Мнение за Browning X-Blade Hunter 5.5 / UMAREX/

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
За пружинка спецялно пък 5.5 не бих взел. За ПЦП вече зависи за какво ще се ползва може и 5.5 а и по голям калибър, но пружинка 5.5 и на половин цена да струва от 4.5 пак не бих взел
 

Riddle

Потребител
Хич няма отклонение 5.5 това го знае всеки тя чашката на 5.5 е с по-малка площ и вятъра не я мърда спрямо 4.5 със по-голямата площ. А траекторията, която е като на гаубица не я коментираме. Ма как ще кажеш, че си се прецакал с 5.5 в 24дж. Др път си вземи 5.5 7.5дж ще стреля уникално в хола ти.

Има пушка, с която мога да стрелям в хола си? :rambo: Баси, как съм се прецакал с тоя Магнум! :-[ Е, вярно, че виждам нескрития ужас в очите на жената, а и холът ми не е както в предишния апартамент (8 метра дължина), ама не пречи да си помечтая! :baraban:
 

xpresident

Редовен Потребител
Адаш, ти разсъждава от твоята гледна точка. Скоро имах поставена задача, да намеря ПП, относително мощна, издръжлива и задължително в 5.5. Условие за точност нямаше. Избрах Комета 300, която благорарение на колега от форума, взех на добра цена. Реално пружината пневматика няма достатъчно сила, да засили чашка в 5.5 до приемлива скорост, така че траекторията да е достатъчно изправена, за да се уцелва на големи дистанции (над 30-35м). Изключение са магнум ПП, които са над 24 джаула. Но при тях отката е прекалено голям, пушката трещи, дрънчи и скача, спусъка какъвто и да е, си е дърво. При тези фактори не можем да говорим за никаква точност. Любителите на голяма мощ трябва да се ориентират към ПЦП. Но предвид че този Умарекс така или иначе е дърво, 5.5 или 4.5 не е от особено значение. В 5.5 ще е малко по-силен и консервните кутии дрънчат по-яко като ги уцелиш, а явно това е търсения ефект в случая.
 

t.marev

Редовен Потребител
.....Къде има доказано кое е по разпространено? За един приятел питам....
Ами пише го У весника! И по тиливизията така разпраят....:)
.....Ма как ще кажеш, че си се прецакал с 5.5 в 24дж. Др път си вземи 5.5 7.5дж ще стреля уникално в хола ти.
Мдааа, прав си! Другия път ще си взема нещо 3 Джаула, кал. 2.2 да си стрелям в банята.

Момчета, кво се присламчихте в тая тема, да си мерите....чашките!?:( Има си специална тема за тая работа. Тая тема е за пушка, която повечето от вас са виждали само на картинка, само Васко може да пише, щото веднъж е стрелял с такава:).

Стягайте се за състезанието в събота и неделя, оставете ни нас аджамиите да си дрънчим по консервните кутии!
:cheers:
 

ATO

Редовен Потребител
Васко, на Любо оценката беше по-различна от твоята за това колко е дървен.
И аз не съм очарован от прословутата Комета дето толкова я хвалят, в смисъл очаквах доста повече като качество на изработка. Предвид това което съм написал като дефекти или пропуски в темата за което едва не ме анатемосаха. В допълнение мога да кажа, че болта за регулирането на спусъка на около 50 изстрела ми падна в краката. Да оставим и това, че самия спусък не се връща при обиране на първата степен ако си махнеш пръста, но според някои колеги това са дребни неща на които не се обръща особено внимание. Предвид всичко това Браунинга като качество на изработка е в пъти по-добре. Единствено Кометата го изпреварва като спусък.
Но на вкус и цвет, товарищи нет.
Моля, мнението ми не се приема като меродавно, нито да е повод за спорове.
 

