REXIMEX

cilindura

Редовен Потребител
Както се казва, колеги, не бих си оставил магарето в калта. Така че ще опонирам на колегата Щангата, като използвам факти. Трите пистолета бяха внесени от Турция за малко по-малко от 900 лв. Много преди да реша да си купя това оръжие, проучих пазара. Имах желание за пистолет / ПЦП/ , лесно обратим в карабина. Хайде сега да погледнем моделите на ПЦП-пистолетите в холандския магазин "Крале". "Артемис" - РР 700 - същия мерник, цена 480 лв. "Еваникс РЕКС -Р - 1525 лв, няма мерник. ФХ "Ранчеро" - 1848 лв., няма мерник.
Пистолетът Рексимекс има абсолютно същите мерници без никаква разлика, като на руския Атаман АР-16 цената му е 2219 лв. Пистолетът "Рексимекс" е предназначен за забавление. Това не е пистолет за точна стрелба. За съжаление, цените на ПЦП-оръжията са високи. Който иска да стреля с мерници, може да си купи пружинен пистолет. Повечето от тези пистолети за ниския си ценови клас разполагат с добри механични мерни прибори. Ако желае да стреля с ПЦП с добри механични мерни прибори, човек може да си купи "Щайер ЛП - 50", само че трябва да даде само 3774 лв.
И щях да пропусна: нашите пистолети са едни от първите бройки, залежали в оръжеен склад в Турция. Качеството им е перфектно, както се вижда от снимките. За сегашното качество - не знам, нямам представа. Булпапите, които купихме с Росен от Турция, също бяха от първите бройки с високо качество и метални барабани ,без "кранчето" - регулатор на сегашните булпапи, които са вече с пластмасови пълнители. Съжале , боку.
 
Последна промяна:

6tangata

Редовен Потребител
Не знам какво има на пазара, ама да си купиш пистолет с мерник като на детски такъв за една торба пари ми е странно. Изобщо не оправдавам другите марки ама да стреляш с пистолет без читави мерници ми е непонятно. Просто не схващам идеята на фирмата. И аз загледах пистолета, но да взема чисто нова играчка и да почна да търся мерник, който не би струвал кой знае колко като читаво направен от фирмата? Като имащ доста играчки тип пистолет, мога да твърдя смело, че с тези мерни прибори групите на пистолета и кефа ще са на - 50 %. На пружинен пистолет и мерника да не е читав от ниския клас няма значение, щото групата зависи от много неща. Тук както спомена цевта е супер, ПЦП един мерник и спи града ;) Поне при мен да стрелям с читави мерни прибори с по нисък клас оръжие ми доставя по-голямо удоволствие от по висок клас с нещо наподобяващо мерник. Аз казах Хау без лоши чувства ;)
Разгледах Атамана, ми на визия наподобява КНО система 1911, най-често в калибър 45 ACP, с типичните чирени за 1911. На тях мерника е точно такъв тип, поне повечето. Визията на турския наподобява спортен пистолет. Та за мен двата пистолета имат различен стил....
 
Последна промяна:

