WEIHRAUCH

Hidden

Редовен Потребител
Кого ли залъгвам, пушката я взех май-май за себе си..
Браво, вече го осъзна! :) Скоро ще дойде време за втора пушка и т.н. :cheers:
Вярно, че спусъкът е малко тежък, но пък е предвидим. По-тежък е от този на Славия, но е по-добър от този на Гамо. Пиша от собствен опит - имам HW30 със същия спусък. Ако съм на твое място не бих пипал спусъка. Ако пък си твърдо решил, че искаш олекотяване те съветвам да смениш пружината за втората степен с по-мека. Или намираш същата или по-твърда и я разкаляваш на пламък. Само не модифицирай оригиналната! Запази я в случай, че експериментите се провалят.
 

bbonev

Новодошъл
Пиша от собствен опит - имам HW30 със същия спусък.
Не ми е целта да прецакам спусъка в никакъв случай. Затова пипам внимателно. Или купувам цял нов спусък и го човъркам него, или се примирявам със сегашния и нищо няма да правя. Освен почистването, което няма да навреди.
Иначе, понеже имате същия... моята ръка ли е малка, захвата ми ли не е правилен, или наистина спусъка е далеч от ръкохватката?

Edit: Пушката е разглобена и почистена. Спусъкът е почистен, имаге гняс на кило. Накрая го окъпах вътре с балистол (имаше на доста места цели топчета жълта грес, която беше покафеняла от мизерия), натъпках домакинска хартия, докъдето влезе, за да обере излишъка и в момента не мога да го позная. Преди да тръгна да полирам, го щракнах няколко пъти и се оказа, че е олекнал много. Явно мръсотията вътре е била големия проблем. Отказах се от полирането.
В цилиндъра имаше доволно количество смесени смазки на дъното, вече ги няма. Всичко движещо се е почистено и смазано само с молибденова смазка - бутало, пружина, водач, шайбите между цевната кутия и рогата на цилиндъра и края на ригела, където е контакта с буталото. 10-ина изстрела за нулиране на оптиката и спусъка няма нищо общо с досега. Втората степен вече е гладка от край до край, оставайки предвидима. Досега сякаш имаше нещо по средата на втората степен, което налагаше да се увеличи усилието на спускане там, за да продължи спускането. Вече го няма и и бих казал, че е идеален. Уикенда ще се опитам да се видя с колега от форума, за да отидем да постреляме заедно и той да си каже мнението. Аз съм доволен.
Благодаря за съветите на всички :cheers: и в крайна сметка изводът е: Ако някой има проблем с Perfekt спусък на Weihrauch, първо да го почисти и смаже.
ПС. Понеже имах известни резерви към спусъка, когато купувах пушката... бих казал, че са били неоснователни. Ако някой се чуди сега или в бъдеще дали да взема старо желязо на фирмата и Перфект-а го разколебава, да знае, че спусъка си е ок, поне на HW30.
 
Последна промяна:

luft9waffe

Редовен Потребител
или наистина спусъка е далеч от ръкохватката?
Не изключвам възможността да имаш малка ръка, но може да пробваш нещо:НЕ се опитвай да обхванеш ръкохватката с палеца. Този пръст трябва да легне отгоре, като върхът му сочи(даже допира) задната тапа на цилиндъра, а оста му е почти продължение на оста на пушката. След това търсиш спусъка със сгъвката между първа и втора фаланга на показалеца. Кутре, безименен и среден леко и без да стискат поддържат ръкохватката. Показалецът работи срещу палеца при спускането. Успех и хубави моменти с вайчето.
 

apapazov

Редовен Потребител
Имам едно питане.
Преди няколко месеца си обслужих пушката HW35 с пружина, маншет и уплътнение на Макари. Направих и полиамидни водачи. След като я събрах даде скорост от 240м/с с 0.547 и при изстрел нямаше дрънчене, а звука беше едно плътно "шлюп"
Сега 600-700 изстрела след това скоростта е същата, но се появи познатото дрънчене на пружина и ме дразни. Иначе стреля перфектно. По долу съм прикачил снимка на група от 5 изстрела на 23м на закрито, седнал от фт. Както винаги последният го осрах от радост. Та питането ми е от какво може да е тази промяна в звука.
 

Attachments

  • 20210321_192931.jpg
    20210321_192931.jpg
    237 KB · Прегледи: 104

astra

Редовен Потребител
но се появи познатото дрънчене на пружина и ме дразни. Иначе стреля перфектно.
Тони, моля те, не я пипай! Стремежът към перфекционизъм ми е донесъл толкова много главоболия, че тържествено съм се заклел да не барам нищичко по пушката, докато стреля добре! Без значение какво друго ме дразни.
А твоята, вижда се, стреля мнооого добре! :)
 

ATO

Редовен Потребител
Хайде да се похваля и аз с нова придобивка за рождения ми ден, HW77K .22 калибър.
Понеже имаше коментари относно доставкитe oт Мундилар, пратката ми дойде за 7 работни дни.
Искам да помоля колеги, които я имат да споделят с какви сачми групата е най-добра.
Благодаря!
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
Хайде да се похваля и аз с нова придобивка за рождения ми ден, HW77K .22 калибър.....
Честито! И за рожденния ден и за пушката! Много хубава пушка, със здраве да си я коландрисваш! Колко джаула е? Качи някоя снимка.
 

ATO

Редовен Потребител
t.marev, не знам колко са. Това са данните от сайта на Krale
Energy (Joule / ft.lb) 14.7
Velocity (m/s / fps) 230 / 754 - 5.5 mm / .22
Но от калкулатор 230 м/с дори с JSB 5.5 RS /0.87гр/ излизат 23.01 джаула
Нека ако някой е мерил да и има желание да сподели ще съм благодарен.
 

ATO

Редовен Потребител
Първа прострелка на новата придобивка, че от тоя дъжд не можех да стрелям до сега.
Само една мишена с две корекции. Първа група от пет изстрела, втората десет.
WEIHRAUCH HW77К, kалибър - 0.22
Дистанция - 10м.
Механични мерни прибори
Сачми - JSB Exact Jumbo Diabolo 1.03гр.
Мишена обща големина - 14 см., диаметър на бялото кръгче - 32мм.
Положение - седнал без опора
И пак заваля ...! :(
 

Attachments

  • IMG_20210421_181742.jpg
    IMG_20210421_181742.jpg
    401 KB · Прегледи: 79

xpresident

Редовен Потребител
Не е зле, ама като и свикнеш ще стане по-добре :) Аз от 50м уцелвах кенче на механични, това постигнах. Отката при тази мощност е сериозен.
 

t.marev

Редовен Потребител
Качи някоя снимка де!;) Иначе откъде да знаем - може да ни пробутваш мишени със старата пушка?!:(
Купи си едно чадърче, има специални за Weihrauch;) и ще може да си пуцаш в дъжда!:)
 
Нагоре