COMETA - хубавите испанки.

Hidden

Редовен Потребител
Спусък за телена пружина не съм виждал да се продава отделно. Но за ГП има.
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Благодаря!
Пружина лесно за спусък не знам.
Пробвай със Сотис, да видиш дали ще стане.
Ако не ти се занимава с тях, опитай с - https://www.aceros-de-hispania.com/gb/infer.asp
Поръчвал съм си цев и ГП - нямаше проблеми. Само малко закъсня пратката, че испанците почиват яко покрай коледа!
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
Много хвалби на тез Комети в темата, много нещо. Сигурно има защо, но мишени тук там и все с оптики. Някой няма ли да пусне мишена без оптика, любопитно ми е да видя група с 5.5 мм.
 

didarai

Редовен Потребител
Много хвалби на тез Комети в темата, много нещо. Сигурно има защо, но мишени тук там и все с оптики. Някой няма ли да пусне мишена без оптика, любопитно ми е да видя група с 5.5 мм.
Повечето среден клас ПП имат кофти механични. На кометата са сред най-неудобните и лесно местещи се ( губещи прострелка). Една пружинна ламарина с голям отвор за винта и се хайдака .
Почти е безсмислено да се стреля така . Иначе аз в 8-9 от 10 смъквах в 5,5 кутийка от чашки на 30-35 м. прав , ако ти е някакъв ориентир .
 

gladiator

Потребител
Здравейте ! Преди 3-4 месеца си купих от колега във форума Cometa mod. 400 Compact Star 4.5 с желанието да стрелям с нея прав от ръка на механични мерни прибори. Още с първото прикладване установих , че набузника ,макар и смъкнат е много висок и пречи на прицелването. С пила за дърво го намалих във височина, след това с шкури закладих дървото .Съседа ми дърводелец нанесе байц и лак. Цвета е малко по различен, но не ме дразни. didarai е прав за неудобните механични прибори, които във вертикала се коригират лесно, но в хоризонтала са изключително трудни за регулиране. Но и с тях се справих. Вече привършвам четвъртата кутийка чашки и впечатлението ми от стрелбата с пушката са много добри! Стрелям от 11 до 25 метра, но любимата ми дистанция е 13 метра. Използвам чашкоулавител. Не съм добър стрелец, но имам подобрение спрямо началото. Изчетох темата за прецизната стрелба и някой статии в украинския shooting-ua.com .За сега съм стигнал до 20 мин. държане на пушката в позиция за стрелба, а почнах от 5 мин. На снимката са последните мишени, р-е 13 метра, диаметъра на 6-цата е 38 мм. Убедих се ,че пушката е много точна а посредствените резултати на мишената са заради стрелеца.
Апетита идва със стрелбата!
 

Attachments

  • 117045227_352082182827013_7528476938768339133_n.jpg
    117045227_352082182827013_7528476938768339133_n.jpg
    163.7 KB · Прегледи: 127

Licho

Редовен Потребител
При тези резултати ,прав и от ръка,с пушка от среден клас на 13м, гарантирано ще имаш успех и в 10метровата състезателна дисциплина.Непременно иди в някой стрелкови клуб и пробвай с компресионна пушка!Няма да ти откажат.С диоптрика дори ще ти бъде по-лесно,отколкото с мушката и мерника.Успех!
 

gladiator

Потребител
Благодаря за подкрепата колега. Ще премина на по-класна пушка когато всички попадения ги събера в 8-цата. Тренирам за удоволствие и ако форума организира турнир на 10 метра ще участвам. В темата за мероприятия не видях освен ФТ състезания да има други дисциплини. Или не съм гледал на правилното място. Затова ще попитам, колеги, форума организира ли турнири по стрелба с ПП пушка или пистолет и на какви дистанции?
 

ATO

Редовен Потребител
didarai, и на мен ми направи същото впечатление. Не е оправдано според мен за пушка за 450-500 лв. да е с такива мерни прибори. Но да изчакаме да видим и дуги мишени, ако някой иска да онагледи стрелба на 5.5 мм.
 

