Избор на пушка

xpresident

Редовен Потребител
Но друга голяма част от хората подкрепят идеята за закупуването на по-евтина пушка от класа на Hatsan 1000s striker, хубава оптика и останалите 100-тина лева да ги дам за хубави чашки за да се науча да стрелям.
Ако ще се учиш да стреляш, потърси Хайнел 312. HW30 ще я чувстваш като детска, малка е за твоя ръст. Кометата бива, но с оптика, защото оригиналните мерници не стават. Но пък е силна. Аз бих помислил за Hw35. Има я за около 650лв. или Славия 634, за 470 мисля че беше във ВИПа.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Колега в тоя ценови клас има голям избор на марки и модели,за качество няма инфо,рядко някой пуска полезно инфо и обикновенно ревюто е от едно изречение,"много съм доволен",което се сещаш че нищо не означава...Тука са поне пет марки турски пушки,някои испанки,Умарекси разни,китайки с техните си обозначения а също Кросмани а и едини бразилки(не им помня името).За повечето няма части и става по съвпадение!
Ето ти пример
http://www.geodar.org/index.php?route=product/product&product_id=1355
Не питай как е,никой не се е хвалил да я има,по аналогия вероятно посредствена,но на път за Индия някои са открили Америка та...:cheers:
П.с
Говоря за пушки налични из наще магазини
 

Красен

Новодошъл
Здравейте,
Нов съм във форума – регистрирай се днес. До сега само четях.

Бих искал да закупя пружинна пушка 4.5 (първа пушка) за около 500-600 лв. Ha базата на прочетеното при вас проучването по сайтове за наличности и цени съм свел опциите до:
— Diana 280 Classic (нова)
— Diana 34 Classic (нова)
— Diana 34 Premium (нова) – Каква е разликата с Classic (приклада ли)?
или
— Weihrauch HW35 (на старо за около 250-275£)
— Weihrauch HW99 (Заслужава ли си пред HW35?)
— Weihrauch HW85: видях, че се продава този модел с оптика (на старо за 234£):
https://www.guntrader.uk/guns/air-rifles/weihrauch/break-barrel-spring/177/hw-85-201218000041940
— Weihrauch HW95 (за 250£ на старо, пише, че е в отлично състояние, но до колко може да се разчита на това?)

Ако имате впечатления, ще помоля за мнение относно обявите в английските сайтове gunstar.co.uk и guntrader.uk? До колко може да се разчита, ако някой каже, се пушката е в добро или отлично състояние?

Ще съм благодарен за мнения и съвети. Благодаря.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Всички диани 34,36,38 са едни и същи ,с малки разлики в прикладите-универсалният модел на Диана,добри оръжия.Тук,единственото,което трябва да те интересува е,да са със спусък модификация "т06".Добре стрелят до към 17-18 дж.За 280 впечатления нямам,на живо не съм го виждал.ХВ-тата ,които си посочил са с различни номерации,но всъщност 85 и 95 са една и съща пушка с малки разлики в мушката.99 е английският ХВ50S,малко по-малка и слаба от 85 и 95.ХВ35S е по-тежка и солидна пушка с оптимална мощност като на 50S(99)-10-14дж.85 и 95 са колкото дианите 260-280 с 0,5г. чашка.Всичките "вайраци" са с Rekord-спусък-един от най-добрите.Обикновено собствениците в УК не лъжат за състоянието на пушките.Често,обаче имат предвид външният вид ,а не работата.Kатo кажат "mint condition",все едно те канят да ги отървеш от "missus"-a.
 

Красен

Новодошъл
luft9waffe,
Благодаря за бързия отговор. Всички Диани, които съм споменал са с Т06 спусък.

Значи да разбирам че Диана 34 е по-мощна от споменатите ХВ-та? В такъв случай да разбирам ли, че ме съветваш да взема Диана 34? Premium предполагам? Четох във форума, че Дианите чупели оптиките. За момента не взимам оптика, но в даден момент сигурно ще се наложи. Накакви съвети? Благодаря.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
luft9waffe,
Благодаря за бързия отговор. Всички Диани, които съм споменал са с Т06 спусък.

Значи да разбирам че Диана 34 е по-мощна от споменатите ХВ-та? В такъв случай да разбирам ли, че ме съветваш да взема Диана 34? Premium предполагам? Четох във форума, че Дианите чупели оптиките. За момента не взимам оптика, но в даден момент сигурно ще се наложи. Накакви съвети? Благодаря.
Относно чупенето на оптики бих казал следното - "всяко действие си има противодействие". Взимаш си подходяща оптика за пружинки, с подходящия монтаж и си решаваш проблемите. Ако избереш и пушката да не е задължително много мощна, ще е и по-добре от към точност и издръжливост. Моя съвет за пушка принципно е Вайраух като марка. Първо вземи пушката, пък като му дойде времето ще помислим и за оптика. Успех в избора ;)
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Значи да разбирам че Диана 34 е по-мощна
В УК всичките са г/д еднакво мощни до16дж.Мощността зависи конструктивно от пружина,обем на цилиндъра,ход и маса на буталото.Тук д34 е наравно с хв95(85).И,според мен,малко по-мощна от 50S(99)и35S.Преди 10-тина години качеството също беше равно.Сега хв са малко по-добре направени,рекорда е леко по-добър от т06 и рауховете държат по-добре цена(както си забелязал).Аз те съветвам да ги вземеш всичките.Лично бих започнал с 50S .177.
 