didarai

Редовен Потребител
Мислех да си трая , но прекалявате.
Колега АТО и доцента ! Заради глупостите изписани от двама, от които единият става да пише само пътеписи , човек онзи ден говореше за негативни мнения за кометата . Нищо че 200 човека преди тия двамата са доволни.
Двама са много недоволни. Основно заради тва , че се сдобиха с тва дърво "Браунинг " за което обаче няма нито едно негативно мнение и даже разбрахме колко добър бил гамовският спусък (нищо че пак една камара народ са стреляли по-дълго с такъв , от чукча-писател. )
Анатемосали са те. Ай ся поредните лирични отклонение. Ти сам не знаеш какво пишеш (за доцента дан говорим)
Уж спусъкът бил кофти , пък само с него превъзхождала кометата. :D:D
Само.....:lol:
Ма то тва "само" е основното за ПП (че и за останалите ) . Пластмасите ....специални на Блейда сигурно много превъзхождат метала на кометата. Или пък приклада . Болта му бил паднал . А стига бе ...:eek::eek:
Ми не го развивай толкова.
Като качество единствено орева орталъка заради несъосното уплътнение , което по никакъв начин на нищо не пречи и за отрязаната буза , дет работата и е да не стои прибрана .
Като си олекотил спусъка много на кометата(та чак болта да падне) и някъде опира пластмасата може и да не се върне. Просто трябва да се напасне малко и да се пръсне със смазка . ГолЕм проблем . На Блейда кат се връща е ....голема работа ...:lol: направо за в кофата . Но ...тва е Броунинг бе ей! Къде отиваш ? :D:D
Едвам се зарежда и въобще ...да не си и насреща . Страшната раОта:eek: и няма нито едно негативно мнение за нея ....щот я имат само двама и както им намекнаха многократно , скачайки от тема в тема се опитват да обясняват на останалите , че не са се прецакали пък чак толкова и дори я изкараха по-добра от кометата...
Мхм. Добре ....;):cool:
Може пък и така да е. Докато не я хване някой дето има комета и не я "нагласи" както си требе ....но мнението на Анди тежи далеч повече тук (дори от един поглед) отколкото на господина повествовател ...:D:D
Та...така. Не пасем съвсем трева . ;)
И прословутата комета не е прословута с нищо друго (това пише във форума) освен , че за парите си е най-здравото и качествено , както и с най-лекият спусък) . Има забележки , както всяка друга , дори и за доста повече пари.
Ако сте очаквали идеалната пушка , значи не четете какво са написали останалите преди ВАС.
Само преди дни в темите се обясняваше колко хубава е комета 300 , след като се обясняваше колко зле е 400 , но само дето спусъкът на 300 бил по-тегав. И тва....говорейки за една и съща пушка .
Смех... :)
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
и даже разбрахме колко добър бил гамовският спусък (нищо че пак една камара народ са стреляли по-дълго с такъв , от чукча-писател. )
Включвам се да кажа само относно спусъка- да пробвах пушката на АТО, и реално доста се изненадах, че не беше толкова твърд колкото добре познатия ни на ГАМО. При Гамо ако се постреля повече (поне преди) направо си те бoлеше пръста :D Сега тоя не казвам, че е идеален ама става и може да се стреля без да се тресеш целия от борбата със спусъка. Хубав ден на всички!
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
Пуснете няколко групи с Браунинга на механични и с оптика, на 20-30м, да се добие представа за точносста на тази пушка. Иначе красота, удобство, кой колко му бил твърд спусъка - това са относителни понятия.
 

didarai

Редовен Потребител
Включвам се дакажа само относно спусъка- да пробвах пушката на АТО, и реално доста се изненадах, че не беше толкова твърд колкото добре понатия ни на ГАМО. При Гамо ако се постреля повече (поне преди) направо си те белоше пръста :D Сега тоя не казвам, че е идеален ама ставаи може да се стреля без да се тресеш целия от борбата със спусъка. Хубав ден на всички!
Ако е същият като "новият" на Гамо...да. Маааалко е по-добре от старото дърво , но поне гамовският (нов) си остава далеч от всички останали . Единствено нориките драгон-мрагон и китайките тип В2-3 са по-тегави.
Иначе още със старият спусък и с ЦФХ тук има много добри мишени и първи места ...ама не от случайни хора.
Въпросът е като препоръчване на някой първа пушка , с коя ще му е най-лесно и бързо да постигне максималните за него резултати . Моите групи веднага с цфх от кутията бяха 60 мм на 35 м.
Не е като нов приклад по-късно и олекотен 2 пъти спусък по 20-25 мм. на 50 м.
Та спусъка баш не е само до вкус. (За разлика от визията и личните усещания според ретрограден Меркурий)
ПП
Всъщност поне на Милен.М спусъкът беше с втулка и пружина по-малко.
Пламен(Архитекта) пък направо ЖТР си беше сложил .
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
didarai, аз пък не разбирам ти рекламен агент на Комета ли си та толкова ревностно защитаваш въпросната марка?
После, извинявай, но ние пишем в темата за Браунинг и споделяме, ако не си забелязал, ти се навираш тук. Дори не си стрелял с него, но плюеш неоснователно на база постовете от други колеги. И колкото и да ти е неприятно, да, Браунинга /Умрекса/ е изработен по-добре за парите си, имам предвид нашия модел.
А колкото до писането и лиричните отклонения, като ти гледам "кратките" постове и ти си от писателите. Ако целта ти е да се заяждаш с мен, и да ме репликираш на всеки пост, не си намерил човека, повярвай ми, колкото ирония и сарказъм да вкараш. Това, че не ти харесват коментарите и мнението ми за Кометите, ами сори, нищо не мога да направя по въпроса. Аз ще продължа да споделям впечатленията си, било то добри или лоши.
 

batnan

Редовен Потребител
А вие с Марев какво лаете срещу Кометата из всички налични теми в която тя се споменава???? Стреляйте си по бидоните и не подвеждайте новите колеги. Гледам и други като вас които от вчера имат пушка дават експертно мнение.
 

sess84

Редовен Потребител
Аз не мога разбера какви са тия крайности от една в друга , таз такава оназ онакава ... всеки да си харесва нали за туй са различни ко се напъвате ... айде наздраве ;)
 

