ИГРИ

sharpbg

Потребител
Kristian написа:
Докато изиграя STALKER на моменти ми идваше да си блъскам главата в стената.Играта е доста реалистична,в началото гадовете ме кълцаха като пържола за Коледа.Та който има здрави нерви-нека се пробва.
и здрав компютър :D ;)
 
A

Anonymous

Гост
някой от вас бръмка ли на това:
05_5.jpg

Играте е култова.Най-добрият симулатор ever! Особено в мрежа.

PS. Tова си ми е официалния combat skin:
16071730.jpg
 

angelmr

Редовен Потребител
Аз :)
Но от година сигурно не съм подхващал джойстика в мрежа. На практика симулатора доста е поостарял и е по-аркаден от колкото иска твърдото ядро фенове. Чакаме следващия пач където ще се въведе по-реалистично поведение на самолетите при претоварване. Сегашния тип симулация стимулира въздушни боеве тип въздушен контрастрайк, с резки маневри винаги на максимални претоварвания и под секунда време за реакция, което се различава от историческите събития и реалните боеве и отблъсква сериозните фенове. Всъщност именно факта че напоследък само догфайт сървърите са населени и нежеланието на ескадрилата в която членувам да провежда организирани операции е нещото което постепенно ме отдалечи от онлайн полетите. Аз харесвам груповата работа.
Между другото ти членуваш ли в някаква ескадрила? Къде летиш и с каква екипировка си? Не за друго но ми е любопитно да сравня къде съм аз спрямо другите виртуални пилоти.
ПС. Между другото във форума си имаме и истински пилот, който може да сподели неща от реалните бойни п олети макар и не с витлови самолети.

ППС:
Едим малък поздрав с няколко от любимите ми клипчета:
http://www.youtube.com/watch?v=F-x7OEgFJIE

http://vbox7.com/play:63897783

http://www.youtube.com/watch?v=GxLv6f1evIM
 
A

Anonymous

Гост
Някой зарибен по ARMA сериите? То това е малко по различно от понятията игра ... по скоро военен симулатор. Нищо общо с рамбовските CoD и Battlefield ... Отдавна търся българи , които играят тази игра , че да си направим наше бг отделение , че на тия чужденци не им разбирам като говорят по микрофоните кой как може ... :)
 

angelmr

Редовен Потребител
Дай малко повече подробности. Аз по принцип се занимавам повече с един политико икономически симулатор в свободното си време, така че по принцип харесвам симулациите.
 
A

Anonymous

Гост
angelmr написа:
Дай малко повече подробности. Аз по принцип се занимавам повече с един политико икономически симулатор в свободното си време, така че по принцип харесвам симулациите.

Ще пробвам да направя едно ревю - непрофесионално :) ...

До сега има излезли ARMA Combat Operations, ARMA 2 и ARMA2 Operation Arrowhead. Последните две части са супер тежки и изискват много добър компютър. Първата част е ОК за средностатистическия потребител, но в Онлайн игра няма толкова играчи вече , защото е стара (въпреки това графиката и е повече от добра).

Като цяло в сериите е заложено на реализма. Примерно случвало се е да обикаляме 30 мин. по картата с нашата част докато видим врага къде е. Това е така , защото картата е отворена напълно свободна за движение. Има си гори , планини, селца , градове , пътища , знаци, цивилни МПС-та (които може да се карат).

В зависимост от ситуацията , играча може да командва 12 други играчи. Заповедите са или през гласовия чат или през вградено радио, като там:

- влез в превозното средство
- регрупирай се
- възможност за избор на строева постройка
- стой ниско
- няма опасност
- бъди в готовност
- прекрати огъня
- открий огън по желание
- атакувай еди кой си конкретен противник или противниково МПС
- качи се в едикое си мпс , но на шоф. място или качи се , но отзад , или на картечницата и тн.
- оглеждай хоризонта
- оглеждай на близка дистанция в детайли
- търси прикритие
- възможност за разделяне на 12-те подчинени на под-части (примерно снайперист и спотер в една част, инжинери в друга и тн)
- и тн. има още много много тактически команди , които могат да се изпозват за да си направиш сам тактиката.

Също така , играча може да е под командването на друг играч и да е просто "КИР" , на който да се раздават заповеди.

Има богат автопарк в играта. Танкове , БТРи , Хъмвита, УАЗ-ки, Хеликоптери , Изтребители, Цивилни коли и камиони, мотори, АТВ-та, лодки, малки корабчета дори и тн и тн.