Licho

Редовен Потребител
Колега gladiator,
Освен състезания по ФТ,други ,засега,няма.Имало е,но отдавна не са се организирали официално.
Иначе ,импровизирано, колеги се събират-въпрос на желание, договорка и наличие на подходящо място- обикновено за по-дългите дистанции.(За 10м едва ли би имало проблем.)
И да знаеш,че тук, в тази дисциплина ,по която си се запалил, има големи майстори.Някои от тях дори ги няма сред състезателите по ФТ.Няма да ги изброявам,защото рискувам да пропусна имена. Отвори темата за мишени,там ще ги видиш...
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
Само един се престраши да пусне мишена на механични за сега и то 4.5 калибър. Хайде аз да съм втория.
Два броя от днес от прострелката без много старание.
Cometa Fenix Star, kалибър - 0.22
Дистанция - 12м.
Положение - седнал без опора :)
Мишена обща големина - 14 см., диаметър на ченото кръгче - 5 см.
Сачми - JSB Exact Jumbo Diabolo RS 0.87гр.
Благодаря на peko за сачмите!
Общи впечатления на първо четене - малко прехвалена. От скоро я имам, но поради липса на време не съм стрелял.
 

Attachments

  • IMG_20200815_195753466.jpg
    IMG_20200815_195753466.jpg
    415.5 KB · Прегледи: 70
  • IMG_20200815_195821476.jpg
    IMG_20200815_195821476.jpg
    419.4 KB · Прегледи: 72

didarai

Редовен Потребител
В кое е прехвалена колега ? Който назад е пускал клипове и мишени са си истина ? Тва не е пушка нито за стрелба на механичен (ниски, неудобни , клатещи се , сложени колкото да не е без хич) нито за дистанция 10 метра в зала .
Кое от прочетеното във форум не е вярно , та я е прехвалил някой ?
Като най-добри попадения , аз поне помня тия на Илиян на 30-35 м по капачки 30 мм. Пак той беше целил някаква кутия (от боя май) на 75-80 м( говоря по спомен) .
Колегата Линк мисля беше пускал подобни постижения по хартиени мишени и ....не помня някой друг да е показал и твърдял по-високи резултати за пушката . Относно качеството и лекият спусък ....като махнем Вайраух (който не е в ценовият и клас ) , коя друга пушка (не прехвалена ) е по-добра в тези характеристики от нея и с коя друга пушка за тези пари и тази мощност , като за първа ПП начинаещ ще се научи по-лесно да стреля и няма да се разочарова от качеството?
Аз поне съм виждал само тези факти да се твърдят във форума и те са си истина без никакво прехваляне .
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
didarai, Благодаря за коментра! С цялото ми уважение към Вас и форума, позволете ми да не се съглася защото:
1. Всяко оръжие било то въздушно или огнестрелно е направено за стрелба в условия и дистанции от - до.
2. Щом има механични мерни прибори значи, че въпросната пушка е пригодена за стрелба с тях основно. В противен случай щеше да се продава в комплект с оптически мерник и липсващи механични мерни прибори. Някои модели са точно такива.
3. Мишените било то клатещи се, неудобни или ниски са си мишени за стрелба. Едва ли някой, който си купи тази или друга пушка за забавление ще има или ще иска да си построи тир за стрелба. Аз лично използвам купена стойка за мишени със съчмоуловител. Мястото ми в двора не е идеално, но е тихо и удобно за стрелба, поне за мен.
Колкото до изработка, има какво да се желае от към качество. При мен мерника се счупи още при първата стрелба има-няма 10-15 изстрела. Може да е единичен случай, смениха ми го за което благодаря!
- Подвижния набузник, не пасва идеално ако се свали до долу, има просвет, тоест не се получава едно цяло с приклада.
- Входната фаска при мен поне е малко в страни, да не кажа крива. Дулната едва се забелязва, но я има все пак.
- Надулника е красив, но скобата на мушката заводски не беше поставена правилно, отделно, че си хлопаше.
- Предпазителя с тези издатинки в двата края си е дразнещ, поне за мен. Намерил съм му решение.
- Оксидацията като цяло е ок, но не е дълбока и плътна като при Вайраух.
Относно цената, Вайруха, който имам е малко по-скъп, но разликата като качество на изработка е несравнимо. Разликата е точно 90 лева с доставката.
Спусъка си е ок, нямам забележки. Стрелбата като цяло е приятна, резултатите за момента също. Не споря постиженията на колегите, даже им се радвам. Никъде не съм писал, че има неверни коментари. От многото постове в тази и други теми се остава с впечатление, че едва ли не това е най-доброто, което може да си купи всеки за 500 лева, които все пак не са пари за семки.
И като цяло, аз искам да си купя пушка и да стрелям с нея, не да си правя такава, имам предвид доработки и тунинг.
Това си е мое лично мнение. Не ангажирам никого с този пост. Пуснах мишени с цел нагледност и резултати от прострелката. Ще се радвам и други колеги да споделят.
 
