CO2 пистолети, револвери и пушки

Hidden

Редовен Потребител
С един приятел се сдобихме с 50-калиброви Умарекси - аз с пистолет, той с револвер. Ето две снимки на пищаците един до друг и няколко сравнения.
Първо се вижда, че пистолетът е по-компактен. Тежат приблизително еднакво. Пистолетът, обаче, е с по-дълга цев (грубо 12 см) - води револвера с около 1.5 см. Не сме ги мерили, но в някакво ревю четох, че пистолетът е с по-висока енергия. И двата са шумни. При самозащита това би било много добре - представям си какви мисли ще се появят в главата на нападател, ако извадя нещо, имитиращо боен пистолет, то гръмне и нещо го удари силно в тялото.
На втората снимка се вижда, че пистолетът има по-добри мерни прибори - аз моя го купих втора ръка, та флуоресцентните точки липсват - останали са само дупки от тях. От друга страна обаче на револвера могат да се монтира бързомер - той има релса отгоре и отдолу. При пистолета има само отдолу, така че може да му се сложи само лазер или фенерче.
Пълнителят на пистолета се намира отдолната част на цевта - представлява канал с пружина, в който се вкарват топчетата. При револвера нещата са ясни. Двата пълнителя побират приблизително еднакъв брой топчета - разликата беше в едно или две топчета.
Разликата в начина на подаване на мунициите води и до разлика във възможните проектили - в барабана на револвера видях в Тубата да слагат какво ли не. С пистолета няма да стане точно така. От друга страна дългата цев на пистолета дава възможност за предно пълнене и съотвено използване на по-дълги проектили, например стрелички.
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    139.3 KB · Прегледи: 156
  • 2.jpg
    2.jpg
    136 KB · Прегледи: 152

jix1974

Потребител
При самозащита това би било много добре - представям си какви мисли ще се появят в главата на нападател, ако извадя нещо, имитиращо боен пистолет, то гръмне и нещо го удари силно в тялото.

Колега, в профила ти пише, че си от Перник...направо ме шокираш..хаха
Моментът в който нещо го удря ама му няма нищо.. е фатален. Пък и му развръзваш ръцете, изпаднал в ситуация на законна самоотбрана, да приложи максимална сила с квото му попадне..или носи в джоба..или в кобура..
Демек - умната Няма ли топчета с пипер за тоя дивайс, така по-може да свърши работа.
 

Hidden

Редовен Потребител
няма нищо.. е фатален. Пък и му развръзваш ръцете, изпаднал в ситуация на законна самоотбрана, да приложи максимална сила с квото му попадне..или носи в джоба..или в кобура..
Нищо, нищо.. колко да е нищо - силна болка.
Тези два пистолета са за самоотбрана от случайни подпийнали или повярвали си хора, които могат да ти направят проблем на улицата, в парка и т.н. Не е за обиране на банки. Ако някой не е случаен човек и се е подготвил да ти навреди и си "носи в джоба..или в кобура" нещо, то това нещо ще е извадено и ще сочи към теб. Тогава пистолет с CO2 няма да помогне.
До някъде разбирам гледната ти точка, но пак казвам - пищаците са за неподготвени нападатели. Бях чел някакви изследвания, според които обикновените идиоти, които могат да ти направят проблем на улицата не очакват съпротива или ответна отбранителна реакция.
Е, дано пистолетите се ползват само за забавление, да не се налага друго :cheers:
 

PUNISHERvw

Редовен Потребител
Ще ми бъде интересно какво могат да направят с тунинг над 20+ дж.И какво е необходимо да се направи за да го постигнат.Има някакви тунинг комлпекти ,които увеличават мощността ама са си скъпи доста. Тук не могат ли да се направят същите ,но по-евтино?
 

PUNISHERvw

Редовен Потребител
Някой няма ли да направи тунинг на тези пищаци и да направи ревю?
 

Jorom

Редовен Потребител
Аз поне засега не мисля да го отварям дори, поради три причини!
1 - достатъчно е силен, за първо ниво на самозащита така да се каже, за следващo нивo имам други опции!
2 - в гаранция е!
3 - след тунинга със сигурност ще мине границата от 24 джаула, а не е уведомен!
 
Последна промяна:

Jorom

Редовен Потребител
С кобур за вътрешно носене, мисля че доста хора ще се изненадат колко скрито може да се носи тая голяма ютия!
Не че ходя така, но съм пробвал различни кобури и в случай на нужда мога да го нося доста скрито! Досега не ми се е налагало да го слагам на кръста, но знае ли човек! Нека да ми е под ръка в колата. По-добре да го имам, и да не ми потрябва, вместо да ми потрябва и да го нямам! Мисля че може да върши добра работа срещу кучета, мангусти и други твари, при които не се очаква да отвърнат на стрелбата
За мен травматичните оръжия на Умарекс от Т4Е серията са доста смислени, и според мен точно такива като нас би трябвало да имат задължително и такива в арсенала си, особено като ходим по горички и полянки да стреляме! Щото в случай на нужда човек ползва каквото има под ръка - едно е да се ползва такова гладкоцевно оръжие, което понеже не се уведомява е много трудно проследимо, а съвсем друго е да си принуден да ползваш поради липса на друго оръжие под ръка въздушно с 60-80-100+ джанки което е потенциално многократно по-опасно от това, да не говорим колко много по-скъпо може да е от тия 200 лв за Умарекса...а доколкото знам, приберат ли куките оръжието, забравяш за него!
Нека си пазим от компрометиране въздушните пушки!
Ако мога да се защитя с травматично оръжие за 200 лв, защо да рискувам да ползвам такова заради което мога да си причиня много повече главоболия и финансови загуби, както и да наливам вода в мелницата на мисирките...
 