Красен

Новодошъл
Благодаря за съветите.
Обобщавам:
— По-добре Вайх (макар и на старо) от нова Диана
— Препоръчани модели: HW50, HW35
— Стават и HW95/85

Виждам, че има опция (цената изглежда ОК) и за модел HW80 K? Мнения?

Питам за различни модели, защото няма голям избор от магазини, които да ги предлагат (което ми е странно). В европейските сайтове всички споменати модели са изчерпани (което е добър атестат) и остават само варианти от UK като новите са по-скъпи от европа. И втора ръка опции, като пак няма много избор. В момента пиша на различни UK обяви и питам за по-конкретна информация, за Вайх пушки на старо (от обяви). Ще ви информирам

Опция е HW 57, макар да отива малко над предвидения бюджет. Виждам, че е без чупеща се цев (май долно/странично зареждане или нещо подобно). Има ли смисъл?
 

lynx

Редовен Потребител
Имай едно наум за вноса на пушка и други стоки след Нова Година от UK.
Възможно е да няма споразуминие за Брекзит и оттам пушката автоматично заминава за обмитяване и ДДС. ;)
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
АА ТХ200 не съм гледал как вървят като цена, но при тях няма механични мерници, а ти май за първо време искаш с такива да стреляш. Казвам го като вариант ако все пак има на изгодна цена, и решиш да слагаш оптика :cheers:
 

Красен

Новодошъл
Благодаря на включилите се.
Ще се придържам кън Вайха.
Ще помоля да кажете кои от споменатите модели на Вайха според вас са за предпочитане по ред. Моделите са 35, 50, 80, 95/85. От 50 намерих само една възможност, а от останалите има опции като повечето на старо от UK). Това, което виждам е, че 95 е без мерник и трябва веднага да се копува оптика. От 85 също намерих една опция, но не ми хареста отношението към пъшката (как е подпряна на снимката). Може би това трябва да ме откаже: https://www.guntrader.uk/guns/air-rifles/weihrauch/break-barrel-spring/177/hw-85-201218000041940

Това за брекзита до нова година ли трябва да се реши? Ако е така най-вероятно ще изчакам с поръчка от UK докато знам какво ще е. Не ми се плаща мито!
 

Красен

Новодошъл
Благодаря! Цената за EU е с около 100 отгоре, но пак е в границите. Ако трябва да избирам между 50 и 35?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Купуването на ВО от Великобритания, не само по обява, не е лесна операция, ако нямаш човек там а и транспорта насам после е още по сложен.
Много често продавачите изискват лично предаване, а ако се съгласят да пратят, то е само за там, за чужбина не искат.
Ако са оставени на оказион в някой магазин, става само лично, с опция да се изпрати до друг удобен магазин с лиценз.
Към днешна дата, може да се каже със сигурност, че и българските превозвачи приключиха, до изясняване на положението след официалния Брекзит.
В Неделя потегли последния курс насам, който е сигурен че е минал границата с Франция.
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Лично мнение,ако е Вайх класическите им и доказани модели 35,77 и 97 ,soundmax по нагоре ти спомена за AA TX200,да...цената е двойна та и от горе,но...ето снимка на АА и HW77upload_2020-12-22_15-51-1.png Горната е HW :rambo:
 

xpresident

Редовен Потребител
Благодаря! Цената за EU е с около 100 отгоре, но пак е в границите. Ако трябва да избирам между 50 и 35?
50-ката при 16 джаула е на ръба на силите си. HW35 е с по-голям цилиндър и е малко по-тежка, което за ПП е добре. 300 евра, гледам че излиза нова.
 

xpresident

Редовен Потребител
Аз бих избрал 35, но всеки си има неговите предпочитания. С HW50 не съм стрелял, само съм чел за нея, така че искай мнение от колегите които имат такива.
 

Красен

Новодошъл
Благодаря xpresident.

Моля колегите, които са стреляли и с двете пушки (HW35 и HD50) да кажат с една дума коя е по-добрия избор. Благодаря предварително.

Извинявайте за може би глупавия въпрос, но под ПП предполагам имате предвид Пружинна Пушка?
 

luft9waffe

Редовен Потребител
50S,защото е по-лека,по-къса,по-евтина.Коя е по-точна е трудно да се каже,2-3години здраво стреляне ще ти трябват да доближиш тавана на възможностите им.Бих предпочел 35 само ,ако реша да карам твърдо на механични мерни прибори;заради по-дългата мерна линия.Наред с другото съм и предубеден-имам диана38,която стреля добре, колкото 35,само че 4-5 джаула по-мощна и хв90 в 5,5 ,която е достатъчно дълга и тежка сопа,за да искам още нещо такова.
 
Нагоре