COMETA - хубавите испанки.

Евгений Б.

Редовен Потребител
Няма да стане само със смазване.....Щом си разбъзикал спусъка, вземи го оправи, за да не стане някой инцидент! Пропуснатите стотинки ще са ти най-малкият проблем. Вкарай пушката в техническа изправност, пък тия приказки за максимум от тебе, максимум от пушката ги остави за по-нататък. Прегледай темата назад има описание кое какво що.
Какво значи, че съм разбъзикал спусъка, винаги мога да завъртя големия винт до край и малкия до средата и да правя групи, като снимката по-горе, както си беше в първоначалното положение. След като има възможност да направя корекции по спусъка с винтовете и съответно, че ще мога сам да го смажа без да разглобявам пушката, защо да не го правя? Това, че съм нов в хобито не значи, че трябва да се примирявам с малки проблемчета и да продължавам да си пукам за кеф. Ако се бях примирил още в началото, когато пушката целеше в диаметъра на двулевка на 10м и доста хора казаха "пушката толкова си може", предполагам вече щях да си търся ново хоби.
Поздрави и благодаря за насоките
 

ATO

Редовен Потребител
Няма да се оправи, нито с полиране, нито със смазване. Този спусък си е конструиран така, но е един от най-добрите изопщо. Не го прави много лек, нито много твърд, макар за всеки да е индивидуално. Като пробваш няколко настройки ще стигнеш до твоята.
Успех!
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
Прибрах се, пръснах леко с вд40 през спусъка, върнах 1ви ход да е по-дълъг, 2ри ход да е по-твърд и .... спусъка стана доста приятен и мек във 2ри ход. След 150-200 чашки, усилието, което прилагах беше константно и нито веднъж не усетих да трябва допълнително усилие да произведе изстрел. 1вия ход след отказване пак си хлопа, но не отказваме толкова често изстрели :) Ще мине без полиране, доволен съм от резултата само със смазване. Благодаря за съветите.
Само че се появява една лека миризмичка след като направя 5-6 изстрела един след друг, но няма пушек и при единични изстрели даже е няма, предполагам ще изчезне след време.
След изстреляни 4 кутии JSB diabolo 1.03 в 5.52, осъзнах, че това не са съчмите за моята пушка, мн повече рита с тях, отколкото с RWS Super Field 1.03, които влизат с лекота и при изстрел отката е по-малък. Следва тестване на повечко видове съчми.

Смалихме и групичката на 12м.
Cometa Fenix Compact 5.5
RWS SF 1.03
Oт маса с предна подпора и придържане.
Leapers 4x32
5 изстрела

216411119_971706693620700_6963857469384668160_n.jpg
 
Последна промяна:

milen11

Потребител
На моята не съм и бутал спусъка,свободният и ход е около 4-5мм. и ако го отпусна се връща обратно и спусъкът на хлопа както се е изразил колегата.Вторият ход който възпроизвежда изстрела за мен е нормално мек и не ми прави някакъв дискомфорт.Пушката ми е МК 2 GP 4,5 ако това има значение.Стрелям за удоволствие и не се правя на снайперист, щом от 35- 40метра мога да стрелям по самозарядна мишена с диаметър 40мм.за мен е добре и ми покрива изискванията.
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
Опа, дойде и моя ред за смяна на ГП-то. Ако Сотис нямат наличност, има ли алтернативен вариант с някое ГП на Гамо или хатсан?
Или ако някой има изостанала от някъде, също е вариант.
 
Последна промяна:

wersa

Новодошъл
Виждам че газовите пружини за комета 400 са много кът.
Колега Евгений Б - намери ли си ГП?
Ако някой се навие да поръча от вън пружини без спусък,бих участвал и аз.
Пушката я купих днес,но като се зачетох в темата не се знае кога ще изрева и аз,а по добре да съм подготвен
И като цяло ми е интересно,защо след като се вижда че е търсен и продаван модел,няма части за същия в България?
 

Евгений Б.

Редовен Потребител

wersa

Новодошъл
Да, в комплект със спусъка :) В Сотис предлагат и само бутало, но когато търсих нямаха налично, мисля че очакваха доставка.
Ето линк за артикула:
https://www.sotis.bg/products/1459
Може да са заредили.
Колега ,линка който си дал мисля че е за бутало за пружинна комета!
 