ATO

Редовен Потребител
batnan, лаят кучетата, ние пишем в случая. Аз на база лични впечатления споделям, защото имам въпросната пушка. Форума е за това, да се споделя. Подкрепил съм с факти и снимки всичко. Нямам фетиши и пристрастия.
 

didarai

Редовен Потребител
didarai, аз пък не разбирам ти рекламен агент на Комета ли си та толкова ревностно защитаваш въпросната марка?
После, извинявай, но ние пишем в темата за Браунинг и споделяме, ако не си забелязал, ти се навираш тук. Дори не си стрелял с него, но плюеш неоснователно на база постовете от други колеги. И колкото и да ти е неприятно, да, Браунинга /Умрекса/ е изработен по-добре за парите си, имам предвид нашия модел.
А колкото до писането и лиричните отклонения, като ти гледам "кратките" постове и ти си от писателите. Ако целта ти е да се заяждаш с мен, и да ме репликираш на всеки пост, не си намерил човека, повярвай ми, колкото ирония и сарказъм да вкараш. Това, че не ти харесват коментарите и мнението ми за Кометите, ами сори, нищо не мога да направя по въпроса. Аз ще продължа да споделям впечатленията си, било то добри или лоши.
Ми след като има рекламни агенти на Браунинг ....из всички теми ....:D:D
Нека да има малко равновесие във вселената . ;)
Вие плюете ...и ние плюем ....или изказваме мнение .Както ти харесва . :)
Ич не те познавам, че нещо да те репликирам специално. Репликирам глупостите из форума (например крива фаска , пък то уплътнение , болта му паднал , ама щото го развил , а маревите пътеписи пък съм ги пропускал 100 пъти както и много тук, докато не се стърпя накрая ).
Не ме интересува и дали ми харесват или не постовете ти. Както казах ..."репликирам" фактите ... еле като са оплюти на базата лично прецакване ....опа ...мнение. Много се радвам , че си въобразяваш , че пушка с нерегулируем , твърд и дълъг спусък (тва са обикновено евтините китайки и норики) е по-добра от тази с най-лекият след вауха спусък както и че пластмасата е за предпочитане при което и да е оръжие , пред метала :lol: Особено интересно е какво се случва в зоната на шарнира при чупещите цеви след известен (не малък) брой изстрели , ама тва е интересно само , амо се стреля за групи.
Там ....вашето менние дали е важно спусъкът да е лек и дали трябва да целиш кенчета или десятката на хартията не ме вълнуват , но в този форум за точността все още е важна силата на "тригър пул" . Ако някой ден това стане безпредментно , тогава вече е друг въпрос и ще започнем всички да си мерим групите според големината на бидона дето целим , а скоростите според коткомера .
И накрая ...."сера" в тази тема, за да има и малко реализъм в цялата еуфория и да видите как е ....малко ....като серете по другите , както и в отговор на поредните безумици относно комета 400 ....написани ТУК.
Продължавай да си споделяш мненията !Нямам проблем с това. Виж ти ако имаш проблем с репликите ....ами .....не сори . :)
А крайностите (да отговоря на колегата) , са реакция към ....крайностите .
И хайде да не е "голословен" поста и едно ревю на пушката. Човека основно я хвали, но все пак си казва истината за спусъка и (6,50 мин)
Иначе постовете са ми дълги ...хах :) ....щото много неща са пропускани, пропускани и хоп, идва им времето. Но в тях не си разказвам житието и битието , от позата на изстрадал в живота човек, а говорим с факти, за пушки и без "лично мение " ;)
Ай дано съм ти отговорил на питането ! ;)
 

batnan

Редовен Потребител
Аз на база лични впечатления споделям, защото имам въпросната пушка.
Имаш ама в неправилния калибър , за което е писано много ама кой да чете? Пробвал си и си достигнал до изводите до които са достигнали много преди тебе. 5,5 мечта, кърти мивки дупчи тухли.
 

ATO

Редовен Потребител
didarai, ти пак не разбираш, че твоето мнение не е меродавно, както и моето. Те тежат или не еднакво на общия фон. На някой му харесва едно, на друг друго. Един иска точност, друг атрактивна стрелба по кенчета, бидони, кофи и т.н. За това има различни марки и калибри на пазара според целите и употребата на всеки индивидуално. А дали ще се набута, парите са си негови и той ще ги даде за това, което го кефи най-много. Основен фактор са и възможностите на всеки, но дори да се пренебрегнат надали някой ще даде 1000+ лева за пушка с която ще стреля за удоволствие. И да има такива, ще са един-двама.
Едва ли някой има против съветите, ако бъдат поискани, но дали ще се съобрази с тях ... Има достатъчно примери във форума, ако се погледнат дори само последните теми на питащи и накрая се купува нещо трето.
А познай колко и с какво си полезен като влизаш в спорове за всяко различно от твоето мнение? Никак не държа на отговор.
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
Редно е който изказва мнение, или да е притежател на въпросната пушка, или поне да е стрелял с нея.
 
  • Харесвам
Reactions: ATO
Нагоре