Haenel 312 , 311

Пурко

Потребител
Благодаря много за линка - аз се чудех коя точно фиксираща гайка е, тъй като има явно два размера, в зависимост от модификацията, респективно - изпълнението на мерника. Доколкото се ограмотявам, моят е Тип А.
Гледах в сайта и се канех да си поръчам резервни части - пружини и маншети.
В тази връзка - видях, че има два вида пружини -
Standard -F https://www.waffencenter-gotha.de/s...enfeder-Standard-F-HAENEL-312-3-121::338.html
и
Stark - Export https://www.waffencenter-gotha.de/s...feder-Stark-Export-HAENEL-312-3-121::339.html

Инексът "F"на първата вероятно кореспондира с позиционирането на пушката в мощностния диапазон и в тази връзка, втората дали малко е по-силна? Липсва информация за дължина, брой витки, дебелина на телта. Питам от чисто любопитство, така или иначе 312 не е силова пушка, не може да се модифицира в такъв аспект, нито искам да я правя такава - тя е предназначена за друго. Просто е интересно дали идеята не е била примерно с нея да се добавят 10-15 метра в секунда. Мисля да поръчам няколко пружини за запас и се чудех в тази връзка дали да не взема от двете по две примерно.
Има и два вида маншети - стар(кожен) и нов(полимерен) - дали е удачно да заложа на новото и синтетично, или да се доверя на класиката и да поръчам пак от двата по два примерно? Хубаво е, че се предлагат възлите и в комплект - болтче, подложка, маншет, за да се подменят заедно.
Дали е удачно да се поръчат и елементите на демпфера на цевта - пружина и гумена част, не знам колко склонни са към амортизация и доколко си струва да се награбвам и с тях...
Ако има други дребни части, които се амортизират лесно, бихте ли ме насочили, за да поръчам и от тях резерв - пружинки, дребни уплътненийца и прочие. Подбитите щифтове и болтчета ги видях и разпознах - направо ще си поръчам, вместо да се занимавам да ги давам на хора за полиране и оксидиране - ще ми излезе същото като пари, а ще разполагам с нов детайл.

От този сайт май не може да се пазарува с кредитна карта, което е доста обременяващо, но пък имам клиенти в Германия, които предполагам, че с удоволствие ще ми свършат тази дребна услуга.


п.с. Най-напред обаче ще пробвам някак да разглобя пушката - клипове в тубата има, не знам как ще е в живия живот обаче, за да видя как изглежда отвътре цевта. В Габрово няма на кой да разчитам да знае как става, ще гледам да се оправя някак сам. Ако се окаже някаква морга, ще турям кръст на този проект и ще издирвам друга пушка...

п.п.с. А, видях - то си пишело отдолу, бе! Доколко как ще е реално, хм...

Stark - Export

(Exportausführung)

Vo (Anfangsgeschwindigkeit) max. 220m/s**

Energie (des Geschosses) max. 15 Joule **

** (je nach Leichtgängigkeit und Dichtheit der Kolbenmanschette ud Laufdichtung)

Хората обективно са си написали, че зависи обаче от буталната група, демпфера и уплътненията на цевта, Може да се окаже, че проектилът изхвърчава не в оптималния момент и в крайна сметка ефекта е относителен и на лице имаме само един нараснал откат и намалена точност.
 
Последна промяна:

Евгений Б.

Редовен Потребител
https://www.waffencenter-gotha.de/s...e-Korntunnel-Typ-A-HAENEL-312-3-121::318.html
View attachment 92722
6 евро + десетина лева доставка, ако за тази гайка говорите.
Сглобяването не е сложно, но е добре първоначално да ти покаже някой който знае какво прави.
Има ли някаква врътка с доставката? И някъде другаде бях чел, че доставят с бг пощи за тези пари, ама вчера като напълних количката и избрах Бг ми изписа DHL 20euro доставка. И нямаше други опции. Или чрез сайтове като ггбг със склад в Германия и доставка до тук?!
 

xpresident

Редовен Потребител
DHL работят с Български пощи. Аз съм поръчвал два пъти от сайта и идваше в пощата, цената на доставката беше ниска. Но бяха дребни неща.
 

