.html?Itemid=0
Това ако го има , не е лошо за дете . Долу-горе си е детско . Леко е , приклада се сгъва . Има си диоптрични . Стреля и с чашки (за предпочитане) и с ВВ . Недостатък .... трябва да се помпи . 5 помпи стигат за свестен изстрел дори на 30-40 м. Кутийка консерва , се цели доволно често . Може да се слага и оптика . Спусъкът не е много твърд . Не знам дали се намира .

bleu81

Редовен Потребител
Peko, от тия пушки бих взел веднага чз-то ноно тя като размер е колкото хейнела 312 само по леко. За да може да стреля с нея сам от ръка, ще трябва нов приклад но това ще наруши баланса .

Pr900w е много примамлива като цена но приклада и е с дължина като за възрастни и не става за дете на 6. Същата работа като чз то.

Кросмана ми е твърде пластмасов.

На въпросния крал армс ми харесва, че е с къса цев и регулируем по дължина приклад и че мога лесно да го направя да стреля с топчета 6мм. Освен това с приклада е 2кг.
Остава само да измисля как да му сложа механични мерник и мушка или диоптричен.

В един от първите отговори в тази тема се споменава Иж 60/61. Видях че още се продава на едно две места но не срещнах отзиви за него. Ако някой го има нека каже дали е добро като механика и дали става за дете на 6 чисто анатомично.

didarai

Редовен Потребител
Е като е такъв голям зора да е стреля с еърсофт топчета , що не му купиш направо еърсофт карабина ?

bleu81

Редовен Потребител
Batnan, Мерлин-а е чудесен, ако го имаше в бг щях сериозно да се замисля. Иначе стрелеца си е вече зарибен. Днес ходихме на едно стрелбище в мола и с въздушна пушка направи една десятка, три деветки и осмица. Обаче дете 120см да стреля с пушка метър е малко нелепо. Да не говорим че става само от опора.

Засега фаворит ми е " кралското" пцп. Ако не излезе по добра оферта ще го взема във вторник.

Нагоре