ІХ-та Национална Среща на любителите на В.О. Есен'2010

A

Anonymous

Гост
Обръщам се към групите от Русе и Варна.Не е коректно да се коментира мястои и дата обявена почти година по рано.Парите са в недостиг на всички и това,че разстоянието е по-голямо за вас е факт ,но не и причина.На нас до Русе да не ни е било по-близо,но никой не е роптал.Уважете труда на другите и който е решил да идва-да заповяда.Хубаво е поне за националните срещи да се събираме повече хора,но всеки решава сам за себе си.Просто коментара е излишен при толкова уточнени вече неща и уговорени резервации.
 

братушка

Редовен Потребител
И така...
Срещата ще се проведе както е било планирано на 9-10 октомври 2010г. в местността Врачански Балкан.
В програмата са следните състезания:
- класическия ФТ в 2 кръга по 50 мишени на 9 и 10 октомври в класове:
* РСР Свободен (Unlimited);
* РСР Международен (до 16Дж);
* ППП
- нощен класически ФТ в 1 кръг по 50 мишени вечерта на 9 октомври смесено (без разделяне по класове)
- пневматичен пистолет 10м 40 (8х5) зачетни изстрела.

Официално откриване на състезанието ще е в 10:00ч на 9 октомври, започване на стрелбите ще е в 11:00ч.
На 10 октомври стрелбите ще започнат от 9:00ч.

Такса участие е 10лв. За членовете на БАФТ, пенсионери и деца до 16г. таксата е 3лв.

"Базовото" настаняване и "барбекю-база" ще бъде във Вилата на Община Враца.

Теренът за стрелба не е определен още окончателно. За 18.09.2010 е запланиран специален десант на място с цел внимателно проучване на възможностите за трасето. Ще бъде обявено допълнително.

Следва продължение...
 

братушка

Редовен Потребител
Центранизирано настаняване ще се организира само за "базовия лагер" във Вилата на Общината. Членовете на БАФТ ще имат предимство при настаняването там. Резервирането и настаняването на други места желаещите ще трябва да си подсигурят самостоятелно. Собственици (управители) по места (с изключение на х-л Кипарис) са предупредени за предполагаемо търсене, но ще трябва самостоятелно да резрвирате конкретните бройки места.

Вилата на Общината.






Общо взето това си е хотел със стаи по 2 и 3 легла и самостоятелен санитарен възел във всяка стая. Има само една единична стая и един апартамент за двама. Общ, достъпен за ползване капацитет в момента е 30 легла. Част от легловата база е заключена и чака ремонт. Иначе цялата вила е резервирана само за нас за датите 8, 9 и 10-и. Цената като за нас е 12лв на човек (10лв за легло и 2лв право на достъп до кухнята и съдовете и прибори там с цел самоизхранване).
На разположение са ни също така конферентна зала, обеден салон с капацитет около 50 места и сепарето към него за 10 места, сревизно помещение (подходящо за съдийска бригада и/или оръжейна стая. Заключва се.), доста просторен двор с беседка и възможност да си наредим скарите на 2 места. Има и 2 холодилника.
Отоплението е с електрически уреди, има налични във всички стаи. Обещаха, че няма да е студено. Топлата вода на бойлери, има във всяка стая.
Лично впечатление: не е лукс, но е чистичко, подредено и уредено. Ако трябва да сравнявам - много по-добре от хижа Узана, по-добро може би и от Бункера във варненско.
За резервации при мен на Лични, без капаро.

Други варианти за настаняване.

Хотел "Момина сълза".
Малък хотел на не повече от 200м от Вилата.
+359 - (0)92 / 621175 +359 - (0)885 / 234840
http://pochivka.bg/o-9225-семеен_хотел_момина_сълза

Заварих там само една възрастна жена, която дори не можа да ми каже точната цена. Ориентировъчно 15-18лв на легло. Но подхвърли, че към то датата може и да посмалят, не е сезон.

Почивна станция "Горски Дом".
На около 4км от Вилата. Има за него в начало на темата.
За резервации: 0886332033 - Камелия.

Хотел Кипарис.
На около 500м от Вилата.
http://hotel-kiparis.eu/

Хижа Пършевица
Не заварих никой там този път и не мога да им намеря номера. Но ще го науча и ще пусна допълнително тези дни.

Има още и ПОК Леденика (Почивно Оздравителен Комплекс). Доста реномирано нясто. Всъщност пълноценен реномиран хотел с много добър ресторант, сауна, плувен басейн и куп други работи. Но е ведомствен на АЕЦа, през почивните дни обикновено е натоварен и пускат "външни" само в случаи, че случайно остана нещичко свободно. Но, ако има желаещи, мога да проверя и за там (цени, телефони за резервации).