Niki

Редовен Потребител
Ако мерника му е проблем на тоя пищак, слагайте оптика, бързомер? На 30-40м, а и повече какво ще уцелите с тия мерници? Бидон от зеле? Мишена, колкото топка за голф няма да я виждаш на 40м,като се опиташ да вземеш на прицел. Дано само мерника е кусур на тоя инструмент.
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Тунинг на Reximex Throne - 5,5 мм. Пушката, наистина е направена, с голямо внимание към детайли и финиш. Мнението ми е много добро - изненада ме и с външност и устройство. Куфарът е много здрав и солиден - все едно е правен за РПГ или Базука. Има и колелца даже. След отстраняването на слабостите, пушката се оказа страхотна. Ето и въпросният тунинг: Разширяване на отвора на клапанното тяло от 4 на 5 мм. Разширяване на трансферпорта от 3,5 на 4,5 мм - повече не може, поради близостта с друг отвор. Отворът за въздух на цевта е направен на конус 4,5 > 4 мм - трансферпорт > цев. Изтънен дотиквач. Полиран вход на цевта. Нов боен клапан - 11 мм, с щок, без о-пръстен. Пружина на клапана - корава, 2 пъти по-дебела от оригиналната лигава пружина. Оригиналната е тънка и дълга и се нагъва, като змия в клапанното тяло, като повежда и фиксира клапана накриво в клапанното тяло и го беше повредила. Нова пружина на ударника, по-корава и по-къса, с около 3 см. Оригиналната е тънка и дълга. Разширен отвор на регулатора от 4 на 4,5 мм. Щифтът на редуктора е премахнат, тъй като не става за нищо и не работи коректно, а тялото на редуктора е оставено, за да работи, като изравняваща втулка, с малък отвор към клапанното тяло - оказа се, че и така работи, подобно на редуктор. Спусъкът е добър - обрах му само празния ход, защото беше доста дълъг. Така настроена, на правоток, пушката направи 48 изстрела - 4 пълнитела, със скорост 283 - 287 м/с, с JSB 1,175 м. Това от 215 бара, до 150 бара, с максимално разхлабена пружина на ударника. При завъртане на регулатора напред, половин оборот, пушката прави 3 пълнитела с 295 м/с. Платото е същото, което ме накара да харесам много пушката. При натягане, с още половин оборот, скоростта става 305 м/с. Максималната скорост, която измерих, беше 346 м/с, а можеше и още, но не ми се бърникаше повече. Пушката спокойно си прави 2 пълнитела и отгоре с JSB 1,64 гр., със скорост 290 - 294 м/с. По желание на собственика, я оставих с минимално натегната пружина на ударника и скорост 283 - 287 м/с. Надявам се да публикува снимки с групи на 50 и 100 метра и допълнителни впечатления.
Ники, страхотна работа братле за пореден път, браво. Знаеш ли дали колегата е качил снимки на мишените на 50 и 100 метра ? Пушката ми допада много, въпреки че предпочитам дървенията. Обмислям да си взема една такава и аз , но в кой калибър да е ? ;) Как я виждаш откъм децибелите при изстрел ? :rambo:
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Благодаря, братле. Не се сещам за мишени, дали е качвал. Пушката е една идея по-шумна, след отпушването. Според мен с едно допълнително модерче, ще утихне напълно.
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Калибър за предпочитане ?
И евентуално с добавен модер дали ще се събере в куфара както е монтиран ? Не че е проблем да се сваля при транспорт, но все пак ;)
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Според мен, правилният калибър е 5,5 мм. - предвид мощностите, които постига, това е пушка със средна сила. А и балансът при тази пушка, между сила и брой изстрели е най-добър около 48 - 56 джаула. Мисля, че с модер, около 14 см ще се събере в куфара.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте, колеги!
Новият модел наистина изглежда доста пипнат. Впечатление прави голямата задредукторна камера и вече новото клапанно тяло, което както се вижда от снимките е една отделна част, а не както при стария Рексимекс, представляващо един общ детайл със задредукторната камера.
Още миналата година тунинговах два от моите Рексимекса по подобен начин като вече са с нови клапанни тела по подобие на новия модел - лесни за обслужване. Да се надяваме че комшиите са направили едно добро изделие, защото от опит (личен) знам, че всеки следващ нов продукт или ще е абсолютен боклук или ще е що годе нещо средно.
На първия модел Рексимекс Трон барабаните бяха алуминиеви. На следващото поколение са пластмасови (боклук), които не влизат в моите два Рексимекса. Тук при новият модел е запазен регулаторът за мощност монтиран в областта на трансферпорта, който е абсолютно излишен. Даже според мен той е паразитен. На първото поколение Рексимекс Трон този регулатор го няма, което е един голям плюс. Дано комшиите да са пипнали ударно-клапанната група, но едва ли. Лостът за зареждане на показания последен модел Трон, действително е много по-удобен. Миналата година си направих такъв от закален алуминий с лагер от фосфорен бронз и сега пушката работи като часовник. Един от големите недостатъци на пушките Трон е прекалено мекият канал участък, в който се движи ударника.
Добре би било конструкторите да се замислят малко върху този слаб момент. Около 50% от собствениците на Рексимекс Трон се оплакват от засечки по време на зареждане.
Тръгваш да зареждаш и в един момент лостът спира, блокира. Получава се задиране на ударника в мекия канал. Този проблем го отстраних като направих нов канал изработен от титанова тръба. При мен ударникът е кух като 30% от дължината на пружината е скрита в него. Същият е по-дълъг и се движи по-мазно. Движи се изключително точно по осевата на канала. Няма риск от промяна на ъгъла и от там зацепване и задиране.
Слагал съм такъв дълъг, кух ударник в обикновен Рексимекс Трон със засечки при зареждане. Същият този нов детайл (ударник) вече зарежда мазно, без каквито и да е задирания и засечки.
 

