Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

Emp

Редовен Потребител
Нямам претенции към никой, нито да назиавам някой, нито засегнати интереси . Искам само едно единствено нещо , ако може да ми изтриете профила или баннат.
 

glavanov55

Редовен Потребител
1: Това за коравата пружина и олекотения ударник си е абсолютно вярно и правилно и точно така се прави. Друг е въпросът, че или не си чел достатъчно добре, или не си разбрал, че, коравата пружина се прави по-къса, така, че да няма натяг ударникът, когато не е зареден. По този начин се намаляват вторичните удари върху клапана и се контролира преразхода. Казано по друг начин - подобрява се платото и се увеличават броя полезни изстрели. Все пак това е свързано с някакъв баланс - не можеш да слагаш прекалено къса или прекалено корава пружина. Всички тези неща са написани около 100000 пъти в този форум и не ми е ясно, какво точно не разбираш. Пише ги всеки колега, тунинговал каквато и да е пушка.
2: Това, че ти не разбираш нещо и какво е написано в дадена тема и че си си счупил пушката, опитвайки се да я тунинговаш не означава, че информацията във форума е неточна. Означава, че хора, които нямат хабер е по-добре да не пипат, там където не трябва, или да се сърдят на себе си.
3: Аз съм един от хората, които обясняват максимално добре, детайлно и ясно всичко, което е правено по дадена пушка. Даже прекалявам със снимките умишлено, до степен да стане досадно. Информацията, която публикувам по дадена пушка, обхваща абсолютно всичко и то отначалото до края. Щом не съм писал нищо за ударник, значи не съм пипал ударника, колега. На много колеги тунингът им нито е описан с такива детайли, нито с толкова снимки. И започвам да се убеждавам защо и може би наистина така трябва. И не са длъжни на никого нищо. Все пак всеки от нас - хората, които пипаме чуждите пушки, е допринесъл с информация за този форум, за да може колегите да си помагат, а и такива, като теб да реват после и да дават квалификации и определения.
4: Спорът ви с колегата jony не ме интересува, тъй като не съм запознат с работата му и не мога да му давам оценки, но четох много положителни мнения за него от колеги. Не го познавам, но ми направи впечатление, как се отнесе и с него.
5: Нито мога да се припозная в постовете ти, нито мога да припозная, който и да е колега от този форум в тях. Отговорих ти точно заради това. Мери си приказките и се дръж мъжки.

Николай ПОМАГА!!! Въпреки огромния ми опит с най различни машини и ел. съоръжения/бивш енергетик на голям завод/тунинговайки суматрата си без неговите напътствия щях или да направя половинчата работа или да скпя нещо че после да го правя от парче желязо.Като се ремонтира каквото и да било без чертежи и документация както е в случая голяма е вероятноста дасе направи фатална грешка костваща много.За това е добре да се ползва опита на знещите можещите а Ники е такъв!!!!
 

Emp

Редовен Потребител
Аз не съм отрекъл на никой труда и знанията , по принцип всеки си избира сам по кой начин да си направи пушката защото едни казват едно други друго противоположно и са все от знаещите . От моя опит знам че каквото е споделил колегата Павката стругаря , всичко се е припокрило на 100%, няма да навлизам в детайли но евала на човека . Нямам намерение да споря с никой. Живи и здрави.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Със всичко съм съгласен, само не и да обиждаш половината колеги от форума, само защото не ти е обърнато вниманието, което смяташ, че заслужаваш, или защото не си намерил или разбрал дадена информация. Имах добро мнение за теб и те мислих за мъжкар и очаквах повече от теб. Мисля, че един сериозен мъж не е редно да си изпуска нервите и да се излага по този начин. Има 1000 варианта да поискаш помощ или информация, но този не е от тях. Писал си ми 2 пъти на ЛС преди 1 година. И двата пъти съм ти отговорил. Единия път ме пита, как се намаля сечение на клапан и откъде - отговорено ти е. Втория път ме пита, откъде да намериш пружина за Хатсана - отговорил съм ти отново. Друго вземане-даване съм нямал с теб. Няма и да имам. Влизаш в темата с квалификации и определения, без никой да те е питал и без да казваш кого визираш конкретно. Не те знам на кого и колко си помагал и с какво, ама тук не си много известен с помощта си, нито към колеги, нито към този форум. Оценки могат да ми правят хора, на които съм пипал пушките и които са имали реален допир с мен, а не хора, на които един болт не съм казал, къде да развият. Почваш да коментираш колеги, кой е уважаван, кой не и т.н. без хабер да имаш от тях, обясняваш, че повечето са "помияри" и "артисти", че форумът е затворено общество и т.н. Според теб това не е ли обидно и нередно? Както и да е, аз спирам дотук, защото казах, каквото имам да казвам и защото виждам, че ме разбра. След, като Жоро и Янко са ти помогнали, беше достатъчно да им благодариш, а не да обиждаш останалите колеги от форума.
 
