DAYSTATE - пушките мечта.

anibis

Редовен Потребител
Здравейте колеги! Малко преди да посрещнем Новата година попаднах на клипче с интересни неща около новата пука на Daystate за Фийлд таргет. Наздраве на всички и приятно посрещане на Новата година!
View attachment 88307 View attachment 88308 View attachment 88309 View attachment 88307
Всичко хубаво но ако е няма тая електроника и тоя спусък ще е много по-добре.Че спусъка е много добър да но не е за ФТ и тая електроника там няма място това си е лично мое мнение. Иначе пушките им и предимно електронните те там от кутията са скалпели единствената пушка която не съм донамествал. Дано да греша ето grand prix Daystate много суперлативи много приказки ама... Евата си е Ева и там другите пушкала като Щаер Фани Аншуц и т.н.
Весело изкараване на Новата Година!:cheers:
 

anibis

Редовен Потребител
Мнооого си ларж!...
Какво за кажем ние с гайдите :)
Напротив казвам кои стават за ФТ Щаер Фани Аншуц и т.н. Че Дейстейта не е за ФТ всеки го знае
На някой състезание световни, да е станал медалист не казвам първо място с Дейстейт, само Еви Щаери и Фанито защо?
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Напротив казвам кои стават за ФТ Щаер Фани Аншуц и т.н. Че Дейстейта не е за ФТ всеки го знае
На някой състезание световни, да е станал медалист не казвам първо място с Дейстейт, само Еви Щаери и Фанито защо?
Само веднъж Миро,
Испанеца Хосе Редондо със Daystate Grand Prix, но коя година беше не си спомням.
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Доста добре изглежда , като изкючим ръкохватката . Поне можеха да сложат ламинат (тази ми бие на пластмасова), все пак ценовия клас не е нисък .
 

anibis

Редовен Потребител
Един лек тунинг на моя вълчо/заглушаването/
Оригиналния СМ на Дейстейт МК5 заглушава ама.... иска си още мнооого малко за да млъкни както трябва.
Същия СМ съм му барнал както на Теобена полу-интегриран.
Даже съм му нацапал,анотирал и тапите,пак казвам благодарение на един човек от Русе...Той ме научи, как какво и къде..
АКО МИСЛИТЕ ЧЕ Е ЛЕСНО ПРОБВАЙТЕ,ЧЕТЕТЕ РУСКИТЕ ФОРУМИ И ДЕРЗАЙТЕ:lol:
Та може постоянно да правим сеир на форума, ама аз си знам мястото,той къде е, а аз къде съм/в самото начало/ никога на бялото черно не съм казвал,и няма да кажа!!!Може да се джавкаме тука във форума но като се видим,винаги имам едно уважение RESPEKT от моята страна към него,защото....знае и може мноого повече от мен!
Най добрия ВЪВ ВСИЧКО!!! Когато аз си бърках в носа и си ядях сополите,и си нямах хал хабер що е клапан и що е ударна група,ей тоя от Русе "ПВ" ми правеше пушките,емиии кво да кажа бръсначи...

Респект, и шапка ти свалям П,много си дал на форума да знаеш.:cheers:

пс...За тия две тапи по-20лв анотация на детайл,в Радио завода=40лв,:Dвъв Варна. Вярно цилиндъра ми го вземаха и той ми излезе 20лв ама къде са тапите, къде е цилиндъра...
 

Attachments

  • 20210504_002740.jpg
    20210504_002740.jpg
    514.6 KB · Прегледи: 88
  • 20210419_034116.jpg
    20210419_034116.jpg
    263.1 KB · Прегледи: 89
  • 20210504_002841.jpg
    20210504_002841.jpg
    232.1 KB · Прегледи: 87
  • 20210419_033728.jpg
    20210419_033728.jpg
    193.8 KB · Прегледи: 88
Последна промяна:

Kameno Karp

Редовен Потребител
Не вярвах, че някога ще пиша нещо такова, нооо...
Когато взех пушката, наистина беше пушка мечта. Невероятно точна с абсолютна повторяемост на попаденията без значение от дистанцията. 100-150-200-250 метра. Всичко това до един момент в който взе да прави огромен разход на въдух и след има няма час спря да стреля(електрониката се бъгна). Тъй като пушката е гаранционна я пратих на Дейстейт за ремонт. След много перипетии покрай Брекзит, Ковид и митницата, пушката е при мен, но вече не е същата. До такава степен, че ми иде да я усуча в някой стълб!!! Няма и помен от точността и повторяемостта на изстрелите. Преди на хронографа нямаше и десета отклонение при изстрелите, сега скоростите играят с 5-10-20-30 и дори 70 м/с. Има моменти когато подържа някаква постоянна скорост, но за кратко.
Та има ли някой, който иска да разпарчатоса пушката, да види какъв и е проблема и да я направи отново пушката мечта?
От Дейстейт са сменяли тези части :
IMG_20210513_081609.jpg
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
С Дейстейт приключихме. Едно, че вече са извън евро съюза, друго, че те я докараха до това дередже. Аз все си мисля, че проблема е някъде в механиката. Сякаш нещо от някъде издиша и не всичкия въздух отива там където трябва.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Проблемът може да е от много места, все свързани с електрониката - датчици на вградения хронограф, големият кондензатор или 2 по-малки и т.н. Не ми се вярва да е механичен проблем.
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Ааааа, тия мои мисли не са на базата на някакви знания, просто така от въздуха ми дойдоха.
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Тъй като ми омръзна да си тровя нервите с "О" пръстена на дотиквача (без да свалям оптиката), си направих това нещичко. Пръстенчето се слага с лекота и без нерви.
IMG_20210514_143028.jpg
ОГРОМНИ благодарности на Гадняра, който несъзнателно помогна за решаване на проблема. Като прочетох за хронограф(а пък аз от къде да знам моята дали има) викам си, може да са му зацапни датчиците. Та се сетих да почистя цевта, която е на доста хиляди чашки от последното чистене. Какво е що е не знам, но след чистенето на цевта, хронографа заспа и пушката буквално кове. Не в една дупка, в един калибър.
 
Последна промяна:

astra

Редовен Потребител
сега скоростите играят с 5-10-20-30 и дори 70 м/с. Има моменти когато подържа някаква постоянна скорост, но за кратко.
В сервизния протокол пише, че rifle fully tested and reset. Интересно какво точно е тествал и къде е гледал този английски (?) engineer при този плачевен резултат?...
Пише също, че е сменил уплътнението на Harper клапан и е префасонирал основния - core клапан.
Никола, не си случаен купувач-консуматор. Ако имаш някакво сервизно описание, погледни какво е изср@л английският инджИнеер на тези места, на които е написал в протокола, че е пипал. И да нямаш документация, знаеш какво е клапан и уплътнение. Разглоби и разгледай тези места. Можеш да качиш фото на въпросните уплътнение и клапан. Опитай да си помогнеш сам, вместо да се вайкаш на умряло ;) Ако имаш някакво описание на сменената платка, може да го споделиш, за да го погледна и аз.
В случаи като твоя важат 1-2 златни правила: търси проблема там, където последно е пипано и, помогни си сам, за да ти помогне и Господ :)
 
Нагоре