Има един режим в онлайн игра при който двата отбора се пускат на цялата карта - остров и целта е да се пленяват градове , като се печелят точки. И понякога в този тип игра , тя продължава с дни ... като постоянно влизат нови хора , на мястото на тия дето им се е приспало след 12 часова мисия ;)

За играчите. Общностите които играят АРма са по - затворени , малобройни , но по надъхани. Защото тази игра не е бозалив ХИТ като КоД или Батълфийлда , а се иска обучение , иска се изключително отборна игра. Затова хората се събират и организират във войскови части и играят винаги заедно , както и тренират. Примерно един от войсковата част е пилот на хеликоптер. И той всеки ден тренира да го управлява максимално надеждно и бързо. Други се упражняват на тактика и др и така всеки познава навиците , силните и слабите страни на човека в отбора, въз основа на което се дават различни задачи за всеки в реална игра.

В играта има детайлна карта , на която също могат да се правят тактически промени , компас, часовник, радио и тн.

Над 80 различни оръжия.

Реална балистика , като проектила не се движи по абсолютно права линия , а има парабола , макат и незабележима с просто око (както е в реалния живот), вятъра също влияе на изтрела. Също позицията , дали си легнал, клекнал или прав.

И трите части са платени и с пиратска версия не могат да се играят онлайн. Аз лично активно играя първата част , защото компа е слаб за втората и третата. Към 30 лева струва от Steam - http://store.steampowered.com/ . Там като си купиш играта я сваляш директно , без да ти пращат дискове и тн и си е абсолютно оригинална.

Ако има въпроси .. насреща съм . Ще се радвам да се съберем българчета и да смачкаме някой друг отбор. ;)
 
A

Anonymous

Гост
Brute_Force написа:
някой от вас бръмка ли на това:
05_5.jpg

Играте е култова.Най-добрият симулатор ever! Особено в мрежа.

PS. Tова си ми е официалния combat skin:
16071730.jpg
Аз го бръмках на времето, когато влизах редовно във форума на Hardwarebg. И си мисля, че ника ти ми е познат от там. Дори май сме си писали тогава за играта и за някакви модели джойстици ;)
 

delpx

Потребител
Здравейте. търсяето тази игра - NRA Varmint Hunter моля някой ако я има да я сподели. Същата фирма са направили и симулатор за бенч и той е итгересен има го в замондата - http://zamunda.net/details.php?id=161324&hit=1

ПП сега като го поразгледах май е снайпинг но имаше и за бенч.
 
A

Anonymous

Гост
Ralfi написа:
Реалистична игра е STALKER. Там се чувства пропадането на куршума и има много гадове за трепане. :yes:

STALKER - това беше тая, украинската игра, чието действие се развиваше в 30- километровата зона на поражение около Чернобилската АЕЦ, нали? -
http://www.vbox7.com/play:ef0dc6b2
 
A

Anonymous

Гост
Да да, същата е. 1 и 3 тата част са добри, но 2 рата не става. Горе долу пушкалата са реалистично направени, не само има траектория, но и засичат, и се хабят...
 
A

Anonymous

Гост
Ralfi написа:
Да да, същата е. 1 и 3 тата част са добри, но 2 рата не става. Горе долу пушкалата са реалистично направени, не само има траектория, но и засичат, и се хабят...

Тогава виж тук:
http://wasteland-bg.com/phpbb2/topic1914.html

СТАЛКЕР - "Сянката на Чернобил" е оригиналът. "Чисто небе" е тая, за която казваш, че не става и се явява предистория на първата, а
" Зовът на Припят" е отделна история от другите две. СТАЛКЕР 2 се разработва в момента.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Най-забавния онлайн пъзел който съм срещал. Една от любимите ми игри. Обещавам че който има търпение да го играе много ще се забавлява. Из нета го има и за сваляне.
Samorost 1:
За сваляне. Разархивирате и стартирате .exe-то.
http://freeplace.info/CaMyPau/Samorost1.zip

Samorost2:
http://freeplace.info/CaMyPau/Samorost2/Samorost2.html

Samorost 3:
За сваляне. Разархивирате и стартирате .exe-то.
http://freeplace.info/CaMyPau/Samorost_3.rar
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте, а случайно да има някой мераклия да играем на Warcraft III The frozen throne? Случайно да се подвизава тук, някой стратег сред стрелците ???
 
Нагоре