Последна промяна:

Emp

Редовен Потребител
Точка , никой на никой не е длъжен за нищо , които е трябвало ми е помогнал , и който ме е потърсил до сега на всички съм откликнал без изключение никой за нищо не съм отпратил ако ще и за едно болтче да става въпрос . Аз нямам претенции към никой , нито пък съм очаквал от някой отплата за нещо. Просто ако може модераторите да ми изтрият профила или да го баннат, нямам хиляда профила нито ще си правя друг. Живи и здрави на всички колеги , аз не съм безгрешен ако има нещо прощавайте.:cheers:
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Няма нужда да си затриваш профила. Просто мисли, преди да пишеш и не обиждай хора, които не са ти навредили с нищо.
 

lynx

Редовен Потребител
В този форум не може да се трият профили.
Помоли някой познат да ти въведе нова парола, без да ти я казва.
Запаметява я и вече не може да влизаш като регистриран потребител.
Лошото в твоя случай е, че някои теми са видими и за нерегистрирани потребители.
 

Emp

Редовен Потребител
Извинявам се на всички които съм обидил , съжалявам . Аз нямам повече място във форума , случвало се е и преди мен и със други колеги които по някакъв начин са казали някаква истина ,или са изразили някакво мнение което не допада на силните във форума. Аз съм православен християнин ,но ще цитирам пророка Мохамед (Истината няма приятели).
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Emp,кво здухваш...спри да пишеш глупости,купи си пушка за която да няма нужда някой да ти помага:D ,оправи си отношенията със свестните хора в този форум и се кефи на хобито!
 

Emp

Редовен Потребител
Emp,кво здухваш...спри да пишеш глупости,купи си пушка за която да няма нужда някой да ти помага:D ,оправи си отношенията със свестните хора в този форум и се кефи на хобито!
Благодаря ти за съвета колега , ще го имам в предвид . :) Като няма бан за мен излизам от форума ,и дотук бях , без да храня към никой лоши чувства или омраза, не съм от тези . Пушката ми е шест , много хора се отказаха от този модел , но аз успях да я направя както исках. :cheers:
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Извинявам се на всички които съм обидил , съжалявам . Аз нямам повече място във форума , случвало се е и преди мен и със други колеги които по някакъв начин са казали някаква истина ,или са изразили някакво мнение което не допада на силните във форума. Аз съм православен християнин ,но ще цитирам пророка Мохамед (Истината няма приятели).
Виж, братле. Всеки има правото да изразява мнението си, но без да обижда хора, които не са му виновни за нищо. Ти хем се извиняваш, хем истината търсиш, хем обясняваш, как такива нещастия се случвали и на други колеги, като тебе. Ами аз само за това се намесих - прочетох, как за втори път обиждаш колегите от форума и не можах да премълча. Ти казваш, че мнението ти не допадало на силните във форума - ами на теб ще ти допада ли да четеш такива безобразия? По адрес на хора, които не са ти направили нищо? Ако теб така те обиждат хора, с които си нямал никакъв допир, ще ти бъде ли приятно? Мъжка постъпка ли е това? Поне да имаше някакви сериозни аргументи. Чета ти простотиите и ти се чудя - "Истината няма приятели". Ок, това ли е за теб истината - че повечето хора от този форум са "артисти" и "помияри"? И след, като ти е такова мнението за хората тук, ти искаш да ме убедиш, че това е нормално и, че си жертва на силните във форума, така ли? Аз мисля, че наистина не си прав за хората тук. Даже много си се объркал.
 
