И еднозарядната губи прострелка както и 10-ката ако не ги "спънеш".Аз имах проблеми с нея, гъне се като макарон (преварен).
Браво!Много пъти съм писал подомно мнение....но колегите се оплакват от липса на париС едно наум, че ще си навлека гнева на някои колеги, ще се включа и аз. ЗАБРАВИ ХАТСАН АТ 44, независимо колко заряден и какъв калибър. Казвам ти го като собственик на два(бивш и настоящ). Сегашният го държа от спортна злоба да човъркам. Решението ти е съдбоносно. Ако вземеш АТ-то, първо ще станеш шлосер, с това се започва. После ще придобиеш сериозни познания по струговане на детайли. Най-вероятно след това пушката пак няма да стреля като хората и ще дойдат нови за теб познания по мистицизъм и езотерика. През това време вече си станал баща на половината южна съседка, защото „Да им е.. м....а” ще е основнато ти мото. За да се опиташ да го направиш пушка, се преработва цалата вътрешност, слага се редуктор и се сменя цевта. Ти прецени на какви пари идва. Времето ти минава в постоянни настройки и замервания, вместо в стрелба. И пак проблема с гънещата се цевна кутия остава и не е сигурно, че ще стреля добре. Всичко това ти го казвам, ако имаш идея да стреля точно. Ако ще целиш бала сено на 20м., ееее, значи Хатсана си стреля от кутията. Ако искаш точна пушка и не си инат, Хатсана може да те откаже от това прекрасно хоби. Съветът ми е, събери си още малко парички и вземи свястна пушка, която може и веднъж в годината да я извадиш, но ще се изкефиш.
Поздрави
KRAL BIGMAX X 6.35мм е 2600 лири в турция, което прави грубо 630 лв и е 102456214 пъти по-читав от недоразумението ат44! Сложи и 2 пъти по 100 лв за ПСР тест, и пак си струва, щото тук исд му искат 1250 лв! Над 110 джаула от кутията, ако имаш късмет като мен, даже и стреля точно от кутията!Хубаво, колега, но вместо да изтъквате нямането на пари, може да бъдем по-конструктивни и да предложим решение. Да речем, че вдигна бюджета от около 500 на около 1000 - какво според вас мога да взема, което да отговаря на характеристиките на това АТ44 като мощност и пропорции, но да е по-качествено. Както преди няколко дни написах в поста ми, в който описвам какво търся: аз искам мощна пушка с която да гърмя надалеч. Не харесвам маломощни чисто спортни пушки, дори да правят 7мм. група на 30 метра. Не казвам, че точността е нещо, което съм готов да пренебрегна, дори напротив.. но искам сила.![]()
+ 200лв. път ако не е много близо.KRAL BIGMAX X 6.35мм е 2600 лири в турция, което прави грубо 630 лв и е 102456214 пъти по-читав от недоразумението ат44! Сложи и 2 пъти по 100 лв за ПСР тест, и пак си струва, щото тук исд му искат 1250 лв! Над 110 джаула от кутията, ако имаш късмет като мен, даже и стреля точно от кутията!
На мен пътя до Истанбул ми е 70 лв грубо, от Бс+ 200лв. път ако не е много близо.