XS-ВАМ 50/51

georgi-cbr

Потребител
Здравейте ,някой може ли да ми каже диаметъра и стъпката на предната тапа на цилиндъра за въздух на Бам 51 .
Баси дългия въпрос зададох ,благодаря предварително.
 

cometa_orion

Новодошъл
Здравейте група някой да знае размера на о пръстена на дотиквача на бам 51 предварително ви благодаря
 

Compression

Новодошъл
Здравейте.
Опитвам се да оправя бойният клапан но нещо не успявам и продължава да изпуска въздух.Имате ли предложение кой ще може да погледне машинката...в Пловдив?
 

lynx

Редовен Потребител
Преди доста години, когато Бам-51 бяха актуални, първото нещо което всички им правеха беше изработката на нов клапан при бай стругар.
Заводският беше проблемен и не отваряше на по-високо налягане.
Ако пушката е в заводски вид, бих те посъветвал да си направиш нов клапан за начало.
Не е сложнотия, повечето стругари ще се справят за минути и няма да е скъпо..
 

Стоян77

Потребител
Здравейте.
Опитвам се да оправя бойният клапан но нещо не успявам и продължава да изпуска въздух.Имате ли предложение кой ще може да погледне машинката...в Пловдив?
0877377318 -номера на стругар.Щока маи е 3,2мм. ,става от качесвена бургия или от "Ангел Стоилов " склада.Питай стругара кои магазин беше точно,но ми показа че продават закалени детаили с този диаметър.В Маркита имало полиамид ,стругаря говори и за някакъв кеамид,бил добър за клапан,Челото на моя е с конус на вътре и трудно го докарвам да уплътнява.Ти ако искаш направи и такъв с лек конус на вън.Само му намали диаметъра на шапката до 8.5 или 8.3. Намали и дължината на шапката и сложи месингова втулка да не я наранява пружината.Полирай челото с фина шкурка после.
 

bate ra

Потребител
Здравейте, колеги. След смяна на пълния комплект 0- пръстени на Бам51 вече има утечка на въздух. Преди смяната нямаше проблем. Всички пръстени са с оригиналните размери, правена е вече няколко пъти тази манипулация. За една седмица от 160 пада до 90 бара. Оригиналната карантия е заменена с нов боен клапан и полиамидна игла. Някаква идея къде да търся проблема?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Топни железарията във вода и ще си покаже от къде издиша.
Ако не си наранаил някой о-пръстен при смяната, има вероятност, да ни те е напаснат полиамида на клапана и от тама да натича леко.
 

dilom08

Редовен Потребител
Купи си нов манометър. Щом излиза от този отвор, значи е от него. Понякога, когато го натегнеш много се къса резбата и започва да излиза от този отвор.
 

apekov

Потребител
Значи си намерил проблема, О-пръстена на манометърчето или каквото си ползвал. Поне няма да разглобяваш цялата пушка.
 

bate ra

Потребител
Колегата dilom08 е прав. Оказа се , че съм за нов манометър. Спестих си едно излишно отваряне на пушката. Ще питам в темата за манометри. Благодаря.
 
Нагоре