Последна промяна:

Emp

Редовен Потребител
Има една разлика между помощ без пари и помощ с пари , помощта без пари си е помощ а платената помощ си е някакъв вид услуга. Аз съм раздал доста неща на хора от форума дето няма да ги ползвам и няма да ги нося на гроба си и не струваха някакви стотинки . И аз те мислих за мъжкар и винаги съм посочвал на първо място теб ако някой пита за тунинг. Аз. не познавам много хора от форума лично но за тези 13 години или колкото са там от стария форум съм добил представа кой кой е , не съм толкова глупав , човек е асоциативно животно и не му е нужна цялата информация за да разбере нещо . Извиних се сто пъти до сега , макар че нямам навика да говоря неща в които не съм убеден и за които нямам аргументи. Николай винаги си добре дошъл при мен , макар че съм никой , аз ще ти кажа моите грешки ако имам такива към тебе , обаче искам да минеш през прага ми със чиста съвест. Аз знам какво съм казал на кой съм казал и защо съм го казал. Няма да видите от мене зло , нито ще си имам работа със някой от вас някога , вие сте си вие , живи и здрави да сте.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Добри думи, от добър човек. И ти извинявай, ако съм те засегнал с нещо. Истината е, че всички тук трябва да се уважаваме. Знам, че на всеки понякога му идва в повече и че всеки е имал такива моменти. Аз също. Тук никой не съди никой. Всички сме си наши хора. Ти също. Затова трябва да се имаме и да се кефим на хобито.
 
Последна промяна:

Martyn

Потребител
Здравейте ,момци! От скоро имам проблем с БТ-то,та проблема е ,че беше настроено на редизайн на 300м/с. преди месец време го бях забравил заредена -така цяла седмица,логично скоростите паднаха с 20 метра надолу! Отворих го и реших малко да го пипна ,като дотиквача го изтъних +захранващия порт от приблизително 5 мм на 5.5 +райбероване на всички отвори. Сега в момента му направих натяг още на пружината на ударника след като беше сглобено и изкарвам макс 265-270 м/с . Според мен пружината има вина ,та въпроса е от къде и каква да е ? Тази е с параметри : стъпка 6 ,дължина 60мм, тел:1,4мм ,вътрешен ф:9 и тн. Като не позволява максимален натяг (не иска да закачи механизма на спусъка)! Поздрави !!!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Провери в "Микромакс" за пружини, със сходни параметри. Често им остават пружини от различни поръчки. Добър вариант е и пружинният цех в Крън. И на двете места могат да изработят, каквото им зададеш, но поръчката е от минимум 10 броя. В Казанлък също има завод за пружини. В Пловдив също има добър вариант - Хенлих. В интернет има и други варианти и производители.
 
Последна промяна:

glavanov55

Редовен Потребител
Тази сутрин це пробудих от странен шум в комина!!!!!
Изкомандвах си В ОРЪЖИЕ!!! и зачаках като на варда.
По едно време гледам от комина се показва Дядо мраз с хатсански орехов приклад в ръце.
-Що правиш бе дядо мраз питам слисан аз ие нали минахме на дядо Коледа.
_Нося ти отдавна харесания от теб приклад със Старозагорско потекло апък този район се обслужва
само от дядо мраз.Па се почна монтаж,малко подложни шайби докато се натамани работата.
Като я натаманихме решихме по вечеря пак да мине да полеем приклада да не се разсъхва!!!!
Весело посрещане на нова 2021 на ВСИЧКИ!!!!!
 

Attachments

  • IMG_20201231_133322.jpg
    IMG_20201231_133322.jpg
    383 KB · Прегледи: 84
Последна промяна:

The alarm

Новодошъл
Здравейте, Ч.Н.Г. Живи и здрави! Не мога да намеря размерите на О - пръстените на АТ. На цевта по- точно.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Нагоре