apapazov

Редовен Потребител
Преди два дни получих пратка от Германия по ДХЛ и е доставиха от Рапидо. Случвало се е и със Спиди да дойде
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
DHL работят с Български пощи. Аз съм поръчвал два пъти от сайта и идваше в пощата, цената на доставката беше ниска. Но бяха дребни неща.
Screenshot_2021-08-26-11-41-04-384_com.android.chrome.jpg
Пънче 2мм и 1мм отвор за диоптрика, едва ли са повече от 20грама :)

Явно са вдигнати цените. Следващия най-ефтин вариант е доставка до склад на ггбг в Германия - 10лв, доставка до бг склад - 3лв, доставка с Еконт/Спиди -7лв или общо 20 кинта.
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
Вероятно вече използват друга услуга на DHL при която тук ще се поеме от куриер. Така ще е по-сигурна доставката. А за да излезе евтино, трябва да обявиш тук в темата "колективна поръчка".
Аз съм готов да се включа с едно "пънче".
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
Ок, желаещи за колективна поръчка се намериха, сега трябва да намерим и човек, на който му се занимава да е изпълни :) Бос съм в тези неща и не обичам да се захващам с неща, които не са ми ясни :) Особено и с немски език, който ми е като майчин... И мама хич не го знае.
 

Hidden

Редовен Потребител
И аз бих се включил с две-три работи. А с немския може да се справим лесно - влиза се в сайта през Хром и му се дава автоматичен превод от немски на английски например.
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
Момци, не мога и по-скоро не искам да отговарям за толкоз народ. Ако някой, който има опит и му се занимава да казва, ако ли не ще си пусна соло поръчка, поне да знам, че дори да не е наред нещо и се обърка поръчката да си му мисля аз.
 

Пурко

Потребител
И аз бих се включил, макар че след прочетените вметки на колегите за някои неща, ми омекна мерака... Нямам проблем и аз да поръчам, просто плащането към Немция ме притеснява, като няма ПейПал или кредитни карти. Не толкова за парите, колкото за неопредленостите с другите методи. Иначе е странно, че на колегата му искат 20 евро - на сайта пише, че застраховани пратки до 500 евро(зависи от масата и обема) се изпращат за 12.95 Е, а незастраховани - за 9.95. По-нагоре се обясняват, че имало забаваяния с доставки, извинения, нам какво... А може да не са си ъпдейтнали и сайта, гледайки колко е примитивен като цяло.
 

Evanko

Потребител
21.13 евро е доставка до БГ, има вариант да се прати за 4,95 евро до адрес на Грабко в Германия и за около 4лв. до София.
Има вариант да си разделим доставка.
 

xpresident

Редовен Потребител
DHL Intraship (Versand per DHL BG : 0.121 kg): 6,95 EUR
inkl. MwSt 19%: 7,51 EUR

Това е моя поръчка от 2017-та. Явно цените са се променили.
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
Извинявам се, но не съм в час с терминологията. Какво е това? Ако може снимка. Предварително благодаря....
https://www.waffencenter-gotha.de/s...er-Korntunnel-Typ-A-15mm-HAENEL-312::322.html

За мушката единия вид бленда... И аз не съм много в час, ама така съм чувал да му викат..и дали е точно бленда не съм сигурен на 100% :)
 

Valo

Потребител
А-а-а-а-а.....Ясно, благодаря. Всъщност, това си е мушката. А онова, в което се туря това си е основа на мушката. Мушките са с кръгче и с колче. Явно от колчето е тръгнало пънчето.
П.П. Да не ви стресирам, ама ако тази нещастна мушка наистина струва 5 евра - започвам да планирам почивка на Бахамите. :rolleyes:
 

Пурко

Потребител
А-а-а-а-а.....Ясно, благодаря. Всъщност, това си е мушката. А онова, в което се туря това си е основа на мушката. Мушките са с кръгче и с колче. Явно от колчето е тръгнало пънчето.
П.П. Да не ви стресирам, ама ако тази нещастна мушка наистина струва 5 евра - започвам да планирам почивка на Бахамите. :rolleyes:

Aми като го сърби човек - ще се чеше... Аз като сметнах всички части, които искам да си купя - едни за запас, а други за подмяна на неестетично изглеждащи, отидох на към 250 евро(без да коментираме диоптрика, който нов е 299, в случай че не искаме стария да е поожулен). Като туря и пушката, която общо взето не е в естетична кондиция, да си бях взел прилична нова, ако гледаме рационално на нещата... :)
 
Нагоре