Забравих: цената на апартамента във Вилата е 30лв (за целия апартамент).
 

cdman

Администратор
братушка написа:
- нощен класически ФТ в 1 кръг по 50 мишени вечерта на 9 октомври смесено (без разделяне по класове)

Не съм сигурен дали това няма да е много - от опит знам че нощния ФТ тече 2 пъти по бавно от дневния - което ако има 20 участника и повече си отива направо 4 часа , мисля че повече от 30 мишени за нощен фт ще дойдат в повече?
 

cdman

Администратор
моето предложение е не повече от 30 - но това всъщност може да се уточни и най-накрая - просто се казва вечерта - трасето го минавате до мишена номер Х и готово :) така че не е нещо което трябва да мислим много.
 

bor1968

Потребител
cdman написа:
моето предложение е не повече от 30 - но това всъщност може да се уточни и най-накрая - просто се казва вечерта - трасето го минавате до мишена номер Х и готово :) така че не е нещо което трябва да мислим много.

Така е. Като се види какво точно ще е трасето, ще се реши на място. Ако цялото трасе е на някоя полянка около 30 бр. е добре. Ако има повече ходене и 20 бр. са достатъчно.
Тъкмо ще има и повече време за бирата и пържолите, че ние пияниците какво ще правим :crazy: :cheers:.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Това "Членовете на БАФТ ще имат предимство при настаняването там." при 30 места общо звучи много дискриминационно. :no: Аз искам апартамента за двама. :)
 

братушка

Редовен Потребител
Макси, да те предупредя - апартамента е по-голям от стаите, но не е по-луксозен. Същата скромна обстановка, само по-голямо.

Приемай го като един вид зарибяване ;)
В крайна сметка всичките преговори съм водил от името на БАФТ :pardon:
Пък да видим още колко точно реални членове на БАФТ ще пуснат заявка...

В Монтана аз минах 20 мишени нощно 3 пъти за малко повече от 3 часа.
Айде поне 30...
Тогава към 19ч вече ще е тъмно.
 

andi

Редовен Потребител
Миша , помисли за Пловдивската идея , която реализирахме на ФТ в Богданица : семействата (двоиките) да плащат такса и половина вместо две пълни .
 

big_dragon

Редовен Потребител
Дайте едни географски координати на стрелбището.
Започваме подготовка на групата.
 

братушка

Редовен Потребител
ЖоПиеС нямам :pardon:
Така, че по картата.
Влизането в град Враца става само от 3 посоки. Монтанската посока не коментираме :)
Остава от към Мездра и Оряховското шосе. Откъдето и да пристигнете карате из града на всичките кръстовища и светофари само направо докато видите големи кафяви указатели за Леденика (има се предвид пещера Леденика). На този разклон двете направления се срещат и тръгвате покрай един канал да излизате от града. След излизане от града на 1-2км първото и единственото отклонение надяно. Има указател за ПОК Леденика на АЕЦа. Започвате да катерите планината. По пътя има само 2 разклонения. Първото е за самата пещера, тя е надясно. Вие хващате наляво по указателя за мандра Пършевица.
И вече точно на втория разклон, максимум 100м, е самата Вила. Тя не се вижда от пътя изобщо и ще сложим разбираем указател. А от лявата страна на пътя, на 50м е хотелчето "Момина Сълза".
По отклонението надясно се стига до ПОК Леденика, а направо по пътя се вижда и хотел Кипарис.
По пътя направо, по указателя за мандра Пършевица, ако се кара само по асфалта се стига първо до "Горския Дом" и след него до хижа Пършевица.

1. Вилата на Общината.
2. х-л Момина Сълза
3. х-л Кипарис
4. ПОК Леденика
5. п.с. Горски Дом
6. хижа Пършевица
 

Attachments

  • VrBalkan-Map1.JPG
    VrBalkan-Map1.JPG
    34.7 KB · Прегледи: 87

ангел иванов

Потребител
Това е,колега,влизаш откъм Мездра и караш направо по бул.2Юни.Стигаш до светофара,втория,след първия вляво е ОМВ бензиностанцията,преди втория-пак вляво е пожарната.Булеварда прави завой надясно,ти караш направо!Излизаш на разклонението за Згориград и хващаш нагоре и все по табелите.Караш нагоре по ждрелото на реката,минаваш прохода Вратцата, и след него е отбивката за Леденика.Ако в четвъртък съм във Враца вечерта при дядото,ще пиша да чакак някъде колеги,които минават сефте оттам,ама не е сложно,напротив,проблем с упътването няма. ;) :cheers:
 
Нагоре