Избор на въздушна пушка с IGT

didarai

Редовен Потребител
Относно зареждането,аз не бих я държал заредена.На буталото му няма нищо,ама на спусъка...Виждал съм хатсан,стоял зареден(повечко време), защото беше с газова пружина и спусъка не приличаше на нищо от напрежението.
А то щото на отвора на мекото бутало много му отива ... :D:D
 

redsox

Редовен Потребител
То и колегата Кристиян не е съвсем виновен. В сайтовете на БГ магазините както и от самите продавачи така са описани газовите пружини: С термина газово бутало:). Даже мен са ме поправяли в магазин когато задавам въпрос за газова пружина все едно аз не знам за какво говоря:) Което показва нивото на търговците и съответно тук, когато някой нов задава въпроси се установява колко базови неща липсват.
 

ПуцайКуме

Потребител
Сериозно колеги, НЯМА пружина в клиповете и технологията на газовото бутало.Умишлено предизвиках питането, за да се изразяваме правилно! https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Пружина
Съгласни ли сте, че едното е пружина с бутало, а другото е газово бутало?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Аз съм съгласен. Просто в случая газовото бутало играе ролята на пружина и затова така му викаме.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Бе то в етимологията на думата е заложено и значението на движеща сила...та пуцай Куме и не го мисли,остави тая работа на инжинерите и филолозите..."въздухарите" си знаем за какво става въпрос :cheers:
 

t.marev

Редовен Потребител
Ами то....добре е да набираме знания и от другаде, не само от Уикипедия. Щото то и въздушната пушка не е пушка, ами "пневматично устройство, за изстрелване на проектили":confused:/край на цитата/.:) Да не говорим че чашките с които стрелят въпросните "устройства", не са никакви чаши, щото нито бира можеш да пиеш с тях, нито кафе, че дори и за ракия не стават!:) А пък пушките с "чупещи" се цеви, направо се чудя защо ги купуват - да ги чупят ли?!
Ама то като погледнеш - нито форумът в който пишеш е Форум /справка Уикипедия/ ами си е интернет сайт...нито колегите към които се обръщаш са ти колеги....нито ти си "новодошъл", щото си тук от почти 4 години.....Изобщо - Совите не са това, което са!
:cheers:
 

ПуцайКуме

Потребител
Отново се обръщам с "колеги", трябваше ли модератор да пише на "новодошъл", че пише глупости и да му се кара, като учител на второкласник без домашна работа.Разбирам, че всеки се дразни от излишни понякога въпроси,но всеки самоуважаващ се човек ще се засегне от "спри да пишеш глупости".Г-н Модератор Станчев, така ли е?Вероятно е чел и със сигурност се изрази правилно.Надявям се момчето да не се откаже от четенето и писането във форума.
 

dberov

Редовен Потребител
Куме, Станчев два пъти му писа първо да почете малко, дори препращащ линк му е пуснал да се запознае с терминологията. Ами да беше почел новодошлия колега преди отново да пише, щото както и да се мъчим да му обясним ако човека не разбира какво му пишем, няма как да му се помогне.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Колега ПуцайКуме погледни и тези линкове моля!
https://www.lesjoforsab.com/technology/gas-springs/
https://en.wikipedia.org/wiki/Gas_spring

В Уикипедия освен за механичните пружини пише и за газовите.
Цитат (преведен с гугъл преводач)
газ пружина е вид на пружина , че за разлика типичен механична пружина, която разчита на еластична деформация , използва сгъстен газ , съдържащ се в затворено цилиндър запечатан с плъзгаща бутало за пневматично съхранява потенциална енергия и издържат външната сила се прилага паралелно на посоката на бутален вал."

В газовата пружина еднин от компонентите е бутало и оттам предполагам е дошло и това второ име "газово бутало".
TechnicalInformation-1536x417.jpg


Съгласни ли сте, че едното е пружина с бутало, а другото е газово бутало?
За колегите не знам, ама аз не съм съгласен.
Пружинните пушки са с бутала.
Буталата се задвижват от телени пружини или от газови пружини.
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
По принцип си е пружина. И затова така си му викаме. И бутало става. Но за мен си е ГП. Има доста написано по темата. Например ето тук:
 

Attachments

  • 20210112_082249.jpg
    20210112_082249.jpg
    354 KB · Прегледи: 25

t.marev

Редовен Потребител
Търговците много обичат определенията ново, революционно, технология и т.нт. Ако източника на енергия /отново спорно понятие/ пак е пружина, как ще го наречеш нова революционна технология?! Не върви някак си....За това се появява газовото бутало. Формално погледнато, имат основание, защото както спомена колегата Станчев, вграденият елемент има бутало, при това газово, което задвижва буталото на пушката и думата пружина изчезва от опаковката и описанието на пушката. Ново и революционно отвсякъде!
Предполагам че и първите конструкции на Теобен са допринесли съществено за новото понятие. upload_2021-1-12_10-15-37.jpeg
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
При Weihrauch HW 90 буталото с маншета е част от газовата пружина.
Компресирането на работния газ става вътре в самото бутало.
На пазара в България обаче предлагат ли се такъв тип ВО?


hw90_11.jpg

hw90_13.jpg
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Нямах предвид конкретната марка/модел Вайх 90.

Въпроса ми е от наличните на пазара в България с ГП дали има такива които са с такава система (буталото да е част от ГП)?
Май не... Комета, Асан, Гамо и т.н. - всичките са с газова пружина + бутало.
 

PLAMEN LILOV

Новодошъл
Здравейте на всички във форума. И така имам въпрос към хората притежаващи въздушни пушки Значи искам да попитам коя според " разбиращите" във форума въздушна пушка с обикновена пружина ще ми препоръчате. Критериите които търся са да е с обикновена пружина да възможно с максимална мощност и да не е китайските които предлагат.Преди години ( когато бях още млад) имах една въздушна пушка руска с обикновена пружина. Мисля че беше " ИЖ 16,или ИЖ 38" (,не си спомням),и беше калибър 4.5. Трябва да кажа че беше чудесна. За съжаление полицията ( тогава все още милиция) ми я взеха тъй като не бяха все още свободно продавани..Искам да кажа че съм слушал големи хвалби за тези с газови бутала,но изобщо не съм им фен въпреки силата която имат защото тази сила е временна поне като чета тук отзивите. За това търся пушка която да е изцяло със обикновена пружина ,да е възможно най мощна , да е калибър 5,5,или ако не поне 4,5. Надявам се някой да ме освети. Искам да кажа че не живея в България,а в Ирландия,и тук си извадих разрешително само че за огнестрелна пушка. Скоро ще купувам или Бели ,или Моузберг,но искам да закупя и въздушна. Хубаво ще е да не се предлагат китайски или турски марки.Цената не е от особено значение. Предварително благодаря на всеки споделил мнение или дал отговор.Руските марки са в числото на уважаваното и вероятно закупено въздушно оръжие.
 
Последна промяна:

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
да е възможно най мощна , да е калибър 5,5,или ако не поне 4,5
Ще пробиваш ли или ще целиш...
Хиляда коментара има по темата, че колкото една пружинка е по-мощна толкова е по-неточна!
 
Последна промяна:
Нагоре