cilindura

Редовен Потребител
На снимките, които съм направил ще видите новото клапанно тяло, което вече е отделна част от задредукторната камера. По този начин подмяната на клапана и обслужването на клапанното тяло е много по-лесно. А и много по-лесно може да бъде зачистена и полирана гърловината му. За да монтирам това тяло се наложи да отрежа старото, да го премахна напълно като на неговото място съм направил резба посредством която, е закрепен новият детайл. Ново тяло е изработено от неръждаема стомана. За разлика от старото тук клапанът е с щок 2,5 мм. За сравнение, на старият клапан кокът е ф-5 мм. (грозен, отвратителен, тежък, бавен, тромав клапан).
 

Attachments

  • IMG_5984.JPG
    IMG_5984.JPG
    126.2 KB · Прегледи: 117
  • IMG_5985.JPG
    IMG_5985.JPG
    113.7 KB · Прегледи: 112
  • IMG_5986.JPG
    IMG_5986.JPG
    174.9 KB · Прегледи: 112
  • IMG_5987.JPG
    IMG_5987.JPG
    210.4 KB · Прегледи: 113
  • IMG_5988.JPG
    IMG_5988.JPG
    201.4 KB · Прегледи: 113
  • IMG_5989.JPG
    IMG_5989.JPG
    191 KB · Прегледи: 113
  • IMG_5990.JPG
    IMG_5990.JPG
    182.7 KB · Прегледи: 112
  • IMG_5991.JPG
    IMG_5991.JPG
    238.3 KB · Прегледи: 112
  • IMG_5992.JPG
    IMG_5992.JPG
    192.1 KB · Прегледи: 116
  • IMG_5993.JPG
    IMG_5993.JPG
    204.2 KB · Прегледи: 114
  • IMG_5994.JPG
    IMG_5994.JPG
    213.1 KB · Прегледи: 112
  • IMG_5995.JPG
    IMG_5995.JPG
    238.7 KB · Прегледи: 114
  • IMG_5996.JPG
    IMG_5996.JPG
    198.5 KB · Прегледи: 111
  • IMG_5997.JPG
    IMG_5997.JPG
    210.1 KB · Прегледи: 109
  • IMG_5998.JPG
    IMG_5998.JPG
    205.9 KB · Прегледи: 109
  • IMG_5999.JPG
    IMG_5999.JPG
    238 KB · Прегледи: 111
  • IMG_6000.JPG
    IMG_6000.JPG
    254.5 KB · Прегледи: 112
  • IMG_6001.JPG
    IMG_6001.JPG
    211.8 KB · Прегледи: 110
  • IMG_6002.JPG
    IMG_6002.JPG
    204.9 KB · Прегледи: 109
  • IMG_6003.JPG
    IMG_6003.JPG
    135.7 KB · Прегледи: 108
  • IMG_6004.JPG
    IMG_6004.JPG
    208.6 KB · Прегледи: 109
  • IMG_6005.JPG
    IMG_6005.JPG
    255.4 KB · Прегледи: 114
  • IMG_6006.JPG
    IMG_6006.JPG
    256.5 KB · Прегледи: 113
  • IMG_6007.JPG
    IMG_6007.JPG
    141.2 KB · Прегледи: 111
  • IMG_6008.JPG
    IMG_6008.JPG
    168.2 KB · Прегледи: 117

