БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО ФИЙЛД ТАРГЕТ - ОРГАНИЗАЦИОННИ ВЪПРОСИ

A

Anonymous

Гост
А какво ще кажете по въпроса, който повдигнах по-горе?
 

lynx

Редовен Потребител
Идеята за он-лайн обсъждане и гласуване на въпроси касаещи Федерацията, е добра.
Аз съм "ЗА" !
 
A

Anonymous

Гост
Вероятно много хора ще са ЗА.
Но докато не се гласува на ОС, не може да се приложи.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
От тази година вече няма NGB.
Тук можеш да прочетеш цялата конституция на СФТФ.

Вероятно и това ще отговори на някои въпроси "защо".

"In the case where an alternate organisation wishes to obtain recognition as RGB,
it must submit, together with its application, written proof of its membership/
affiliation to a higher shooting/sport federation of that country. Where more than
one RGB from the same country has been admitted to the WFTF, the RGB with
the greater number of shooters participating in the most recent/current World
Championships will be the senior RGB. Only the senior or sole RGB of a country
may vote on Federation matters or nominate teams at a World Championship."
 

shooter

Потребител
В предвид , че мощността на пушките, които имаме не отговаря на
изискванията на тази световна организация
ще се наложи да направим нова такава
по нашия размер
 
A

Anonymous

Гост
Привет,
Ще ме прощавате че ви прекъсвам дискусията, но имам един лек проблем, а май това е правилната тема. Имам желание да стана челн на БГФТ. Но не познавам никого, не съм виждал никой, пиша от време на време по форума (основно чета), и свободно време кой знае какво нямам (затова и заниманията ми са чести но инцидентни, пушката я возя с мен ако има и малък шанс да ми се отвори дупка). Като гледам на изискванията ви отговарям, демек пълнолетен съм, с оръжие мога да боравя не съм криминално проявен(таз непонятна за мен дума). Но доказателства за това да ви давам не вижам как да стане(освен фотокопие от Л.К.) Та на въпроса, свалих заявлението но незнам на кой да го изпратя(нито как, хартия, електронно...), нито по коя сметка трябва да си превеждам членският внос, да не говорим че препоръки ..............колегата с който стреляхме заедно не съм му виждал ника от поне 2 години(аз се ожених, той май също). Така че препоръка "нъцки". Та ако може някой да ме "упъти". В една или друга посока. :)
 
A

Anonymous

Гост
Ок проверих го в календара ви това е 9-10 октомври някъде в местност "Врачански Балкан".
Ако съм разбрал правилно. Ако съм в България ще дойда ако ли не здраве да е тъй като ваденето на визи и открити листове си е кофти процедура и съм зависим от нея. Макар че според мен не всеки има възможност да пътува господа, наистина сте се постарали леко да "дискриминирате" процедурата както бяхте писали в един пост по - нагоре. Трябва да питам тъста ако не успея тук да пробвам в Русия :))) може да имат някой местен клон :))))))))). Мерси за изчерпателният отговор и лека вечер.
 

ангел иванов

Потребител
Заявлението за членство в БАФТ както и молбата декларация са във формат на нетъркалящо се шише (квадратно) занесено лично до Орехите! ;) ;) ;)
Да се изтрие,моля! Ама ми дойде отвътре. :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
ангел иванов написа:
Заявлението за членство в БАФТ както и молбата декларация са във формат на нетъркалящо се шише (квадратно) занесено лично до Орехите! ;) ;) ;)
Да се изтрие,моля! Ама ми дойде отвътре. :cheers:
Хахахахах колега за бутилката ясно само няма да е само една (предпочитам водка а водките в нетъркалящи шишета са кът). Но това местоназначение "Орехите" малко ми е неясно ще ми трябват координати ;). (ма вярно мяма да е лошо да се изтрие :D )
 

bor1968

Потребител
kalikanzar, би трябвало да ти отговори някой от УС на БАФТ, но явно все още такъв не е прочел твоето мнение.
Щом не познаваш никой член на БАФТ, който да гарантира за теб и декларираш, че не си обществено опасен не е проблем да подадеш заявление и да станеш член на организацията.
Пиши едно л.с на luft9waffe http://forum.airguns.bg/index.php?action=profile;u=6
Той като председател на организацията ще ти каже къде и как да пратиш заявлението и членския внос и да се присъединиш към нас. Този членски внос е по-скоро символичен и може и да се плати и по-късно /ако в момента си извън пределите на страната.
Относно предметите които не се търкалят или се търкалят, когато се срещнем се черпим и без повод /малак повод ли е че двама или повече съмишленици са се срещнали?/
:cheers:

ПП. - Пък ако задължително трябва гарант, аз с удоволствие ще стана такъв на човек, който пише сдържано и грамотно, както го прави kalikanzar. Въпреки, че не познавам човека, както е казал един наш писател ,, денят си личи по заранта"
 
A

Anonymous

Гост
bor1968 благодаря за доверието, лично аз се надявам да мога да дойда. Просто още не знам на коя дата ще пътувам. Силно съм зависим от визата и откритият лист(Руската виза не ми е проблем реално, дават ми я без да се цупят, но за открит лист направо е цирк). Ако не успея тогава ще пиша на luft9waffe пък ще видим какво ще стане. А пътуването не мога да го отлагам, планирал съм го отдавна и ако го отложа жената ще ме :rambo: ;) а и съм обещал на тъста да му нося ПЦП (което се очертава голямо приключение).
 
A

Anonymous

Гост
Освен да честитя друго не ми идва на ума. Пожелавам много успехи във начинанието!
 
A

Anonymous

Гост
Привет, искрено се извинявам че се появих във Враца за буквално 5 часа и се наложи да отпраша за София. Спешиха ме служебно и документално. Добрата новина е че обещаната на тъста пушка пристигна въпреки приключенията. Подробности за транспортирането на въздухарки през границите на няколко страни съм дал темата която има за това.
 

cdman

Администратор
Колеги имам следния въпрос: От няколко дни си пиша с наш колега стрелец от Гърция , той пита дали може да стане член на Асоциацията и дали може да идва да стреля в България по нашите състезания заедно с негов приятел. До колкото разбрах от него в Гърция няма ФТ и не може да има , защото слагането на оптика на каквата и да е пушка , включително и въздушна е забранено от закона. С пренасяне на пушките не вярвам да има проблем защото в закона намерих следния текст:


Код:
Чл. 120. (1) Лица, пребиваващи на територията на други държави членки, могат да транспортират огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях на територията на Република България с разрешение за транспортиране или с Европейския паспорт за огнестрелно оръжие, издаден от съответния компетентен орган на държавата членка, в която са пребиваващи, след предварително писмено съгласие от МВР.
(2) Когато лицето по ал. 1 транспортира огнестрелно оръжие за ловни, спортни или културни цели на територията на Република България, може да носи и употребява оръжието само в срока и за целите, посочени в документа, удостоверяващ причината на пребиваването му, или в поканата за участие в спортно или ловно мероприятие.
[b](3) Не се изисква разрешение за транспортиране на боеприпаси за неогнестрелни оръжия по реда на този раздел.[/b]

Предполагам че можем да изпращаме и писмо с покана за съответните дати за хората за да минат по лесно през границата ?

Какво мисли ръководството по въпроса?
 

DANNY

Редовен Потребител
Не, че съм от ръководството но ми стана интересно.
Светльо, това за оптиката във Гърция е така. Т.е. нямат право на такива.
Но въпроса си остава.
Те как ще стрелят със оптики или без?
Ще ги съхнаняват в България и ще ги слагат само на състезания или пък ще стрелят само на механични.
...просто ми е интересно.
 

cdman

Администратор
Незнам - това не сме обсъждали с хората :) , попитаха ме и аз предавам информацията - но вероятно ще е така както казваш - Ще си седи оптиката в БГ и така.
 

mdinkov

Редовен Потребител
колкото са повече хората толкова е по интересно състезанието , според мен да заповядат .
 
A

Anonymous

Гост
Не по конкретната тема, но все пак е организационен въпрос:

На последната среща не беше предвидено нищо, свързано с асоциацията - събрание, обсъждане на въпроси и т.н. Не че на другите срещи имаше кой знае какъв ентусиазъм да се вършат такива неща. Стреляме, хапваме, пийваме, стреляме и си тръгваме. А тази асоциация трябва да се ръководи. Не казвам, че избраното ръководство не го прави, но повечето решения изискват Общо събрание. И нямаме никакъв механизъм да решаваме организационни въпроси без общо събрание.

В тази връзка предлагам да се подготви промяна в устава на асоциацията, която да позволява онлайн гласуване, което да замества при нужда заседание на Общото събрание. Тази промяна може да се гласува за нклк минути на следващата национална среща и от там нататък всеки въпрос може да се решава във форума.
 
Нагоре