Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

Pana

Потребител
Според мен положението се спасява частично от това, че колегата е със здрав приклад. Оригиналния се суче с поглед. А оптиката къде я монтираш, скобата скрива предната лястовича опашка?
 

fishermaniac

Потребител
https://postimg.cc/sQccCghL
Ето как ,а приклада е припаснат много добре където лягат осмиците .Това е оригиналния приклад,но прекроен на булпап
 
Последна промяна:

jony

Потребител
Колега fishermaniac, нямам основание да се съмнявам в твоята искреност,но за по-голяма яснота е по-добре да покажеш техническите постижения на твоят тунинг, а имено ,чашка, скорост и плато от-до-бара и брой изстрели .
 

Svetoslav

Потребител
Колеги имам питане за AT44 long 6.35 .Някой можели да ми каже дали ще има смисъл да разширя отвора след полиемида .(седлото на клапана) кадето е окръжността с многото дупчици .И кадето се намира тънката част на клапана .Сега е 5.5 мм а отвора на полиемида 5 м(от полиецетал от колегата Jony да е жив и здрав ) и трансфер порт 5 мм и на цевта 5 мм .Ще постигна ли нещо с увеличаване на тая камера след като на полиемида отвора е по малък.
 

sts1969

Редовен Потребител
След полиемида, отворите трябва прогресивно да се свиват (вдигане на скоростта), за да не удушиш клапана.
 

rivan

Редовен Потребител
Даскал по Български и Литература ли си? ??? ...или трябваше да напиша "учител"
Не съм нито едно от изброените!;) Но най-малкото, ако някой търси нещо, свързано с "полиамид", търсачката няма да му изкара нищо!:cheers: И когато грешката се прави от двама,многократно, не се сдържах!
 
Последна промяна:

jony

Потребител
Колега,още когато си поръчваше полиамидите ти казах че,полиамида на АТ-то може да бъде с отвор 5.5мм при шапка на старжена 6мм. Това е пробвано и при мен сработва и държи добре въздуха но за сега не е доказано за колко време за да говорим за гаранция защото стъпката е 0.25мм,за това ти предложих 5мм
Логично погледнато за макс-мощност проходните отвори трябва да бъдат колкото е калибъра на цевта, но не е задължително, същата мощност може да се постигне и с по- малки проходни сечения но за сметка на по-дълго време отворен клапан и повече преразход.
За мен най-големият проблем си остава прехода от тр-порта към цевта,защото както го правят с тази кръгла дупка става само с по-малки диаметри. Изключение правят Fx но съм сигурен че ще се намерят и по-добри технически решения.
 

Svetoslav

Потребител
Благодаря колега .Обмислям да направа трансфер порта 6 мм но трябва да разпробивам гнездата на трансфер порта на 8 мм и да правя нов с външен диаметър 8 мм за да има място за каналчета за О п и отвор 6 мм.Но пак питам дали ще има ефект като на леглото на клапана отвора е по малък .сега имам 7 истрела в плато 290-294-290 от 200 до 160 бара с 2.2 грама искам да ги направа поне 10 с 90 j
 

jony

Потребител
Колега Svetoslav, имам разработка на клапана при която отвора на полиамида е 6.3мм и той е малко по-специален и е без о-пръстен, на лек конус е и се набива със стегнатост от 0,03мм дълаг е 7,5мм и покрива цялата изтънена част в дъното на леглото за о-пръстена, така се получава нова конфигурация и шапката на старжена която вече е с ф-7мм се удължава с 4мм и прехода става 10,5мм към 7мм . Така съм го решил за да може всеки който желае да тунингова и не разполага с технически пособия да си реши проблема сам без да се променя нищо по БК-то, ще му бъде нужно само ,нов полиамид, нов старжен и пружина.
 

lynx

Редовен Потребител
....искам да ги направа поне 10 с 90 j
Колега, ако имаш предвид АТ-44, 10 изстрела с 90 джаула в плато, не мисля че е възможно да се постигнат.
Пушката не е разчетена за тези мощности, да не те засегна, но търсените от теб резултати граничат с фантастичното.
Вероятно стреляш на метан?
 

Svetoslav

Потребител
Колега, ако имаш предвид АТ-44, 10 изстрела с 90 джаула в плато, не мисля че е възможно да се постигнат.
Пушката не е разчетена за тези мощности, да не те засегна, но търсените от теб резултати граничат с фантастичното.
Вероятно стреляш на метан?
На въздух е и съм и правил много работи за да стреля така
 
Нагоре