Последна промяна:

Lighthammer

Редовен Потребител
Не знам колко се продават ВО от тази серия за самозащита, на мен също продавач в оръжеен магазин ми е казвал, че много се търсят, но от Умарекс определено работят в тази насока. Скоро ще пускат по-мощна помпа от предишната им, с по-голям капацитет топчета (16), .68 калибър, ще я има във варианти 7,5, 16 и 40 (!) джаула. Първите два ползват две капсулки 12 г и имат системата за активиране с удар, която имат предишните ВО от серията, но най-мощната няма да я има, защото ще ползва 88-грамовите СО2 бутилчици. За предишните пушкала аз имам съмнения доколко могат да изпълнят зададената им функция, обаче 16 топчета .68 калибър с 40 джаула вече си е сериозно нещо, презареждането е бързо и определено бих си държал нещо такова в къщата, особено ако гърми силно, но много ме разочароваха, че не са измислили как да си седи бутилката и да се активира при нужда като при останалите.
 

Lighthammer

Редовен Потребител
Тука ми попадна някакъв мод на револвера HDR50 за повече сила, ама пише, че работи на 11-джауловата версия, не знам какво ще рече това.
 

glavanov55

Редовен Потребител
Ако трябва да повериш охраната си на тази шпаргалка здраво си я закъсал.По добре отработи нняколко техники за ръкопашен бой ,тренирай ги ежедневно довеждаики ги до автоматизъм и разчитай на уменията и ума си!!!!
 

praetorian

Редовен Потребител
Ако трябва да повериш охраната си на тази шпаргалка здраво си я закъсал.По добре отработи нняколко техники за ръкопашен бой ,тренирай ги ежедневно довеждаики ги до автоматизъм и разчитай на уменията и ума си!!!!
Ами, снаряди си прашка със съчми...Ще ти излезе към 5 лева :)))А ефекта ще е..Хм.. наистина "поразителен". Малко извън темата.
 

LogiBG

Редовен Потребител
Новата придобивка Diana Airbug 4.5mm.Накратко мойте наблюдения след около 100 изстрела - пистолета се усеща лек около 900гр., спусъка е прилично лек втората степен е регулируема(още не съм пробвал да проверя колко лек може да стане) предвидим е има отчетливо спиране преди да стрелне не е перфектно но е добре.Има лек звук от пружината на ударника при изстрел, като се амортизира може и да стане по-шумна ще видим.С тези чашки от снимката проблеми със зареждането, при пълнителя или единично, не съм имал върви си плавно.Приклада е адски удобен поне на мен особено заради формата на ръкохватката.Пистолета е прилично шумен, мога да го сравня с револвер на dan wesson 6inch и на колегата Hidden гамовския пистолет мисля, че е AF-10 и спрямо тях си е шумен.Като изстрели прави около 30 изстрела в добри групи.След 40 започва да пада попадението до към 55-тия. Реално последните 15 изстрела може да се ползват за кенчета например пропадането на 5 метра е около 5-6см.Това е единствената група, която съм снимал, прав от пет метра като правих леки корекции на мерника и последните три изстрела са около 10ката.Ще има още разбира се а колегата Hidden има почерпка от мен защото ме зариби с тия пистолети и не съжелявам, адски забавни са.Ще проверя за накрайник, за да сложа заглушител, ако не намеря дали ще има някой от форума колега който да му се занимава да ми направи, моя се сваля лесно за мостра!?
Дано съм бил полезен на някой новозарибен като мен.
 

Attachments

  • DEFC6A45-9F22-4356-AAB2-E4E5B6920ADE.jpeg
    DEFC6A45-9F22-4356-AAB2-E4E5B6920ADE.jpeg
    869 KB · Прегледи: 92
  • 8D7872F1-D20F-460F-ACCD-EF16B52EB3DC.jpeg
    8D7872F1-D20F-460F-ACCD-EF16B52EB3DC.jpeg
    591.7 KB · Прегледи: 80
  • 26407BE8-B7FE-4FB9-A5C1-901EA1027639.jpeg
    26407BE8-B7FE-4FB9-A5C1-901EA1027639.jpeg
    675.7 KB · Прегледи: 82
  • 5C7407B6-55E5-471D-8E26-511477A5AD8A.jpeg
    5C7407B6-55E5-471D-8E26-511477A5AD8A.jpeg
    395.7 KB · Прегледи: 83

pakfa

Редовен Потребител
Попадна ми този пистолет и не му устоях..:) Feinwerkbau mod.2 на Co2. Старичък и отслужил честно в някой клуб. След кратка профилактика машинката заработи и реших да го пробвам. Това са първите 10 изстрела в живота ми с подобен пистолет. 5 метра, с две ръце и упора :-[ . Мисля , че ще свикнем бързо един с друг.
 

Attachments

  • FWB Mod.2 Co2.jpg
    FWB Mod.2 Co2.jpg
    280.8 KB · Прегледи: 87

Дончо Иванов

Редовен Потребител
Нужно ми е уплатнение(О пръстен) за балона с газ. От там изпуска
 

Attachments

  • IMG_20211115_054622.jpg
    IMG_20211115_054622.jpg
    175.4 KB · Прегледи: 47
  • IMG_20211115_054629.jpg
    IMG_20211115_054629.jpg
    144.2 KB · Прегледи: 43
Нагоре