Последна промяна:

didarai

Редовен Потребител
. От многото постове в тази и други теми се остава с впечатление, че едва ли не това е най-доброто, което може да си купи всеки за 500 лева, ....
С правилно впечатление си останал . Само дето намали цената на 350 лв ;)(от там започва цената на модела) ....и вече ще си корекен в изказването и да , за 350 лв и тази мощност няма по-качествено и добро (щом па трябва , ще се повтаряме ;) ). Но и до 500 лв. като сложим еквивалентните модели на останалите в жанра, твърдението ще е вярно. Т.е. ...прехвалване няма.


Opera Моментна снимка_2020-08-16_192237_arms-bg.com.png
Добре е , че си споделил твоята пушка как е . Моята и другите които съм виждал, не бяха така .Може и да е паднало качеството, но дори и така нито гамо, нито хасан, нито норика, нито китайките ще са с по-добро ...та....както казах и тук прехвалване няма .
Механичните прибори на тази и на останалите среден клас ПП са коментирани многократно , и никой нищо не е прехвалвал така че .... :)
Относно "цената на Вайха " ... :D:D....смятай пак ...ама правилно (не знам до кога ще се правим на луди Комета 400 на кой модел вайраух е еквивалента по мощност и на каква цена е вайха , щото комета 200 например е 230 лв.)
Останалите неща които не ти харесват ...както си казал са твое лично мнение , но и тях не съм видял някой да ги прехвалва.
Та....това са фактите . Останалото е .... лично мнение .;)
 

didarai

Редовен Потребител
Не е въпроса в любов , стари-млади , оборване и т.н. а във фактите.
Ако качеството е паднало много ....ОК . Може и да не е вече толкова добро предложение . Новите надулници никога не са ми харесвали.
Въпросът е във фактите. Колегата твърди, че е прехвалена .Аз такова нещо не съм чел тук и това което той написа не показва също такова прехвалване . Имал съм флагманите на изброените марки горе. Стрелял съм с тях сменяйки кометата даже и никой от тях далеч не бих предпочел пред нея . Ся ...криви фаски, ала бала и т.н. ако трябва да се оправят не е ОК(по-рано нямаше такива) , ама така е и при другите производители, а техните модели даже започват от 100 лв.+ нагоре . Фактът си остава .
 

ATO

Редовен Потребител
В Сотис цената на Феник Стар е малко по-различна. Даже приклада с който я продават в момента не е този от картинката, а си е на обикмовен Феникс с отрязан неточно набузник. И накатки на полуложата няма.
Не искам да влизам в спорове нито постовете ми да се приемат като оплюване, но натрупването на множество на пръв поглед малки дефекти водят цялостно падане на качеството.
Вайраух HW50 S струваше 510 лв. когато го купих. Сега е малко по-скъп 538 лв.
За да не бъда голословен, ето.
 

Attachments

  • IMG_20200816_204312789.jpg
    IMG_20200816_204312789.jpg
    412.7 KB · Прегледи: 81
  • IMG_20200816_204441527.jpg
    IMG_20200816_204441527.jpg
    596.8 KB · Прегледи: 81
  • Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    189.5 KB · Прегледи: 80
Последна промяна:
Нагоре