cilindura

Редовен Потребител
При оригиналната компановка на Рексимекс забелязах удари на ударника върху челото на клапанното тяло (там откъдето се подава щока на клапана). Това ме наведе на мисълта, че новото клапанно тяло трябва да разполага с полиеуретанов буфер по подобие на въздушната Пушка Суматра 2500 - 500. За целта направих детайл (капачка), в който е поместен полиуретанов буфер с дебелина 1.5 мм и твърдост по Шор 87 единици.Това клапанно тяло за разлика от оригиналното е снабдено с легло, в което влиза обтуриращ О- пръстен, през който минава щока на клапана както е при пушките Суматра. Но тук при мен много по-лесно се сменя този О-пръстен, отколкото при Суматрата. Просто развивате капачката с буфера, виждате леглото с вече захабеният О-пръстен, изхвърляте го, поставяте новия и сте Вие. По пушката има много, много тунинг, но ще го публикувам по-късно, тъй като не разполагам с време.
Само с няколко реда ще ви насоча към конструктивните различия между моята и оригиналната пушка.
При мен въздухът, влизайки в клапанната камера преминава към трансферпорта под ъгъл 45 градуса, след това, навлизайки в дотиквача, който вече е кух, пак под ъгъл 45 градуса, отива към кърмата на проектила. При старият конусовиден дотиквач, идвайки от трансферпорта, една част от въздуха тръгва назад по конусната част на дотиквача. Това разсейва въздушния поток, като се губи голяма част от силата му, създавайки се турболенция. От там се получава загуба на мощност. В моя случай с по-малки атмосфери (с по-малко количество въздух) се постигат по-високи скорости и повторяемост на изстрелите.
На следващите снимки публикувам клапанното тяло с полиуретановете буфери.
 

Attachments

  • IMG_6009.JPG
    IMG_6009.JPG
    216.5 KB · Прегледи: 91
  • IMG_6010.JPG
    IMG_6010.JPG
    204.6 KB · Прегледи: 91

cilindura

Редовен Потребител
По някаква случайност съм изпреварил турците в идеята с клапанно тяло, което представлява отделна част от задредукторната камера (става въпрос за Рексимекс Трон).

Дано съм бил полезен и очаквайте още много, много снимки.
 

cilindura

Редовен Потребител
Майната й на визията на модела. Най-важното е да е направен както трябва, защото разглобявах Рексимекс от другите модели, карантията им не е по-различна от тази на Крал Армс. Всъщност те и двете фирми са под една шапка, тоест Рексимекс е собственост на Крал Армс.
Вместо този нов модел, който представят бих педпочел всеки един аналог на Хатсан. На Рексимекс слабото място са им цевите.
Общо взето всички Рексимекси стрелят сравнително добре, заради дългия шок, който имат.
Вкарвайки чашка в цев на Рексимекс (Крал Армс) ще усетиге, отвратителната обработка на нарезите. Когато избутате проектил напред, по посока на изстрела, се получават едни затягания и пропадания. Докато в един момент проектилът въобще не опира в канала на цевта. Разглобил съм нмого Кралове и Рексимекси (пушки) за съжаление що годе добрите цеви са има няма 2-3%. За сравнение цевите на Хатсан са 99% абсолютно перфектни. Цевите с перпендикулярни на оста насечки, отдавна се намират в миналото на Хатсан. Така че ако трябва да си купувам пушка с подобна компановка, с голяма бутилка отдолу, избирайки между Хатсан и Крал (Рексимекс), везната ще наклони към Хатсан.
Поздрави!
 
Последна промяна:

llcoolj

Редовен Потребител
Майната й на визията на модела. Най-важното е да е направен както трябва, защото разглобявах Рексимекс от другите модели, карантията им не е по-различна от тази на Крал Армс. Всъщност те и двете фирми са под една шапка, тоест Рексимекс е собственост на Крал Армс.
Преди време един турски дистрибутор на оръжия ми беше казал, че собственика на Рексимекс е син на собственика на Крал Армс.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Хатсан са много по-добре от Крал, в почти всяко отношение. Крал влагат нискокачествени и евтини материали, търсейки ниска крайна цена. Например един хатсански клапан е на практика вечен, а на Крал са дефектни и изпускат още от завода. Цевите наистина са на късмет, но пък повечето стрелят добре със слъгове. А за локумените цевни кутии няма да казвам нищо. Абе за толкова пари - толкова качество.:)
 
Последна промяна:

Jorom

Редовен Потребител
При прокарване на проектил от типа на Спотон Херкулес през цев Крал и Хасан, се усеща че в хасанската цев проектила върви доста по-трудно и плътно, с голямо усилие, а в Кралската на практика няма съпротивление при прокарването...предплагам че това също има значение за по-добрата точност на кралските цеви със слъгове...

Действително ориг клапани на Крал са много ненадеждни, заради полиамида който ползват. Мнение относно използването на полиамид Ertalon 6SA за клапан...или по-добре 6РА от Техномат?


Отскоро на два от шестте ми Крал-а им изпуска клапана за зареждане. Конструкцията му е без гумени детайли, тоест уплътнението се осъществява от две метални части. Някаква идея как може да се оправи такъв клапан?
 
Нагоре