Последна промяна:

wersa

Новодошъл
Имам една пружина поръчвана от колега от форума, бих я дал на цената която съм я взел. За повече информация пишете ми ако имате интерес
Колега ,ако може повече инфо за ГП- то което предлагаш ( може и на лично съобщение ).Оригинално ли е?
Ново ли е?
От къде е закупено?Става ли със сигурност за комета Галакси 400 GP?
И цена съответно?
И да добавя,че още не съм я прострелял даже,и не бързам чак за ремонти(дай Боже да изстреля 10000 съчми преди да се наложи!
Просто опипвам пазара за газови пружини и къде могат да се намерят,при нужда.
Не че няма да си взема още сега една,стига да е нова,качествена и за предпочитане влязла от Европа.
Е цената също не е без значение.
Последно само да уточня ,че моделчето което взех днес е комета 400 galaxy GP.
Да ми е честита:)
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
........Да ми е честита:)

Ами да ти е честита! Със здраве да си гърмиш с нея!
Само ти се чудя, за чий си хукнал да търсиш ГП, след като още ни си стрелял с пушката?! Пък и тя твоята си има ГП.....Постреляй малко, тия 10000, дето ги говориш не са майтап работа. Ако всеки ден стреляш по 100 чашки, ще ти трябват 3 месеца и 300-400 лв за чашки. Дето се вика - Я камилата, я камиларя!
Имаш време да опипаш пазара.
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
Колега ,линка който си дал мисля че е за бутало за пружинна комета!
Дам, не съм догледал. По телефона тогава говорих с тях, надявах се да разбият комплекта. По спомен и в още 1-2 български сайта се предлагат само комплекти.
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Някой колега ще може ли да сподели от опит горе-долу колко настрел издържа фабрична ГП на Комета 400.
Моето издържа около 4000 изстрела и изпусна.Новото също е оригинално на Комета и в момента е на 1 кутия чашки,надявам се да издържи повече от първото.
Моята изкара около 3000 чашки. Беше се изтекла в пушката. Още има някакво налягане, но нямам идея какво е. Стоя много време без да се ползва, без да е натегната - само монтирана в пушката. Не мисля, че би трябвало да е проблем, но го отчитам като факт. Сегашната, украйнска е на 300-400 чашки, но пак е на много време (не помня кога я монтирах), та ще я видим... Ако и тя сдаде се връщам на телена и това е. И без това ми харесва повече с телена.
 

t.marev

Редовен Потребител
.....Сегашната, украйнска е на 300-400 чашки, но пак е на много време (не помня кога я монтирах), та ще я видим... Ако и тя сдаде се връщам на телена и това е. И без това ми харесва повече с телена.
На година и половина е, мисля че заедно ги поръчахме - май 2020г. Само че моето Гамо , няма и 50 изстрела с нея, но работи отлично. С ГП-то, ми харесва повече, по силна е, а зареждането е почти същото. Аз тогава поръчах две, ако изпусне ще сложа другата, освен това те май имат клапан за зареждане. Ако е монтирана правилно, спазени са всички хлабини и фиксации, трябва да работи нормално.
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
На година и половина е, мисля че заедно ги поръчахме - май 2020г. Само че моето Гамо , няма и 50 изстрела с нея, но работи отлично. С ГП-то, ми харесва повече, по силна е, а зареждането е почти същото. Аз тогава поръчах две, ако изпусне ще сложа другата, освен това те май имат клапан за зареждане. Ако е монтирана правилно, спазени са всички хлабини и фиксации, трябва да работи нормално.
Ами монтирана е както е показано на страницата на Комета- Cometa GPS.jpg https://www.cometaairgun.com/en/gas-power-system.php
Някъде във Форума пишеше, че е добре да е със стрержена напред. Нямам центрираща шайба, за да я обърна, не че е сложно и скъпо да се направи. Бях си поръчал шайба, но не стигнаха и се отказах от мойта.
Да, от онази поръчка е.
Хлабини... Оригиналната искаше натяг от порядъка на 2-4 мм за да влезе, украйнската иска около 8 мм.
 

t.marev

Редовен Потребител
То тогава и за мен не стигнаха шайби, та по-късно при втора поръчка успях да си намеря. Имах шайба, правена за КРАЛ-а и с нея сложих ГП на ГАМО-то. Аз също мисля, че със стъблото напред е по-добре. Не знам защо ти се е получило 8 мм преднатяг, на тези ГП за ГАМО има на задния край, центриращ зъб, който е над рацмерите на пружината. Той влиза в отвор на тапата на компресора т. нар. "задник" и размерите са точни. Ако обърнеш ГП-то със тялото напред, този зъб няма къде да потъне и ще увеличи преднатяга. При тебе може да се е получило така.
Ето снимка на ГП за ГАМО украинска, виж задния край. upload_2021-12-31_13-20-58.jpeg
 

wersa

Новодошъл
Колеги ,някой ще ми каже ли на тези комети (Галакси 400 ГП),как се поставя моноблок със стопорен винт?
Поръчах моноблок за оптика,но стопорния винт на моноблока е по дебел от отворите по пушката.
Отделно от това крайните 2 задни отвора,няма как да се ползват за стопорен винт,защото отдолу се движи предпазителя.
Въобще някой монтирал ли е монтаж за оптика с стопорен винт и как и на кой отвор влиза винта?
Отворите са 4 ( 2 по отпред и 2 в края откъм приклада ,но са по малки от диаметъра на стопорния болт)
Да пристържа Болата ОК.
Но ако се счупи и падне вътре? Ще стане ли беля за буталото?
Някой ако е монтирал оптика моля да сподели как.
 
Нагоре