Хапване, пийване, кой какво обича и как го прави

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Гледайте, ама да не сте гладни, че ще ви се опикае устата.
На това му се казва професионалист.
Всички останали са аматьори.
Добре си храни челядта.
Голям кеф. Да му имам глътката.
 

nelsky

Редовен Потребител
Май бях писал и преди, че ползваме сушилня за плодове, в по-топлите сезони, за приготвяне на пастърма. Това е резултата от двудневно сушене на 35 градуса (това са най-ниските възможни). Даже май мааалко сме го пресушили, можело е по-рано да го извадим. Преди сме пробвали на по-високи градуси, но става като парено, сега е добре. IMG_20210429_144604.jpg IMG_20210429_144552.jpg
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
и аз раканго правя. става уникален. само накрая правя нещо като марината от зехрин балсамов оцет и пресен лук и го раздрусвам.
 

nelsky

Редовен Потребител
Когато си отидеш на село и ти извадят ракии останали от незнайни времена, и ти кажат-вземай ги, че тук никой не ги пие :)

IMG_20211013_113349.jpg

Ракия са варили за последно преди повече от 20 години. Тази анасонлийка на колко е, никой не знае (етикета на едната бутилка е от 98/99, но вероятно само е напълнена тогава).
 

wan13

Потребител
Когато си отидеш на село и ти извадят ракии останали от незнайни времена, и ти кажат-вземай ги, че тук никой не ги пие :)

View attachment 93791

Ракия са варили за последно преди повече от 20 години. Тази анасонлийка на колко е, никой не знае (етикета на едната бутилка е от 98/99, но вероятно само е напълнена тогава).
Боже, колко мъка има по този свят. Къса ми се сърцето от такива затруднения. НАЗДРАВЕ!:cheers:
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Коледни сладки популярни в целия свят. В различните страни те са познати с различни имена – турски курабийе, австрийски сладки, руски чаени бисквити, арменски сладки, мексикански сватбени сладки, гръцки курабиедес, pecan puffs, маслени топчета.
Рецептите варират и в различните региони се използват различни видове ядки – шам фъстък, лешници, бадеми или орехи.
Голяма вкусотия. Много крехки и нежни, а в същото време са издържливи. Приготвят се бързо и лесно и излизат много бройки. Може да ги направите и две седмици преди Коледа и да приберете в кутия с плътно затварящ се капак.
Единственият проблем е как ще ги опазите?
От другите - лесно. Ще ги скриете, но от себе си?!
1.jpg
 

Attachments

  • 2.jpg
    2.jpg
    189.3 KB · Прегледи: 7
  • 3.jpg
    3.jpg
    249.9 KB · Прегледи: 7

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
1.jpg "Drunk cherries" - Red velvet cake
1.jpg
 

Attachments

  • 2.jpg
    2.jpg
    237.4 KB · Прегледи: 17
  • 3.jpg
    3.jpg
    269.6 KB · Прегледи: 17
  • 4.jpg
    4.jpg
    306.5 KB · Прегледи: 17
  • 5.jpg
    5.jpg
    252.7 KB · Прегледи: 17
  • 6.jpg
    6.jpg
    247.5 KB · Прегледи: 17
  • 7.jpg
    7.jpg
    246.9 KB · Прегледи: 17
  • 8.jpg
    8.jpg
    233.3 KB · Прегледи: 17
  • 9.jpg
    9.jpg
    255.1 KB · Прегледи: 16
  • 10.jpg
    10.jpg
    241.8 KB · Прегледи: 17
  • 10a.jpg
    10a.jpg
    325.4 KB · Прегледи: 18
  • 2.jpg
    2.jpg
    274.6 KB · Прегледи: 7
  • 3.jpg
    3.jpg
    338 KB · Прегледи: 7
  • 4.jpg
    4.jpg
    285.8 KB · Прегледи: 7
  • 5.jpg
    5.jpg
    350.1 KB · Прегледи: 7
  • 6.jpg
    6.jpg
    266.4 KB · Прегледи: 7
  • 7.jpg
    7.jpg
    353.8 KB · Прегледи: 7
  • 8.jpg
    8.jpg
    244.4 KB · Прегледи: 6
  • 9.jpg
    9.jpg
    339 KB · Прегледи: 7

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
"Телешко варено" от свински джолани.
С лют пипер, като за шкембе чорба.
IMG1.jpg
 

Attachments

  • IMG2.jpg
    IMG2.jpg
    311 KB · Прегледи: 11
  • IMG3.jpg
    IMG3.jpg
    300.7 KB · Прегледи: 11
  • IMG4.jpg
    IMG4.jpg
    301.9 KB · Прегледи: 11
  • IMG8.jpg
    IMG8.jpg
    335.1 KB · Прегледи: 11
Нагоре